Italianen boos op Nederland: ’Basta met de tulpen!’

De 80 miljard aan Griekenland gegeven zal hier wel niet voldoende zijn

Originele beschrijving

De reputatie van Nederland is niet bepaald denderend in Italië deze dagen. Door het ongekend hoge aantal slachtoffers van het coronavirus in Italië (inmiddels 11.591 doden, gisteren weer 812 doden erbij) en om de besmettingen zoveel mogelijk in te dammen heeft het land al eer een tijdje bijna de hele industrie stilgelegd.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Niet alleen Italië ... ook Frankrijk Spanje Portugal ...... denk dat behoud derogatie mede door dit flink minder kans maakt.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Niet alleen Italië ... ook Frankrijk Spanje Portugal ...... denk dat behoud derogatie mede door dit flink minder kans maakt

En wat denk je dat hier allemaal stil is gelegd?
Ga maar eens een eindje fietsen of met de auto weg, meer dan de helft van het verkeer is weg en ook de vrachtauto's meer dan gehalveerd
En ik denk dat het nog wel flink meer dan de helft is
m uut m
@arie.j
Er rijdt hier nog geen 10% van wat hier anders langs kwam.
Wij wonen dan ook aan een sluiproute.
Hier op de snelweg is het verkeer toch meer als gehalveerd.
gezienus
@arie.j komt morgen hier in de duitse kranten een oproep van Italien (advertentie) om niet de zelfde fout als nederland te maken
arie.j
Quote Reactie van @gezienus:
@arie.j komt morgen hier in de duitse kranten een oproep van Italien (advertentie) om niet de zelfde fout als nederland te maken

Lijkt me dat ze bij jullie zelf wel naar Nederland kunnen kijken.
Overigens was Merkel de eerste die het over 60 á 70% van de bevolking het kon krijgen zo'n 60 miljoen Duitsers .ad.nl/buitenland/…
Hebben ze die prognose nog steeds voor ogen? Lijkt me niet.
gezienus
@arie.j toen waren er hier noch bijna geen corrona gevalen dat was als ze geen matregelen namen rekenden ook met 200000 doden dan
gezienus
@arie.j is wel zo duitsland neemt een maatregelen en nederland hupelt er een week achter aan met de zelfde maatregel
pieter p
@gezienus In hoe verre is het bij jullie gesloten? Hier in frankrijk is alles dicht van winkels en bedrijven die niet nodig zijn voor eerste levensbehoefte.
gezienus
@pieter p kan hier nog geen patat bij de patatboer halen alleen eerst levens behoefte supermarkt apotheek artsen
gezienus
@pieter p is wel in elk bundesland anders Bayern is compleet dicht de duitse eilanden zijn voor toeristen gesloten en hessen wil volgens mij vandaag een mondkap plicht invoeren als je buiten bent
pieter p
@gezienus Mondkapjes, moet je ze wel kunnen vinden. Voor de landbouw is wel veel los, voor de supermarkten is het maar een bepaald aantal mensen binnen, dus 1 eruit mag de ander erin. De drives bij de supermarkten een paar dagen wachttijd. Er mag niet meer dan 1 persoon in de auto zitten bij de particulieren en je moet een vergunning bij je hebben waar je naar toe gaat en hoe laat je van huis gegaan bent gegaan. Op de trekker neem ik geen vergunning mee.
+1
arie.j
Quote Reactie van @pieter p:
@gezienus Mondkapjes, moet je ze wel kunnen vinden. Voor de landbouw is wel veel los, voor de supermarkten is het maar een bepaald aantal mensen binnen, dus 1 eruit mag de ander erin. De drives bij de supermarkten een paar dagen wachttijd. Er mag niet meer dan 1 persoon in de auto zitten bij de particulieren en je moet een vergunning bij je hebben waar je naar toe gaat en hoe laat je van huis gegaan bent gegaan. Op de trekker neem ik geen vergunning mee

In Nederland heeft alleen ziekenhuispersoneel indien dat nodig is mondkapjes op.
Maar verder heb ik nog nergens iemand met een mondkapje gezien
Grasbaal
@arie.j hier zie je af en toe op straat of winkel wel mensen met mondkapjes, wat me meer opvalt zijn aardig wat mensen met handschoentjes aan..
gezienus
@arie.j nergens iemand met een mondkapje gezien..??.

