Van Maanen: ‘Kan stikstof niet even in de ijskast?’

Bestuurslid Farmers Defence Force en initiatiefnemer van het Landbouw Collectief Jeroen van Maanen zegt voorlopig weinig heil te zien in de samenwerking met minister Schouten.

Van Maanen zegt dat de stikstofdiscussie ver is afgedwaald van waar het ooit om begonnen is: stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden. En met boerderijen die leeggekocht worden, kan ook de luchtkwaliteit een flinke tik verwachten. „Ammoniak heeft nogal wat positieve effecten. Ammoniak is een base die nogal wat fijnstof uit de licht aan zich bindt. Kijk ook maar wat AdBlue in dieselmotoren doet. Dat is gewoon zuiver ureum. Dus ja, ze gaan een zuiverend product vervangen door een verzurend product (NOx) en dan komt die mooie metafoor om de hoek kijken. Wat doe je liever: in de garage slapen met vijf koeien naast je of met vijf draaiende auto's. Die snapt iedereen, alleen Schouten snapt 'm nog niet. Het kabinet is in staat om die koeien in te ruilen voor die auto's.

Deel dit topic

Reacties

+2
Stoppen met die ONZIN , er is geen probleem , en dan kun je ook niks oplossen.
+2
kanniewaarzijn
Herinrichting van Nederland mensen! Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Alle middelen zijn toegestaan!
kanniewaarzijn
Herinrichting van Nederland mensen! Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Alle middelen zijn toegestaan!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0