Spandoek actie

Het hele land volhangen met spandoeken met de tekst:ALLE BOEREN ZIJN AAN HET MESTEN,LUCHT SCHONER DAN OOIT.

Deel dit topic

Reacties

+5
Melkweb
Wanneer stoppen we eens met dit soort zelfbeklag acties, beetje zielig toch ? Aan de onderhandelingstafel doe je zaken de rest is emotie van het niveau 0

Kijk naar het afgelopen half jaar, heeft het daadwerkelijk iets opgeleverd al die acties? Aan de tafel worden de taart gesneden en verdeeld, daar moet je zijn.
+3
j h p
@Melkweb Doe toch niet zo naief, er wordt genoeg onderhandeld zonder de landbouw waar de taart gesneden en verdeeld wordt, zelfs de kruimels zijn dan nog spaarzaam.
Hier rond het Bargerveen is dat nu wel heel duidelijk.
Lambert1
@Melkweb een zak hooi ! ............
+1
Lambert1
@Melkweb doet het zeer ?
Nu het bewijs er is
+2
Melkweb
@Lambert1 nee, maar de burger interesseert het toch niks zolang hij zijn baan en uitje kan behouden. Als dat ten koste gaat van ons boeit hun niet. Anders hadden ze 10 jaar geleden al meer voor onze melk betaald. Dat waar me druk om maak . Je moet daar zijn wie het bepaald. Dat is mijn boodschap.
+2
Koeien boertje
@Melkweb wat een trol lijk je toch de laatste tijd.
Je hebt weet ik hoeveel berekeningen voorbij zien komen over de stikstof crises, vervolgens toont de corona crises ons gelijk aan.
Snap niet wat je hier tegen hebt, ik moet er van leven en heb geen belang om voor duizenden euro's idiote aanpassingen te doen voor niks.
Ze jassen alle regels er ff door voor de waarheid op tafel ligt en zonder betekening, maar met een simpel kaartje van de actuele uitstoot.
de hoef
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Ze jassen alle regels er ff door voor de waarheid op tafel ligt en zonder betekening, maar met een simpel kaartje van de actuele uitstoot.

het gaat erover dat er geld verdiend moet worden, en daar hebben ze ons niet meer voor nodig, wen er maar aan het gaat gewoon door
+1
weurding
@de hoef idd. Gaan gewoon weer vliegen etc en de lucht verontreinigen. Kijken wat de maximale toelaatbare luchtvervuiling is want de economie moet doordraaien
Lambert1
@Melkweb dan zou ik de lto bellen als ik jou was
Ben blij dat fdf oplet anders Had rutte allang Zijn plan klaar gehad
+1
Porky
@Melkweb joh Denk jij dat die burger wakker ligt van 5 cent meer voor een pak melk? Nee, je moet bij de supermarkten zijn,die bepalen wat jij beurt, de familie v Eerd (jumbo) geeft liever dr geld (miljoenen)uit aan formule 1 Races op zandvoort dan dat ze jou 2 cent meer gunnen.
verbi
@Melkweb Heb je zitten slapen? De spoedwet is aangenomen we zijn de sigaar. Alles wat we creeeren gaat naar de bouw en infra.. Er wordt helemaal geen koek gesneden die is al lang op maar de boeren hebben niks gekregen.
+1
Porky
@verbi juist ,ff gauw dr door heen gejast door "onze" carola, je hebt gelijkt, de boeren zijn DE LUL
gerrie-hul
@Porky Hoezo onze Corola Alleen maar linkse grachtengordel heel die C.U
Porky
@Melkweb moet je wel uitgenodigd worden, en een stuk (je) taart gegund worden.
+3
Frederika
Aan tafel wordt je bedonderd waar je bij zit als je daar nog niet achter bent kan je hier beter niets meer neerzetten
Melkweb
@Frederika weet ik maar waarom alleen onze sector die de klos is? En de rest gaat gewoon door, dus de huidige weg is niet de juiste , dat zien jullie ook toch wel.
+2
verbi
@Melkweb Links regeert en die inttereseert de landbouw ,ammoniak en wat al niet meer helemaal niks. De veestapel moet weg dat is de bedoeling niks meer en niks minder. Hoop dat je dat zelf ook ziet.En alle berekeningen zijn allemaal voor de show.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkweb:
maar waarom alleen onze sector die de klos is?