Jij mag jouw huis ook niet verlaten he.. dus komt vast nergens
arie.j
Quote Reactie van @gezienus:
Jij mag jouw huis ook niet verlaten he.. dus komt vast nergens

Hoe kom je daar nu bij? paar meter afstand houden minimaal
En verder mag ik echt wel fietsen of auto rijden
En het land in natuurlijk ook.
gezienus
@arie.j had er ook een Smiley bij moeten zeten.. Maar dacht jij hoort ook tot risiko groep.. zijn genoeg mensen die weten niet hoe ze besmet raakten ..denk maar zo .zelfs een deurklingk in de winkel of een winkelwagentje aanpaken kan dodelijk zijn ?
+1
Eenvoud
@gezienus Mondkapjes heeft geen zin (Volgens RIVM)
+6
labella
@Eenvoud het is wel goed dat je dat laatste er bij zet...….
gezienus
@Eenvoud vraag mij dan af waarom ze er hier dan mee rond lopen in winkels en zorginstelingen
jpls
@arie.j wij zijn afgelopen zaterdag met de auto vanuit spanje naar nederland gereden, in spanje - frankrijk - luxemburg en belgie lege autowegen het leek wel een autoloze zondag uit de tijd van den uil, enkel vrachtwagens gezien en een enkele auto die nog wel mocht rijden, komen we bij Maastricht de grens over en zaten we ineens midden tussen de auto's, wel iets minder dan normaal, maar toch. kan je toch zien dat hier een heel ander beleid is t.o.v. het buitenland.
+1
m uut m
@jpls
Zegt ook genoeg over jouw moraal. 🤔
jpls
@m uut m wat bedoel je daarmee?
+1
m uut m
@jpls
Jij veroordeeld de Nederlandse aanpak van Corona. Dat iedereen hier nog rustig auto rijdt.
En dit terwijl jezelf half Europa door tuft.
Dat noem ik een dubbele moraal.
Wij komen al weken niet verder dan de nodige boodschappen.
jpls
@m uut m wij kwamen uit een gebied bij Alicante waar geen besmetting was, (in onze en omringende plaatsen geen enkele besmetting) en we zijn in een keer naar huis gereden met 2x contactloos tanken, en zijn nu vrijwillig 2 weken in quarantaine in een plaatsje in noord-brabant waar een kwart van de inwoners besmet is, maar ik moet ook met mijn grondwerk beginnen.
Ik wil alleen aangeven dat de regels in het buitenland veel strenger zijn dan hier, in spanje mocht je b.v. maar met 1 persoon in de auto en daar werd streng op gecontroleerd en overal handschoenen en mondkapjes verplicht, dat heb ik hier nog niet gezien.
m uut m
@jpls
En hoe kwamen we daar ?
jpls
@m uut m met de auto vorig jaar begin december, (ik was klaar op het land) en toen was er in china nog geen corona.
m uut m
weurding
Quote Reactie van @jpls:
in spanje mocht je b.v. maar met 1 persoon in de auto

was je alleen op vakantie? 😃
jpls
@weurding muntje opgooien wie vandaag mocht rijden.
gerrie-hul
@arie.j Laat de Italianen dan ook de fiat maar houden vooral die met de zeer slechte distributie kettingen
+1
milkman1
Dat Rutte nu z'n poot stijf houdt is niet zo vreemd.
Nederland kan niet voor Sinterklaas spelen.
We weten zelf ook nog niet wat ons boven het hoofd hangt
Italië heeft ook al veel Nederlands gas gekregen wat ver onder de marktprijs lag.
cornelissen
Volg anders met belangstelling Zweden,want daar doet men zo op het eerste oog weinig
+3
Zwaagdijk
Die Italianen wel geld geven en de sierteelt krijgt niks. En heel veel andere sectoren ook niet. Ze zoeken het maar uit daar!
diezel
We gaan toch niet dubbel aan de strop zeker?
Het is een vraag, maar twijfel eigenlijk niet over het antwoord...… 😞
Dat kenmerk van die zuidelijke landen ( hoge staatsschuld- weinig private schuld) begint hier al bij de Belgische grens.
ibb.co/XZDbCcc/

(klik om te vergroten)

gezienus
@diezel je noemt in elk geval geen namen .😎
+1
groeier
Quote Reactie van @gezienus:
je noemt in elk geval geen namen .

