Top FrieslandCampina kreeg 15% meer salaris

FrieslandCampina-bestuurders Hein Schumacher en Jaska de Bakker hebben 15,4% opslag gekregen.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Terecht
jg
@hans1980 waarom ?
+1
gezienus
@jg die hebben het nodig
Porky
@hans1980 CORONA.?
Porky
@hans1980 zit zeker ook in één of andere raad bij RFC, Mag je ook (af en toe ( mee eten uit het ruifje?
Noordoost
Zo weinig maar 🤔
+1
Sjaakiee
@Noordoost moet toch minstens 25 procent zijn
Noordoost
@Sjaakiee minstens
+7
danielle0
Vinden we dit normaal? Ik snap niet als je zo slechte resultaten neerzet...er was natuurlijk geld over van die goed lopende divisies die ze hebben verkocht ...
van Ittersum
@danielle0 tis het bestuur die hier hun fiat over geeft, is het verdedigbaar dan is het tegelijk terecht indien het zo afgesproken is
+5
George
@van Ittersum
Krijgen ze ook nog een Fiat , het moet niet gekker worden. 😂
+1
Twentsch Land
Wat zeg je nou .... ook nog een fiat !

Zo’n fiat panda ? 🥴@George
weurding
@George weet je waar die wegkomen😳
+1
George
@weurding
Lombardije? Turijn ? In ieder geval Made in Italy.
weurding
@George doel op besmettingsgevaar😅
+1
Noorderling
Quote Reactie van @danielle0:
Vinden we dit normaal? Ik snap niet als je zo slechte resultaten neerzet...er was natuurlijk geld over van die goed lopende divisies die ze hebben verkocht ...

Goede mensen op de juiste plek zijn nooit te duur, slechten altijd. Er is vast iemand die hetzelfde werk voor de helft van het geld wil doen, maar zullen wij daar netto wat mee opschieten?

2019 toch 37cent netto op de rekening ontvangen zonder extra premies of toeslagen of weidegang. Afgelopen drie jaar toch een gemiddeld goede melkprijs ontvangen, ik zie er ook liever een 4 voor staan, een realistisch doel lijkt me wenselijker dan de zaak uithollen met zn allen. Dan zijn er genoeg andere afnemers die sprookjes beloven die helaas ook niet uit blijken te komen...
+1
Twentsch Land
Tja met die instelling kun je het salaris ook wel 10 x verhogen !!!

Maar alles heeft zijn grens....Balkende norm is zo verkeerd nog niet.....die meer willen moeten maar voor zich zelf iets beginnen......@Noorderling
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Twentsch Land:
.Balkende norm is zo verkeerd nog niet.....die meer willen moeten maar voor zich zelf iets beginnen......@Noorderling

Ook een leuk inkomen, maar wie gaan we daarvoor strikken met voldoende capaciteiten om een multinational te runnen en over 10jaar ook nog te laten bestaan met perspectief?

Het is veel geld, maar ik denk dat RFC meer voor mij verdient dan dat ik alle verwerking, vermarkting en verwaarding in eigen beheer zou moeten doen. Is een goed persoon op de juiste plek dan te duur?
Twentsch Land
Nee allemaal in eigen beheer is geen optie, vroeger ook al niet en daarom zijn coöperatie’s ontstaan. Er moet een grens zijn want anders is het nooit genoeg ( bij positief resultaat ) .... voor die ergens in de buurt van de balkende norm niet genoeg vindt moet zijn eigen onderneming opzetten maar zolang iemand in dienst is van mag er een norm zijn.

Maar even met uw denkwijze ! Hoeveel mag een minister president verdienen ?

@Noorderling
+1
Porky
@Noorderling hahaha dus jij denkt dat er over 10 jaar nog een RFC is? , slaap en droom lekker
gezienus
@Porky egens doet jouw naam mij ergens aan denken . Die persoon is door tieners in de afgrond gestort
weurding
@gezienus pikant😆
+11
verbi
@Noorderling Jij bent tevreden met 37 cent?Ik heb geeb toeslagen en weidepremie(sigaar uit eigen doos) en dus is deze prijs amper kostendekkend. Ofwel we houden zeer weinig over. Maar een kinderhand is gauw gevuld. Mooi als supermarkten dit soort verhalen lezen gaan ze zeker niet meer uit betalen. Boeren zijn wat dat betreft een raar volkje.
de Tank
@verbi had iedereen maar een kinderhand
+1
dewittemotor
@verbi Degenen die het slecht kunnen rekenen en tellen, zijn het eerste tevreden
+1
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Goede mensen op de juiste plek zijn nooit te duur, slechten altijd.

