Infecties op Nederlandse bedrijven door import rundvee

Er is in het laatste kwartaal van 2019 opnieuw veel aanvoer van rundvee met een lagere status in diverse programma’s. Een groot deel daarvan komt uit geïmporteerde dieren.

Deel dit topic

Reacties

+1
Porky
Waarom zie ik nu geen reacties? Onlangs was er door sommige nogal wat kritiek op de invoer van kalveren door v Drie, ivm de insleep v ziektes ,Beetje vreemd.
+3
hoest
@Porky
Iets met splinters en balken in ogen
Porky
@hoest ja ik denk het wel, heb toen al gezegt; wees voorzichtig met je uitspraken om direct de import te beperken/verbieden, want voor je het weet is het rundvee, (vaarzen/koeien) aan de beurt
Jaap40
@Porky kaner nog geïmporteerd worden dan? Zijn de grenzen daarvoor biet dicht?
wolfje
@Porky ha die porky, idd ik was een van degene die kritiek had op de import van kalveren.
en daar blijf ik bij, deze ellende met melkkoeien is voor mij een bevestiging van dat standpunt.
stop met die ellende uit het buitenland
puntertje
Porky
@wolfje daar zijn we groot mee geworden,al honderden jaren, of het nu een kalf is of een machine of kruiden, je moet de "markt " zn werk laten doen
jg
Volgens de periferie is alleen melken op fosfaatrechten hip , jongveeopfok is dom . Ziekteinsleep en transport van drachtig vee inde laatste drachtmaand is de norm .
Jaap40
@jg klopt, dat is hip en om de periferie aan de gang te houden, in de breedste zin. Ouderwets opfokken zou ook kunnen, ben je niemand bij nodig.
+3
Melkboer16
Gewoon je eigen jongvee opfokken zoals je altijd deed! Fosfaatrechtjes zijn sterk in waarde gedaald en aankoopvaarzen waren peperduur!
Moet niet met alle winden meewaaien net zoals alles onder BB, ze dragen 10 dagen langer en dus koe 10 dagen later aan de melk.
+1
m uut m
@Melkboer16
Zet je de koeien toch ook 10 dagen later droog. 🤔
+1
de Tank
@Melkboer16 Gelukkig hebben we nog de vrijheid om hier zelf een keuze in te maken.
+2
demelkboer
Waren het toch nog dure koeien
grös
@demelkboer
Heb nog nooit een koe geïmporteerd, tot 5 jaar geleden wel eens enkele aangekocht, vallen altijd tegen! Zelfs de nakomelingen.. Blijft trouwens ook weinig van over van die vreemde namen. Ken ook genoeg verhalen van collega's met Duits/Deens vee met heel hoge uitval, waren rond 2015 ook her en der IBR uitbraken...
+1
Porky
@grös ben ik zeker wel mee eens ,zelf opfokken blijft ook v mij no 1, je weet en kent je nakomelingen, maar ik ben tegen een import verbod, zowel koe of kalf, wel "de handel" vrij laten, als iets niet werkt of uitkomt hou je dr vanzelf mee op, maar geen dingen gaan verbieden, stel dat dit ook omgekeerd zou gebeuren? Dat wij onze handel niet meer konden exporteren.
pieta
@grös Dan koop je waarschijnlijk de verkeerde. Koop niet bij hoogproductie bedrijven met mooi opgepoetste (lees: verwende) koeien. Wij hebben in een ver verleden (jaren 90) 3 jaar lang vaarzen gekocht en die van onszelf verkocht. Van gewone boeren met gewone producties waren naderhand de betere. Wel altijd uitzoeken van dieren met een fatsoenlijke lactatiewaarde (boven de 100) en meerdere lijsten.
Wij hebben er indertijd ook een paar gekocht via veiling en een paar direct van een hoogproductiebedrijf met een wat lagere lactatiewaarde maar toch een mooie lijstproductie. Maar die vielen dus veelal tegen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , dieren , rundvee en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0