Waardering voor sectororganisaties in coronacrisis, met name LTO

De overgrote meerderheid van de melkveehouders vindt dat hun belangen goed behartigd worden tijdens de coronacrisis. Ze zien vooral de LTO als belangrijkste belangenbehartiger.

Dit blijkt uit een enquête die uitgeverij Agrio hield onder agrariërs uit verschillende sectoren.

Wat vindt u van de opstelling van belangenbehartigers in de coronacrisis? Zo luidde een van de vragen. Ruim 60 procent gaf ‘goed’ als beoordeling. 10 procent gaf zelfs een ‘zeer goed’ aan haar betreffende sectororganisatie. Bij 6 procent koos voor de optie ‘niet goed’ en 2 procent zelfs ‘zeer slecht’. De overige respondenten konden of wilden deze vraag niet beantwoorden.

Tussen de sectoren waren de verschillen klein. Akkerbouwers waren relatief het minst positief, met in totaal bijna 12 procent die hun belangenbehartigers matig of zelfs slecht vinden optreden.

LTO veruit belangrijkste organisatie
De LTO wordt als de meest aangewezen partij gezien in de coronacrisis. Vooral onder akkerbouwers (81 procent), pluimveehouders (69 procent) en melkveehouders (68 procent) wordt de organisatie het meest genoemd. De vakbond (POV) doet met name goede zaken bij varkenshouders (63 procent). Slechts 24 procent van de varkenshouders vindt dat LTO hun belangen in deze crisis het beste behartigd.

Bij melkveehouders staat de NMV als tweede met 12 procent. 11 procent ziet FDF hun belangen in de coronacrisis het beste behartigen.

Dat veel melkveehouders LTO als belangrijkste partij in de coronacrisis zien, is opvallend. Een jaar geleden bleek uit onderzoek in opdracht van Agrio dat LTO-leden hun organisatie een onvoldoende gaven voor de wijze waarop de LTO hun belangen behartigd.

Deel dit topic

Reacties

verwijderd
Daats
@Christo3.0extendedversion mooi toch, je was een groot voorstander van dierlijke mest
@Daats je geheugen werkt nu wel goed
Daats
@Christo3.0extendedversion werkt altijd goed

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0