Ik weet het niet , wat zijn goede mensen? Dat wordt ook ooit gezegd over een boekhouder , een goeie boekhouder is nooit te duur hoor ik vaak, maar ik vind van wel . Als ze al wat voordeel weten te behalen en zelf met dat voordeel gaan lopen heb ik per saldo nog niks aan en die ervaring heb ik er wel eens ooit mee.
+1
Noorderling
@George
Daar ben je ook zelf bij om hun kennis te benutten, zelf een beetje de regels begrijpen blijft belangrijk. En moet er wel een beetje actie zijn om te kiezen wat je in welk jaar doet en welke investeringsregelingen er zijn.
+6
ted9
@Noorderling Bij zuivelcoops hebben nog nooit goede topmensen gezeten anders zaten we allemaal wel op 75ct de liter.
+1
Noorderling
@ted9 je bent vrij het te vragen, maar krijgen doe je het niet. Dan levert een ander, of koop jij ook krachtvoer voor 50cent omdat de verkoper zo'n toffe peer is?
Ff met beide benen op de grond, al had ik het ook graag anders gezien en heb ik meer ambities dan de portemonnee trekt.
+3
Erco
@Noorderling valt me mee dat je t woord trots niet gebruikt. Tis gewoon n kutprijs
Porky
@Noorderling schei ff uit, boeren een rot prijs v de melk geven, en zelf je zakken vullen, ja dat past heeeel goed,vooral nu.
+2
van Ittersum
Als het vooraf afgesproken is dan is het "gedane zaken". Is het winst gelateerd dan hadden ze voor mij part rekenkundig mogen uitkomen op 100% loonsverhoging😉. Het betrof hier korte termijnsvergoedingen dus waarschijnlijk toch winst gelateerd.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
dus waarschijnlijk toch winst gelateerd.

dus zorgen dat je grondstoffen niet al te duur in koopt
dewittemotor
@van Ittersum Dit is afgesproken in maart 2019, Dus toen het heel slecht ging met RFC
sorry
Quote Reactie van @van Ittersum:
part rekenkundig mogen uitkomen op 100% loonsverhoging. Het betrof hier korte termijnsvergoedingen dus waarschijnlijk toch winst gelateerd.

volgende keer een garantieprijs versobering van 2 cent ?
Wolswinkel
Klasse Hein, Klasse Jass! Jullie hebben die money gewoon geëurnd weet je!
Willie2
Ze krijgen het geld wel, maar het is de vraag of ze het verdienen...
puntertje
Als Wout Dekker, die zelf verschillende malen heeft laten zien niet vies te zijn van om voor tientallen miljoenen aan bonus binnen te slepen, mee mag beslissen over toelagen van topmensen dan weet je dat het maar één kant uit kan gaan.
+5
grupstalboer
Fijn dat de meeste boeren zo mild reageren op dit nieuws. Ook fijn dat veel boeren het nog prima kunnen doen voor deze prijs ,toch vreemd, al meer dan 30 jaar dezelfde melkprijs, en dan toch het beleid van RFC zo verdedigen. Wel makkelijk graaien in een pot met andermans geld. l
+1
koeiboer
Nu weet ik ook wel dat over alle liters genomen het een kleinigheidje is... zo'n loonstijging. Maar het gaat om het systeem. Hoe weten wij dat dat koppel zoveel geld wel waard is... want bij ons komt der geen stijging van 15% bij.... en hoeveel is dat dan volgend jaar??
+5
George
Quote Reactie van @koeiboer:
Nu weet ik ook wel dat over alle liters genomen het een kleinigheidje is... zo'n loonstijgin

