Slachtkoeien -/- 30 cent

Inderdaad weer als eerste de inkoopprijs verlagen 😡

Deel dit topic

Reacties

Porky
Klopt ,hoorde dat er vanmorgen in bunnik niks te doen was met de slacht koeien van mn koopman ,stille boel, 30 tot 40 cent p kg minder.
+3
m uut m
Dan maar even aanhouden
weurding
Zwager van me is slager bij vrij grote slachterij. App was overbelast met afzeggingen van bestellingen. Dus het verwonderd me niet
+1
duitser
@weurding neem toch aan de consumenten hun vlees dan ergens anders halen? Er is nog niemand gestopt met eten.
+1
buorman
Quote Reactie van @duitser:
Er is nog niemand gestopt met eten

Nieuws niet gevolgd? Zijn toch wel een paar consumenten minder.
Maar even zonder gekheid, als de horeca sluit kun je verwachten dat de veeprijzen zakken, met name de duurdere delen zullen toch minder gevraagd worden
+1
weurding
@duitser met name toelevering aan horeca
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
met name toelevering aan horeca

Die zijn net 1 dagje dicht nu.
+1
Noorderling
@George
Zou jij nu nog inkopen durven doen terwijl alle vaste lasten inclusief personeel door tikken zonder inkomsten?

Het is nu keihard keuzes maken, anders ga je er aan kapot.
weurding
@George bestellingen doe je ook vooruit wa
George
@weurding
Klopt maar het gaat wel heel snel omlaag.
+4
buorman
@George
Tsja, als de koelwagens niet uitventen, hoeven de veewagens niet aan te voeren wa?
Je kunt ze na de slacht slecht bewaren buiten de koeling
+1
buorman
@jg ''eerste de inkoopprijs verlagen 😡''
Ga er maar van uit dat ook de verkoopprijzen voor de slachterijen onderuit [zijn ge]gaan
BamBam
De biefstuk zal wel in prijs zakken ivm stilleggen van de horica, maar vandaag in de supermarkt was het vleesschap toch goed bezocht.
+5
George
Quote Reactie van @BamBam:
maar vandaag in de supermarkt was het vleesschap toch goed bezocht.


Wij lopen er met een grote boog om heen. Vlees uit de supermarkt is totaal niet te vreten. Wij gaan altijd naar een echte slager.
buorman
Quote Reactie van @George:
Vlees uit de supermarkt is totaal niet te vreten. Wij gaan altijd naar een echte slager.


Onzin George althans minimaal deels onzin;
Veel vlees wat in supermarkten word verkocht is varken en kip, en deze komen meestal uit dezelfde kanalen als waar ook de lokale slagers dat halen.
Voor rundvlees heb je mss deels gelijk omdat hier per definitie meer verschil in zit in soort slachtdier.
Ik heb ook liever van eigen slachting, omdat je dan weet wat de herkomst is en de kwaliteit voor langere tijd gelijk.
Maar als het eens zo uitkomt dat we toch rund uit de super op tafel hebben, dan zit daar vaak zat vlees bij voor een prijs dat je je eigen geeneens in de vriezer krijgt.
m uut m
@buorman
Ik weet niet wat voor vlees jij koopt maar wij hebben net een huisslachting gedaan en dan kom ik per kg vlees op 8,5 euro en dat is ook nog bio.
+1
Wolswinkel
Beste@m uut m. Ik zoek nog een stage adres voor mijn blokstage van een jaar intern. Mag ik dat bij u komen doen?
de jonge
@Wolswinkel ja een enkeling gooit blijkbaar altijd 6.
m uut m
@de jonge
Huisslachting is 2,5 euro per kg.
Als ik een bio jersey aflever dan krijg ik 2,5 euro per kg.
1 jersey van 200 kg geslacht gewicht.
Blijft 120 kg vlees van over.
Porky
@m uut m Ja prima, maar kan nou niet zeggen dat een Jersey top kwaliteit is, dan liever een guste blauwe of flekkie
m uut m
@Porky
Malsere biefstuk dan van een jersey heb ik nog niet gehad.
pieta
Quote Reactie van @m uut m:
Malsere biefstukjes
😁
+1
m uut m
@pieta
We nemen er gewoon 2.😉
buorman
Quote Reactie van @m uut m:
Ik weet niet wat voor vlees jij koopt maar wij hebben net een huisslachting gedaan en dan kom ik per kg vlees op 8,5 euro en dat is ook nog bio.

