Ophokplicht voor pluimvee duurt nog zeker een maand

Pluimveehouders moeten hun kippen voorlopig nog even binnenhouden. Dat gebeurt uit voorzorg, meldt landbouwminister Carola Schouten aan de Tweede Kamer.
 Pluimveehouders moeten kippen nog vier weken binnenhouden (rd.nl)

Pluimveehouders moeten hun kippen voorlopig nog even binnenhouden. Nadat de vogelgriep was aangetroffen bij een Duits kalkoenenbedrijf dicht bij de grens met Groningen, is besloten de landelijke ophokplicht in stand te houden. Dat gebeurt uit voorzorg, meldt landbouwminister Carola Schouten aan de Tweede Kamer.

 Kippen moeten nog eens vier weken binnenblijven (nos.nl)

De ophokplicht voor commerciële pluiveebedrijven blijft voorlopig bestaan. Minister Schouten schrijft aan de Tweede Kamer dat er nieuwe besmettingen zijn gevonden en dat daarom ook de komende vier weken in heel Nederland de kippen binnen moeten blijven. Op 12 februari stelde Schouten de ophokplicht in na een besmetting bij een hobbyboer in de Duitse plaats Bretzfield in Baden-Württemberg. Volgens haar was er een kans dat de besmetting naar Nederland zou overslaan. Op 6 maart oordeelden de deskundigen dat die kans inmiddels kleiner was geworden. Maar op 13 maart werd ook in de buurt van Leipzig een besmetting vastgesteld en een week later was er nog een besmetting, in het noorden van Duitsland, dichtbij de grens met Groningen. De deskundigen hebben die laatste twee bevindingen nog niet in hun advies kunnen meenemen en uit voorzorg houdt de minister het pluimvee nu weer binnen. De situatie wordt over vier weken weer beoordeeld. De maatregel geldt niet voor hobbykippen.

 Schouten verlengt ophokplicht pluimvee (boerderij.nl)

De preventieve ophokplicht voor pluimvee wordt met vier weken verlengd.

 Ophokplicht voor pluimvee duurt nog zeker een maand (rtvnoord.nl)

Pluimveehouders moeten hun kippen voorlopig nog even binnenhouden. Dat gebeurt uit voorzorg, meldt landbouwminister Carola Schouten aan de Tweede Kamer.

 Pluimveehouders moeten kippen nog vier weken binnenhouden (1limburg.nl)

Pluimveehouders moeten hun kippen voorlopig nog even binnenhouden, omdat de vogelgriep is aangetroffen bij een Duits kalkoenenbedrijf dicht bij de grens met Groningen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden pluimvee , kippen , ophokplicht en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!