Het blijft 15 % loonstijging voor een heleboel miserabel wanbeleid wat jullie al klauwen geld kost en heeft gekost. Dat China en Pakistan verhaal spreekt boekdelen. Maar ja lees ik dan vaak dat ze toch de beste melkprijs betalen. Tja voor de andere is er ook geen reden om meer te betalen dan RFC.
Porky
@George inderdaad ja ,dat word er steevast als antwoord gegeven ; "ja maar ze betalen wel de hoogste melkprijs " .
torrarica
@Porky dat is ook zo.
Porky
@torrarica Ja waarom zouden de andere meer betalen denk je? Ze krijgen trailers vol melk voor een kut prijs van RFC , met kerst ,met Pasen ,met Pinksteren, pas rmo chauffeur gesproken , had 6 maanden nieuwe wagen waar ie nog nooit mee in Maasland geweest was , alles lossen bij vreugdenhil , dacht jij dat die RKC verwenden met winst,haha
Jan S
😀
+1
Hans7
prikkebord.nl/topic/28498/ Cees 't hart kreeg in 2009 25% meer met een lage melkprijs. Het systeem zit zo inelkaar, hoe slechter het gaat, hoe groter de beloning
🙃
+2
fries8
Niet normaal. Zij verdienen een goed loon. Kan beter die melkprijs wat hoger want die is lager dan 30 jaar geleden en de kosten zijn wel omhoog gegaan.
+1
Jan-T
Goede directie leden mogen euro's verdienen als de leden eigenaren / mede oprichters van de coöperatie ook een 2020 melkprijs ontvangen.
Zolang het een jaren tachtig melkprijs is.
Mogen ze van mij 30% van het loon inleveren.
+2
grupstalboer
Het is niet alleen de slechte melkprijs, vergeet niet dat RFC aan de rand van de financiële afgrond staat. En dan is dit bericht om te kotsen.
Sjaakiee
@grupstalboer volgens frans kunnen ze een stootje hebben.
Porky
@Sjaakiee ja over de rand vd afgrond
Jan S
😀
Porky
@Jan S Ja deed de kerk hier ook, nou hebben ze niks meer en zitten ze aan de grond, nee dan ben je goed bezig.
milkman1
Het zal wel niet lang meer duren.
Personeel leest dit ook en die komen ook met een looneis.
+1
hans1980
@milkman1 dus de 50 cent melkprijs is binnen handbereik!
2tot3% lijkt mij normaal zoals andere werknemers ook krijgen,maar ja dit krijg je dan als de top haar eigen loon gaat invullen ,het collum hierboven beschrijf het goed KRIJGEN!! Of ze het verdienen is mij een raadsel!
+1
Saillant
Ik neem aan dat al die "stuurlui aan wal" ook een bedrijf met 11 miljard omzet kunnen managen. Dan heb je misschien het verkeerde vak gekozen.
+2
Porky
@Saillant hou ff op man ,kijk ff naar de economische tijd waarin dat gebeurd, alsof ze evengoed niet te vreten hebben met het salaris dat ze hadden
sorry
@Saillant joosten is als ceo ook nergens meer aan de bak gekomen....

die half milard in pakistan met hein als cfo...

...ze hebben de laatste jaren met miljarden gesmeten en een heleboel verkocht om het schip recht te houden ...
Porky
@sorry precies
Porky
Mijn opa krijgt gelijk, de grond beginselen van een coöperatie zijn gestoeld op het communisme, en het klopt , kijk naar Poetin en zn makkers, zij baden in weelde, en het volk heeft te weinig om van te leven,maar teveel om dood te gaan , zo ook bij RFC, De top vreet zich dik, en de leden kunnen net het Hoofd boven water houden , goed gedaan hoor, en dan vooral in deze onzekere tijden .
+1
klaas knetter
Waarom voeren jullie deze discussie hier? Waarom niet met het bestuur, of op een vergadering?
Porky
@klaas knetter omdat ik niet bij de communistische partij zit ,k mag dr niet in
torrarica
@Porky wat zeur je dan hier.?
Porky
@torrarica ik zeur niet ,hoor je mij klagen azijnzeiker
+2
Daats
@klaas knetter omdat ze dan niet komen omdat ze vinden dat ze zogenaamd niet gehoord worden of enkel een paar oneliners durven te zeggen maar als ze een wedervraag krijgen het niet meer weten. Hier op prikkebord is 't allemaal veeeel makkelijker om te zeuren
Willie2
@klaas knetter Omdat er overal gediscuiseerd wordt, hier hebben mensen ook de mogelijkheid om hun mening te uiten, gelukkig is het niet verboden omdat buiten vergaderingen te doen.