De mijne kosten meestal net iets minder, maar die zijn niet bio en gelukkig ook geen jersey.
Ik mag voor het beest wat meer rekenen ondanks dat ze niet bio zijn, maar ze wegen wat meer en veel handelingen zijn gelijk.
Maar ook jij zult net als ik en ieder ander van een huisslachting in verhouding veel gehakt en worst hebben tov de wat duurdere delen.
En dan is de door genoemde prijs reeel maar niet per definitie goedkoper dan wanneer je dezelfde kilogrammen elders koopt.
Is ook volstrekt logisch, jou en mijn slachter kunnen niet zo snel een koe in de koeling krijgen als de grote jongens
m uut m
@buorman
Wat voor vlees kun je kopen voor minder dan 8,5 euro per kg ?
weurding
@m uut m kipfilet.... geflugelshop haren bij rothkotter direct van slachterij 6 euro per kg.
+1
labella
@weurding betaal ik ook bij de kipwinkel van plukon, 4 kg kipfilet voor 5,99/kg.
m uut m
@weurding
Bedoel wel rundvlees.
weurding
@m uut m slager mag ik wel graag even mee gaan. Rundvlees voor 8.50 euro krijg je niet veel. Maar geef graag wat meer uit voor een goed stukkie vlees. Je gaat aan goed eten echt niet failliet😀
+1
m uut m
@weurding
Vandaar dat we altijd huisslachting hebben.
Wij zijn allemaal vlees liefhebbers.
Het enige nadeel dat het in een restaurant vaak tegen valt. 😉
+1
George
Quote Reactie van @buorman:
nzin George althans minimaal deels onzin;Veel vlees wat in supermarkten word verkocht is varken en kip, en deze komen meestal uit dezelfde kanalen als waar ook de lokale slagers dat halen.Voor rundvlees heb je mss deels gelijk omdat hier per definitie meer verschil in zit in soort slachtdier.Ik heb ook liever van eigen slachting, omdat je dan weet wat de herkomst is en de kwaliteit voor langere tijd gelijk.Maar als het eens zo uitkomt dat we toch rund uit de super op tafel hebben, dan zit daar vaak zat vlees bij voor een prijs dat je je eigen geeneens in de vriezer krijgt.


Ja goed dat jij het onzin noemt , ik vreet die supermarkt zooi echt niet omdat ik vlees gewend ben van de echte slager. Kip en kalkoen haalt mijn vrouw altijd bij de poellier en varkensvlees eten we heel weinig. Gelukkig hebben we hier nog een heleboel ambachtelijke slagers waarvan er zelf nog daadwerkelijk zelf inkopen doen en slachten. Totaal niet te vergelijken met supermarktvlees.
buorman
Quote Reactie van @George:
Kip en kalkoen haalt mijn vrouw altijd bij de poellier en varkensvlees eten we heel weinig. Gelukkig hebben we hier nog een heleboel ambachtelijke slagers waarvan er zelf nog daadwerkelijk zelf inkopen doen en slachten. Totaal niet te vergelijken met supermarktvlees

