Mega veel fraudezaken op komst door Corona steun.

De staat heeft miljoenen euro's toegezegd aan bedrijven, zzp/mkb-ers. Kan haast niet anders dat de criminaliteit op dit punt ook enorm toe gaat nemen en wie gaat dit allemaal controleren? Kijk maar is even wat de laatste paar jaar zoal is mis gegaan met de belastingdienst, kinderopvang, uitkeringen doorbetalen aan vakantie vierende Polen, Roemenen, Marokkanen. Dit moet wel weer in een groot drama eindigen en wie gaat dat betalen??

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Hard aanpakken en forse straffen......de boef uithangen in dit soort situaties is uiterst ongepast !
+2
George
@Twentsch Land
Dat is altijd ongepast.
Twentsch Land
Ja dat is ook zo.....in dergelijke situaties als nu is het nog meer beladen.

@George
+1
Coen
@Twentsch Land , diverse adviseurs komen nu al met zeer bedenkelijke constructies om gratis geld (belastinggelden) te gaan incasseren.
accountants hebben het deze dagen druk met BV-opzetjes maken, risico-beperking bij faillissement.
zodra het aankomt bij controle zijn ze failliet.
George
@Coen
Hoe weet je dat toch allemaal Coen?
George
@Coen
Hoe weet je dat toch allemaal Coen?
+1
JohnDeere6serie
@Coen bij een BV gaat de curator kijken hoe lang de BV al bestaat, als hij net opgericht is kan de aansprakelijkheid nog wel is anders uitpakken
groeier
Quote Reactie van @JohnDeere6serie:
gaat de curator kijken hoe lang de BV al bestaat,

Criminelen hebben vaak al verschillende bedrijfjes op hun naam staan voor de schijn.
Of op naam van de vrouw, vriendin, zonen, dochters, opa, of oom Jan bv, dat kan alles bij elkaar over veel geld gaan.
bio boer
Hier ook bv de risico's in de landbouw worden steets groter hebben met de fipronil wel gezien explosie bv en een onroerend goed bv mocht je failliet gaan ben je grond en gebouwen nog niet kweit door rare omstadig heden alleen de bank heeft wel onroerend goed als onderpand grote belasting voordeel scheeld hier 70k belasting over het helegeheel
+1
Noorderling
Quote Reactie van @bio boer:
grote belasting voordeel scheeld hier 70k belasting over het helegeheel

Maar wat mij tegen houdt is de landbouwvrijstelling, grond uit prive inbrengen zit je weer met de box 3 vermogen.
Fosfaatrechten die 20% afgeroomd worden wanneer je deze overzet naar de BV. Dat laatste gaat ook om serieus geld dat je niet zo even compenseert op de korte termijn. Ben bang dat het vooral uitstel van belasting betalen is, alleen de grond is al zomaar 1-2miljoen in waarde gestegen de afgelopen 5jaar waar je bij staken zomaar een paar ton belasting over betaald.
Zwaagdijk
@Noorderling grond in de firma houden. Voor de rest een bv. Wij hebben alles in de bv. Dat is niet ideaal. Je moet eigenlijk ieder jaar 150 k verdienen. Wil het financieel uit kunnen. Voor de risico’s is het wel interessant
Noorderling
@Zwaagdijk
Alleen moet voor de mestboekhouding het fosfaat en grond in de BV om daar de melkveetak te kunnen exploiteren. Wanneer ik de grond vanuit de prive of een eenmanszaak inbreng is het geen feitelijk gebruik maar verhuur en dus box 3 vermogen. Dat loopt gigantisch in de cijfers. Ik ben benieuwd hoe dit opgelost wordt.
groeier
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
in de bv. Dat is niet ideaal.

Dat is toch zo te veranderen boekhoudkundig.
Zwaagdijk
@groeier nee. Dat valt niet mee. Kost geld. Wij zijn er stilzwijgend ingegaan. Scheelde toen veel belasting.
groeier
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Wij zijn er stilzwijgend ingegaan. Scheelde toen veel belasting.

Dan is dat een soort erfenis.
bio boer
@Noorderling het is idd niet alleen pluspunten nee grond is opnieuw getaxeerd als de grond is pas nodig als de bv opgeheven wordt dan moet er idd afgedragen over de waarde stijging is toch geen ramp als het bedrijf stopt is er toch geld zat als de grond nog duurder wordt gaat om 10 ha in ons geval de melkvee tak zitten we nog even mee hoe we dat gaan doen ook van wege het fosfaat en 20% afroming en de wens voor nieuwe stal die we dan mdv gaan bouwen
buorman
@groeier Schreef;
''Dit moet wel weer in een groot drama eindigen en wie gaat dat betalen?? ''

Ik denk dat ze de landbouwvrijstelling gaan afschaffen ☹
groeier
Quote Reactie van @buorman:
Ik denk dat ze de landbouwvrijstelling gaan afschaffen

Komt nog zover dat wij boeren onze oogst ieder jaar verplicht aan de overheid moeten schenken.
Wat ze nu wel goed doen is geen cent naar de Italianen overmaken via de EU, dat geld gaat daar ook weer recht voor steun naar de maffia die ziekelijk in de maatschappij verweven zit. Veel criminelen hebben nu geen slachtoffers met de lege straten en zitten zonder werk op geld te azen.
grupstalboer
Niets kan op tegen de grootste criminelen die landbouwgrond vergaren via Natuurmonumenten en dergelijke, de bestemming wijzigen en verkopen als bouwgrond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0