Koeiendans: als 350 koeien ’licht hupserig’ en blij de wei ingaan [video]

Zo’n 350 koeien van John en Anita Klaver uit Winkel mochten woensdag voor het eerst sinds augustus de wei weer in. Gewoonlijk trekt de zogenoemde koeiendans wel wat kijkers. Nu liet de melkveehouder mensen meegenieten via een livestream op internet.

De koeien hebben tot nu toe op stal gestaan aan de Langereis. Het moment waarop ze weer naar buiten mogen, zorgt altijd voor wat uitgelaten gedrag onder de dames. Zelfs al valt dat volgens Anita Klaver toch wel mee. „Ze zijn wat licht hupserig. Dat echte springerige zie je hier niet zo snel. Dat komt omdat onze koeien in een open stal staan en gewend zijn aan daglicht.”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0