Kalkoen eet ik dan weer niet, en kip bij voorkeur van eigen erf want die haalt de poelier veelal net als de slager en de super ook gewoon uit de gangbare kuikenmesterij.
En ook hier een zelfslachtende slager die voor ons de huisslachtingen regelt, maar er zitten maar zo weinig sucadelappen aan een koe, dus krijgen we die ook wel eens uit de super.
En die zijn vaak zat lekkerder dan de magere braadlappen van mijn eigen, maar ik ben dan ook absoluut geen liefhebber van magere braadlappen.
Porky
De vlees consumptie bij restaurants valt weg ,maar denk dat die verschuift naar supermarkt en slagers, want vlees blijft er toch wel gegeten worden, maar alles moet weer ff op zn plek vallen, maar denk niet dat de kg prijs omhoog zal gaan ,dr zal ook wel behoorlijk wat export wegvallen, vermoedelijk gn markt in Leeuwarden, maar niet zeker
jvt
Slachterijen hebben naast vraaguitval naar de duurdere delen natuurlijk ook te maken met gebrek aan personeel op het moment. Scholen dicht, dus veel ouders nemen hun vrije dagen op om kindopvang te regelen. Hier zou deze week ook vrachtwagen varkens vertrekken maar ook uitgesteld tot nader order, geen plek bij de slachterij
buorman
Quote Reactie van @jvt:
Hier zou deze week ook vrachtwagen varkens vertrekken maar ook uitgesteld tot nader order, geen plek bij de slachterij

Geen plek in de koelcel, geen plek aan de slachtbaan [omdat die al volhangt] of geen personeel om de baan te bemannen?
3 verschillende scenario's met 1 en dezelfde uitkomst; geen vraag naar aanvoer
+3
de Tank
De meesten hebben nog niet echt door welke impact dit gaat hebben. Straks maken jullie je niet meer druk om een paar cent minder voor vlees of melk maar of het wel opgehaald gaat worden.
puntertje
@m uut m Jij gaat straks ook vertellen dat je liever spreeuw eet dan kip. Man man, wat zal dat vermoeiend zijn als je altijd precies het juiste doet. Heeft Rutte je nog niet gebeld voor advies?
m uut m
@puntertje
Nog nooit spreeuw gehad.
Maar voor dat je een oordeel geeft heb jij ooit vlees van een jersey geproefd ?
+2
pieta
@m uut m Vlees van een Jersey? Welk vlees? 😁 Nog even en je gaat Blaarkop de hemel in prijzen verwacht ik.
+1
pietjepuk
@pieta Hij zal wel moeten. als er geen melk uitkomt zul je toch ergens anders de kost mee moeten verdienen. 😁
m uut m
@pietjepuk
Als de melkprijs van die "paar" liter maar hoog genoeg is.
Momenteel ruiim 12 euro melkgeld per aanwezige koe.
Jij ook?
pieta
Quote Reactie van @m uut m:
Momenteel ruiim 12 euro melkgeld per aanwezige koe.

Das wel heel weinig. Bij ons schat ik 4.000 euro per gemm aanw koe.
m uut m
@pieta
Per dag.😉
m uut m
@pieta
Dan zit je fors boven de 10.000 kg per koe
+1
pieta
@m uut m Nee hoor. Wel redelijk goede gehalten, weidepremie en PP-melk.
Porky
@pieta nou ho ho, een Jersey kan je wat v zeggen, maar weet wel dat een blaarkop goede kwaliteit vlees geeft, moet wel een zwart blaar zijn dan ,gn rooie, die zijn vaak "te rijp"
m uut m
@pieta
Dat we van jersey overgaan op blaarkop doen we niet omdat het verdienmodel met jersey slecht is.
We doen het vanuit ideologie en omdat het kan. 😉
pieta
@m uut m Ik vind het allemaal prima. Aan een Jersey zit wel wat vlees. Hoe het smaakt weet ik niet. En met Blaarkoppen heb ik helemaal geen ervaring.
m uut m
@pieta
Heb sommige jerseys met O rond classificatie
Porky
@m uut m vreemd, een Jersey kalf moeten ze niks v hebben omdat ze gn soort hebben ,en slecht klassen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0