Nevedi: ‘Voermaatregel melkveehouderij onverstandig’

De Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi) vindt de keuze van minister Schouten om een wettelijke maatregel in te stellen aan mengvoeders voor melkveehouders niet verstandig.

Deel dit topic

Reacties

+2
Boerin86
Hun moeten het maken, dus maak het niet. Kunnen wij het niet verplicht kopen.
Pluto
Als het via de voerketen verlegd wordt gaat dit met het eiwit verhaal spelen . Dan wordt het een voedsel veiligheid verhaal en daar gaat de sector zich niet aan branden .
BertK
@Plutozelf meer eiwit telen, rechtstreeks bij akkerbouwer kopen?
Pluto
@BertK Ik vraag me af of je zoals de overheid wil afdwingen allen gras eiwit mag mee tellen als 65 % eigen verbouw en geen graan of snijmais of andere gewassen . kringloop is dan meer een kringloop van geld rondpompen dan van nutriënten op eigen erf basis . En dan begint het NVWA weer dat het niet te contoleren en daardoor niet te borgen is !!.
+2
hookwood
Hoe moet ik dat zien? Max eiwit in mengvoer, wordt dan soja en raapschroot verboden? En bierbostel mag dan ook niet meer? Weg kringlooplandbouw...
+1
nicolien
@hookwood wordt toch geen bier meer gebrouwen, dan is de bostel zo op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0