Lees het topic "boeren verdrijven" en je hebt het antwoord.
BertK
@Melkweb daar is ook jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan.
verwijderd
Frederika
@co co Maakt mij niets uit wie hij is ik weet alleen dat hij de weg al een tijdje kwijt is
+6
de hoef
@Frederika dan zal ik de weg ook wel kwijt zijn, hij heft hier boven geen woordt spaans bij
zelfbeklag is zeer storend voor iedereen ,
+1
mlkvhoudr
@co co het grappige naast dat je uit je nek kletst isdatje nu ook info over jezelf weggeeft hiermee. Je bent een man van midden 50 minimaal misschien nog wat ouder
+4
Wolswinkel
Wegens groot onderhoud is @Melkweb voor langere tijd niet bereikbaar voor leden melkveehouders. Aan @Melkweb wordt gesleuteld zolang het nodig is om het molgehalte van @Melkweb onder de kritische waarde te krijgen.

Wij begrijpen dat dit voor u als lid melkveehouder erg ingrijpend en nadelig kan zijn voor uw bedrijfsvoering. Om u de service te kunnen verlenen die u van ons gewend bent kunt u zich wenden tot een telefoonteam van 24000 thuiswerkers.

We hopen u hiermee een passende oplossing te bieden teneinde @Melkweb weer op één lijn te krijgen binnen onze fantastische organisatie FrieslandCampina, waar u als lid melkveehouder onvervangbaar binnen bent!
+2
marcsterreborn
Berichten over schone lucht gaan over lagere NOX concentraties. Als boeren moeten we werken aan minder NH3 (ammoniak) uitstoot. Het lijkt alsof dit verschil door de hardliners bewust wordt genegeerd
Frederika
@marcsterreborn schoon is schoon wijslip
+3
marcsterreborn
@Frederika waspoeder reclames zullen aan jou ook goed besteed zijn
+1
Herbert
@marcsterreborn ja precies, de afgelopen week is denk ik wel de hoogste piek qua NH3 uitstoot van de landbouw geweest. Ik verwacht binnenkort nog wel sattelietbeelden over hoeveel NH3 er wel niet was de laatste weken en dat de landbouw daar als enigste verantwoordelijkheid voor kan zijn.. Het was toch wel een hele drukke mestperiode met droog weer wat nou niet echt meehelpt.
Koeien boertje
@Herbert ze willen het toch onder één dak schuiven.
Johannushoeve cv
@Herbert ik denk dat het wel meevalt voor de ammoniak is het te koud dan slaat het gauw neer .
Arum
😀
de Tank
@marcsterreborn ik ben het helemaal met je eens en de werkelijkheid is dat er geen beleid wordt gemaakt op basis van feiten maar op onderliggende belangen waarbij handig ingespeeld wordt op de emotie. Wellicht tijd om in dat spel mee te gaan en hier gebruik van maken.
+2
Kanaal
Ik zou het woord mesten niet gebruiken. Veel beter is het om aan te geven dat door de corona maatregelen veel minder auto en vliegverkeer is en daardoor de lucht veel schoner is, en dat geen koe, varken of kip minder is.

Lucht nu 60 % schoner zonder halvering van de veestapel,zou het aandeel landbouw dan toch veel lager zijn ?

Dat lijkt mij beter dan gelijk het woord mest te gaan gebruiken.
+1
anonymous_238
Hoog Hielke en Sietse Klinkhamergehalte hier. Wij van het goede platteland tegen al het slechte van de stad. Hier gaat het alleen om NOx die met 20- 60 % gedaald zou zijn. Dit bewijst volgens mij in geen geval dat het aandeel landbouw in de stikstofproblematiek kleiner zou zijn hoe graag ik dat ook zou willen, ik kan het er in ieder geval niet uithalen. En dat argument met dat drukke bemesten tijdens de meting dat gebeurde in de vergelijking ,de 3e week februari 2019, volgens mij ook. Die Nox van die trekkers zal geen zoden aan de dijk zetten en de emmissie uit de strontkar is in deze niet gemeten.
+1
spotmelker
@anonymous_238 je zou de vraag kunnen stellen of niet het % ammoniak veranderd is maar de absolute hoeveelheid wat (langdurig/ver) de lucht in gaat. Het is goed mogelijk dat door het NOx-armere evenwicht in de lucht er ook veel minder ammoniak opgenomen wordt. Dat zou ik als het RIVM zichzelf serieus neemt uitzoeken en openlijk publiceren. Maar ik weet het antwoord al....
anonymous_238
@spotmelker Ben ik met jou eens. Het percentage landbouw is wel zeker veranderd en helaas niet gunstiger. Dit zal zeker gecorrigeerd moeten worden zeker nu de `UVA net met de depositometingen is begonnen. Anders schieten we in ons eigen voet
klaas knetter
Bij mij mag een spandoek, heb alleen niet echt een zicht locatie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0