Zorgen over oogst van 2020, inzet LTO wordt gewaardeerd

Deze week was er in de media veel aandacht voor zorgen en problemen bij boeren en tuinders vanwege de coronacrisis, maar ook voor de oplossingen waar LTO Nederland aan werkt.

Deel dit topic

Reacties

George
Nou nou iets met eigen kont en veren. 😂 😂 😂
+1
Wolswinkel
Toch oogt de LTO ietwat onzeker ondanks alle zelfbewieroking tijdens de Coronacrisis
+1
van Ittersum
@Wolswinkel niemand kan de gevolgen nog echt overzien dus hoe raar is het dan.
Wolswinkel
Klopt @van Ittersum, maar dat bedoelde ik natuurlijk ook niet.
Achso
@van Ittersumom de gevolgen te kunnen inschatten, hoef je toch echt geen diepe wiskundige inzichten te hebben. Men draait eerst 30%van de economie op slot. Daarnaast is goederentransport een drama. Wat betaald moet worden. En dan alle seizoens arbeiders en grenspendelaars wordt het leven onmogelijk gemaakt. Nee goh, je snapt niet dat het een katastrophe gaat worden..
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@van Ittersumom de gevolgen te kunnen inschatten, hoef je toch echt geen diepe wiskundige inzichten te hebben. Men draait eerst 30%van de economie op slot. Daarnaast is goederentransport een drama. Wat betaald moet worden. En dan alle seizoens arbeiders en grenspendelaars wordt het leven onmogelijk gemaakt. Nee goh, je snapt niet dat het een katastrophe gaat worden

En als ze jou vragen wat er dan het beste gedaan kan worden voor ieder bedrijf weet jij het ook?
Achso
@arie.j zo kan het in ieder geval niet. Die paar miljard Euro die nu ter beschikbaar worden, stellen niets voor tov wat er komen gaat. Daarnaast zal men veel meer moeten gaan testen, om de verspreiders en risiko groepen te selecteren en niet met een of andere bazooka op een mug schieten in de hoop iets te raken. Onbegrijpelijk dat er geen nood protocol voor handen is. Wees maar blij dat dit geen nuclear powerplant dingetje is. Waren we allemaal gebarbequed
+1
groeier
@Achso
Waar de overheid mee door moet gaan, of wat ze snel weer op moeten pakken leggen ze stil en wat ze nu stil moeten leggen daar gaan ze als een blinde mee door.
Achso
@groeier als een veehouder een Aureus besmetting in zijn veestapel, neemt hij van de Verdachte gevallen een test en melkt ze apart. Die veehouder zegt toch ook niet: ik melk de koeien niet meer, heb ik ook geen besmettingen meer... Iets dergelijks doet de overheid nu...
groeier
Quote Reactie van @arie.j:
En als ze jou vragen wat er dan het beste gedaan kan worden voor ieder bedrijf weet jij het ook?

Denk wel dat de overheid een grote vergissing maakt door aan hun kant zoveel zaken stil te leggen, dat kan enkel maar op gigantisch veel chaos uitdraaien aan hun kant. En de landbouw plus MKB mag nog jaren tussen de puinhopen door blijven zwemmen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0