Ze moeten daar eerst de diep in de maatschappij gewortelde maffia maar is goed bestrijden, voordat zulke groepen met een hoop staatssteun weg blijven lopen.
+2
En maar feest vieren in zuid europa, inclusief Het vaticaan, en noord europa mag het betalen, en LET OP rutte gaat betalen , DE VVVD HELPT HEEL NEDERLAND NAAR DE KLOTEN, iedereen in volstrekte armoede dat is het DOEL !!!
+5
Porky
@Detukkeroettwente helemaal mee eens ,laten ze eerst maar eens hand in eigen boezem steken , italie, Spanje ,Frankrijk , niemand daar heeft al jaren zn begroting op orde , er word gesmeten met geld, gaan tien jaar eerder met pensioen dan hier, wij maar werken en daar beetje boel verbrassen, ze gaan maar veel bidden bij de paus, daar zitten miljarden waar ze nooit eerlijk zijn aan gekomen, weg met dat corrupte volk
+2
JohnDeere6serie
NL draait wel bij zodra het hier ook wat verder uit de hand gaat lopen, gaat nu nog te goed.
+2
puntertje
Ik kan me wel voorstellen dat de Italianen hulp willen, maar Corona rolt ook over ons heen, wij zitten 2 weken achter hen. Gaan wij dan meteen bij Finland zeuren om geld? Het feit dat Italianen er bij gaan slepen dat in de jaren 50 een deel van de Duitse schuld ook is kwijtgescholden en ze doen alsof ook de Italianen daaraan hebben bijgedragen in onzinnig. Zij stonden in de oorlog tot bijna het allerlaatste moment aan de Duitse zijde en droegen daarom medeverantwoordelijkheid voor de Europese destructie. En ze hebben geen cent Duitse schuld kwijtgescholden. Pijnlijk slecht argument dus.
Verdienen ze hulp en steun? Jazeker! Maar meteen gaan blèren om gratis geld is ook weer zoiets. Als zich straks een epidemische catastrofe in Afrika aandient kunnen de middelen daar nog wel eens veel harder nodig zijn.
+1
Weidezicht
@puntertje nou inderdaad, afrika, sloppenwijken in zuid america en azie. Pfff. Als het daar losgaat.
milkman1
Kreeg ik vanochtend onder ogen.

(klik om te vergroten)

Eenvoud
@milkman1 Dat plaatje zegt nu nog weinig.

De feiten tot nu toe zijn;
Met alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn wereld wijd , het ene land veel strenger dan het andere , sterft er ca.5% van de geregristreerde besmette mensen (40000 / 800000).

Weten schappelijk bereikt een virus ca. 60-70 % groep's immuniteit voordat het begint uit te doven.

Stel dat we in een welvarend land als Nederland die 5% naar 1% kunnen krijgen (ook omdat we niet weten hoeveel er al besmet geweest zijn)
Alleen al in Nederland zou dat neerkomen op 1% van 60% van 17000000 = ca. 100000 doden.

In de hele wereld zou het aantal doden desastreus zijn.

Dat willen ze zo goed mogelikk zien te verlagen. China en Z.Korea lopen hier duidelijk in voorop.

Enigste oplossing zal zijn entstof , want groep's immuniteit duurt jaren, en woekert uiteindelijk door , en daarom klopt jou plaatje hierboven niet.
Albert Altena
@Eenvoud
Je kunt het ook andersom zien.
Het aantal doden laat zien hoeveel mensen al antistoffen moeten hebben.
Zal zo maar eens 50 % kunnen zijn!
Eenvoud
@Albert Altena Als dat zo is zijn we het over een week of 4 vergeten ,dat zou mooi zijn maar geloof je het zelf ?
arie.j
Quote Reactie van @Eenvoud:
Enigste oplossing zal zijn entstof

En zonder entstof heb je om de zoveel jaar weer een uitbraak, dan hier en dan daar.
Plus dat ouderen, vooral die in verzorgingshuizen continu gevaar blijven lopen.
demelkboer
Het geld in italie voor tulpen onderhand toch al op

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0