‘Direct vrijwillige melkproductiebeperking invoeren’

De European Milk Board (EMB) wil dat de Europese Commissie direct maatregelen treft voor een vrijwillige productiebeperking voor Europese melkveehouders. Op deze manier verwacht de organisatie de gevolgen van Coronacrisis op de melkmarkt te beperken.

Deel dit topic

Reacties

jan.1
Helemaal mee eens,het heeft geen zin om te produceren voor de opslag.Geef een ruime vergoeding dan komt er geen overtollige melk.
+1
Frans1
Quote Reactie van @jan.1:
.Geef een ruime vergoeding

Klinkt niet echt vrijwillig 😄
+2
labella
@jan.1 begin maar vast dan kijk ik wel of het ook helpt.
jan.1
Quote Reactie van @labella:
begin maar vast dan kijk ik wel of het ook helpt.

Zijn altijd boeren waar het past.Maar het zal wel een verplichting worden.
Of kan jij half jaar voor 15 cent leveren...
+4
weurding
Benieuwd wie dat " vrijwillig " gaat doen
+4
Jaap40
@weurding bij een goede vergoeding gaan bedrijven dat doen. Met verlies produceren werkt niet.
Interventie geld inzetten voor directe productiedaling is goede manier! Opslaan is nu een lage prijs voor boer maar ook na de crisis. Dan komt poeder alsnog op markt.
Met zijn allen minder leveren geeft minste pijn op langete termijn
+2
Herbert
@Jaap40 alleen mankeert dat "met zn allen" er nog wel eens aan hier in NL
weurding
@Jaap40 dan is het niet vrijwillig meer. Dan wordt je gepushed door de compensatie
pa
Heel goed voorstel. Gaat weliswaar niet werken op vrijwillige basis . Dus een "dwingende"maatregel moet het worden. En zijn we opeens jaren verder vanwege alle mitsen en maren.
m uut m
@pa
Fosfaat reductie plan een klein beetje oppoetsen en je draait volgende week.
Jaap40
@m uut m fosfaat is game over
+3
Ruitenboer
Zorg met de huidige politiek er maar voor dat je, je stal vierkant vol houdt en geen latente ruimte’s gaat maken
m uut m
@Ruitenboer
Natuurlijk volgas tegen de muur.
Ruitenboer
@m uut m als jij van een paar tientjes slachtpremie blij wordt ga gerust je gang, als er straks fosfaat en stikstof terug gekocht moet worden die je er even tussen neus en lippen door bij afgeroomd wordt zal de wereld wel weer te klein zijn. Maar goed dat zullen ze wel weer bij een ander moeten halen want het zijn altijd anderen als jij die het probleem veroorzaken
diekman
@Ruitenboer Als als er een regeling komt dan ligt de datum telling echt niet in de toekomst. Dan wordt Nederland te klein.
achterhoeker2
@Ruitenboer Daar heb je gelijk in. De regelgeving rondom stikstof en/of vergunningen is zo ondoorzichtig dit icm onbetrouwbare overheden maakt het dat het puur gokken is om nu vrijwillig te minderen.
diekman
@Ruitenboer allemaal code 120 koeien?
spotmelker
Als (potentiële) stoppers én overheid slim zijn kopen ze nu die bedrijven uit.
ted9
@spotmelker waarvoor?
spotmelker
@ted9 er zijn gebieden in NL waar het boeren vrijwel onmogelijk wordt gemaakt door stikstofspook en andere keteneisen. Boeren geven daar zelf aan wel uitgekocht te willen worden qua vee maar niet de stikstofopbrengsten/(pré)pensioen bij de fiscus in willen leveren en de grond landbouw bestemming houd. Een tijdelijke regeling lost relatief goedkoop e.e.a. op.
+1
van Ittersum
@spotmelker zouden ze mijn telefoonnummer niet hebben ?😂

Alle gekheid ten top: als welke compensatie welke dan ook uit het landbouwbudget betaald wordt is het een koekje van eigen deeg. Dus meer het gevoel dat je op dat moment iets gedaan hebt dan het economisch gezien uiteindelijk iets oplevert
spotmelker
@van Ittersum ik zeg niet dat het uit landbouw budget moet kpmen. Idee komt uit zuiden.
+1
KOC1981
Wat ik me dan wel afvraag op dit moment, wie gaat er straks honger lijden? tonnen aardappelen naar veevoer, melk laten lopen, asperges die niet gestoken worden, sinaasappels niet geplukt,...
Wereldwijd gaat er flink wat voedselproductie verloren.