Beide keren verander je er toch niets aan, als het bestuur het goed keurt dan heb je als individeel lid niet zo gek veel in te brengen...
+6
KOC1981
Als Klaas van der Horst een beetje journalist was, dan maakte hij even een vergelijkend overzicht met wat toplui van vergelijkbare bedrijven verdienen. Maak een lijstje met ARLA, Fonterra, DMK, Dairy Farmers Amerika, Danone, Sodiaal, Lactalis, ... en dan ben je journalist
.

boerenbusiness.nl/melk/artikel/…
nbrabander
@KOC1981 Klaas van der Horst is een beetje journalist . Een heeel klein beetje.
sorry
@nbrabander wees blij dat dat iemand het jaarverslag nog leest......

het overgrote deel vd ledenraad heeft geen sjoege van wat erin staat
Willie2
@KOC1981 Het verhaal komt er meestal op neer, ook al wordt er een wanprestatie geleverd, ze krijgen vaak alsnog ontzettend grote bedragen mee.

Een voorbeeld hiervan is voormalig ABN-AMBO-topman Rijkman Groenink.
Rijkman Groenink kreeg bij vertrek bij ABN-Abro twee jaarsalarissen ter waarde van €4,3 miljoen mee, boven de 26 miljoen € die hij toch al kreeg uitgekeerd door eerder toegekende opties en aandelen.

(klik om te vergroten)

Voormalig topman kreeg €26 miljoen euro mee bij vertrek van ABN-ABRO
+1
Eenvoud
@Willie2 En dan te bedenken dat bank zijn het simpelste beroep is van de wereld , je leent geld van de spaarder met iets hogere rente uit aan de lener.

En als het een beetje fout gaat word je gered door de staat.

Tja....
Komelker
@Eenvoud de financielecrices heeft mij iets anders geleerd, ze lenen jouw euro ongeveer 15 keer uit, en tegenwoordig geven ze nagenoeg geen rente, de grote luxekantoren en riante salarissen moeten ook betaald worden.
Eenvoud
@Komelker Dat klopt , ze zijn allerlei andere malafide zaken gaan doen , die niks met het bank wezen te maken zouden dienen te hebben. Daarom raken we nu verstrikt in een wereld verloren in schuld.

Het zal mijn tijd wel duren hoop ik , maar ik heb te doen met de volgende generatie.

Ben meermaals in Noorwegen geweest , ook een keer met de zorg te maken gehad , super daar , die is trouwens voor alle Noren gratis. Heel andere instelling ook. Zou er zo naar toe emigreren, s'winters heb je wel vaak een zaklamp nodig , dat dan weer wel 🌞
Porky
@Eenvoud klopt , maar die zijn zo wijs geweest om tig% van hun gas/olie inkomsten op te potten en niet over de balk te gooien, las onlangs dat daar Plm 900 miljard in zit, daar zitten andere bestuurders als die debielen die hier in de regering zitten
+2
ted9
@Willie2 Hij heeft zijn naam mee. zijn ouders hadden een vooruitziende blik.
Porky
@KOC1981 dus jij vind het "toplui" als er miljoenen zoek raken waar ze geen verklaring voor kunnen geven, dan ben je niet geschikt waar je voor bent aangenomen, dan ben je een waardeloos individu die het verdomd om alles op alles te zetten om de waarheid boven water te krijgen. En die "verdienen " het om volgens jou met goud te worden behangen, de wereld word steeds gekker.
gezienus
Mischien idee voor de top

(klik om te vergroten)

sorry
Oei oei oei......cornelis zal wel weer groen en geel ergeren als die dit leest......
sorry
Quote Reactie van @sorry:
groen en geel

er staan nog een paar vragen open op melkweb....
Willie2
KOC1981
boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

Kijk dat lijkt er meer op.
Niet de zaak wat opnaaien, maar een genuanceerd verhaal.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
83
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0