De mensen moeten toch blijven eten? Of komt er na het dal een prijsexplosie?
van Ittersum
@KOC1981 back to basic. Onderdak, voedsel en gezondheidszorg .

Het ondereind(armen) in de wereld gaat en kan het voedsel niet betalen want diegenen die het betalen kunnen shoppen (weer) in het goedkope segment om hun eigen verliezen (baan kwijt enz.) te compenseren.
Farmer_
Farmer_
Niet te geloven dit, het lijkt of het allemaal gepland is:
grupstalboer
Wereldwijd, de nieuwe wereldorde wil dat u alleen nog eet wat zij voor ogen hebben en dat is niet afkomstig van de boerenbedrijven..... Lees agenda 2030
Wij doen nIET mee aan de voorgestelde produktie beperking, tis maar dat jullie dat weten !!!
+1
mlkvhoudr
@Detukkeroettwente niemand gaat vrijwillig meedoen, je hebt 2 keuzes dom doorrammen en niet mekkerren of vanuit de fabrieken een beleid van minder aanvoer.

Vrijwillig minder melken zal weinig animo voor zijn daarom gaf ik al eerder aan dat je dit centraal moet regelen als er animo voor is en anders gewoon niet en dan is het zwakke broeders bijltjes dag.

Die keuzes hebben we nu nog maar verwacht dat het gewoon uitzitten of omvallen word, zolang er maar geen interventie komt dan
cowboys returns
@mlkvhoudr kun je mij uitleggen wat het voor zin heeft om te reduceren? terwijl de melk verwerkers nu melk uit het buitenland invoeren omdat die zo lekker goedkoop is op dit moment .
m uut m
@cowboys returns
Omdat nog meer produceren voor nog minder geld ook niet helpt.
mlkvhoudr
@cowboys returns het is 1 fabriek waar ik dat tot nu toe van gehoord heb, en nee dat kan ik niet als alle "nzo" melkfabrieken dat zouden doen. Dan is t zinloos inderdaad en moeten we gewoon door t putje
cowboys returns
@mlkvhoudr NZO Nederlandse zuivel onderwereld?
mlkvhoudr
@cowboys returns maak er maar weer wat negatiefs van knul😁
cowboys returns
@mlkvhoudr misschien ga je het dan nog is anders bekijken. De NZO is er niet voor de MELKVEEHOUDERIJ
mlkvhoudr
@cowboys returns ik heb me jaren ernstig geergert aan de zin : de nzo heeft besloten.....als deze weer eens gebezigd werd op de vergadering van de melkfabriek. Ik heb daardoor een hardgrondige hekel aan de nzo gekregen.

Maar het is of de overheid, of de nzo als vereniging of dom doormelken die opties hebben we. Wat lto voorstelde van vrijwillige melkreductie is waanzin
+3
fries8
Doe ook niet mee, laat de boeren die enorm zijn gegroeid maar inkrimpen of geen gewoon een stafel onder de 60 koeien niets inleveren en daar boven wel
Jaap40
@fries8 waarom beneden 60....?
Erco
@Jaap40 gokje omdat het hem beter uitkomt. Hij 60 melkt?
Jaap40
@Erco omdat een bedrijf, met 3 kostwinners, 3x60 is 180 , dit ook al 20 jaar doet, moet die ook maar naar die onder door hem gestelde norm van onder 60?
Iedereen eerst eens 3 dagen melk in put is veel effectiever, bovendien zadel je zuivel niet op met te veel melk en hou je als sector iets meer de regie.
m uut m
@Jaap40
Ik laat geen melk weg lopen !
Tenzij overmacht.
Melkveehouder6
@Jaap40 kan goed en helpt ook maar dan europees!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0