Bezwaar maken bij RFC naar aanleiding Q-lip controle/beoordeling

4 maart jl. hebben wij een zeer strenge Qlipcontrole gehad, het was een jonge dame die het nog maar een half jaar doet. De controle ging op zich prima, op 3 kleine afwijkingen na:
1. Kuilplastic wat wij altijd al in het voorjaar opruimen (in april) was niet opgeruimd (is ook nvwa-eis).
2. Tanklokaal kon ze nog een paar spinnenwebben vinden.
3. Wat stof op bovenleiding melkstal.

Bij de melkstal hadden ze vorige keer ook al een kleine afwijking geconstateerd, dus nu is het een recidive, wat betekend dat het wordt gerekend als grote afwijking, dus als er geen herstel aangetoond wordt, wordt het gezien als ontoelaatbare afwijking en dan halen ze de melk niet meer op tenminste 15 dagen.

Wij vinden dat er sterk is overdreven met de beoordeling van een afwijking van de melkstal, daarom hebben wij bezwaar aangetekend bij zowel Q-lip als RFC.

Heeft iemand ervaring met dit soort dingen en heeft iemand tips om hier het beste mee om te gaan?

Deel dit topic

arjen90

Bijlages

(klik om te vergroten)

Melkstal

(klik om te vergroten)

Qlip-beoordeling

(klik om te vergroten)

Beoordeling Friesland Campina

Laatste  |  

Reacties

Net controle gehad
Ook een opmerking over stof
Had bewust een stuk niet schoongemaakt
Ik hoor wel vaker dat ze bloedfanatiek worden bij sommigen
+3
Porky
@Christo3.0extendedversion dat ze bloed fanatiek zijn ,prima , maar hier zit een smeer kreng in de buurt dat wil je niet weten ,bij mij stond een doorgeslepen velg , bedoeld om slang op te hangen, BUITEN tegen tank lokaal, daar viel mevr over, moest onmiddellijk weg , waar ze bij stond, toen ik er wat van zei, en zei dat er hier 200 meter een smeerkees zit met een melk put waar alles onder de strond zit ,en meer, en het onbegrijpelijk is dat hij overal onderuit komt zij ze :daar heb ik niks mee te maken, ik ben nu hier. Maar goed, het is nu corona, bij mij komt er voorlopig geen controleur meer in . Wegwezen de eerste 3 weken
@Porky Qlip, nvwa en lotgenoten krijgen een mooi lange vakantie
Melkweb
@Porky probleem van verschillende -wat is schoon en netjes- gevoel is dat je altijd daarna strengere regels krijgt. 20 jaar geleden melkstallen in de USA en Canada gezien. In dat opzicht zijn wij hier nog smeerkezen maar ook buiten de melkstal.

Maar vraag me wel af , als de topicschrijver wist waar de vorige keer het probleem lag je dat in iedere geval zorgt dat dat nu in orde is, hij stond op die punten op -scherp-. Nu is hij gewoon de klos, eigen schuld....? Moeilijk te beoordelen vanuit hier.
+5
arjen90
@Melkweb Ik denk dat wij gewoon de klos zijn, we hadden er extra ons best op gedaan, ze vond nog ergens wat stof en een paar spinnenwebben en dat zit. Bovendien als ze wat willen vinden, vinden ze op ieder bedrijf wel iets. Vandaag komt de grootste sloddervos er doorheen waar iedereen zich van verbaast dat die gene nog melk levert en morgen is de netste boer in omgeving in de herstel periode geflikkert om een paar lulligheden. Geluk moeten denk ik de meesten wel een klein beetje mee hebben (dus wij ook). We hebben nog nooit eerder in de herstelperiode gezeten vanwege Q-lip. Ik wist niet (mischien dom) dat ze kleine afwijkingen konden stapelen tot 15 dagen melkweigering. Ik snap dat er sancies kunnen zijn, maar het komt zeer afstandekijk en onmenselijk over op deze manier. Mogelijk 15 dagen melkweigering om wat stof in melkstal op een bovenleiding waar nooit iemand komt en geen gevaar kan vormen voor de volksgezondheid.
Sjaakiee
@arjen90 daar wist ik ook niks van dat je kleine afwijking mag stapelen.elke Keer vinden ze hier ook wel een kleine afwijking maar nog geen problemen mee gehad.
van Ittersum
@arjen90 15 dagen melkweigering/herstelperiode is een formeel iets. Vorig jaar dat ook aangezegd gekregen door P-melk (oorzaak was en is nog gissen, waarschijnlijk eigen schuld) . Kwam er op neer, snel een monster laten trekken voordat de RMO weer kwam en toen was je feitelijk alweer uit de herstel- en weigeringsperiode. Beetje druk vanuit de fabriek kan ik me wel voorstellen. Sommigen hebben altijd een plaat voor zijn/haar gezicht
Sjaakiee
Ok,deze week ook qlip gehad ook een jonge dame.ze deed het vanaf September. 2 jaar geleden vonden ze bij de graat bij buisfilter klein beetje viezigheid. (Kleine afwijking) nu vonden ze waar ik slang in tank doe beetje melkresten.dit ook kleine afwijking verder miste er 1 bon van kunstmelk.heb net andere voerleverancier en alle bonnen zouden er in staan🙈. Voor de rest was alles goed en ik vond haar zeer goed overkomen.(praktisch kijkend iemand)
+1
arjen90
Quote Reactie van @Sjaakiee:
voerleverancier en alle bonnen zouden er in staan

Bij ons was ik bij Mijn Agrifirm ingelogd, waar ook de facturen en de bonnen staan, ze hoefde de bonnen niet in te zien zij ze, ja Agrifirm is wel goed zei ze 😅 , ''dat hoef ik niet meer in te zien'', dus ze heeft mij ons niets in gezien bij de voerbonnen 😂
+1
Sjaakiee
@arjen90 heb even snel gebeld en ze zetten het toen gelijk op mail.ook weer opgelost👍
pietjepuk
.
+1
BamBam
Bewaren jullie alle bonnen dan ? Waar gaat dit heen.
In de evaluatie de desbetreffende persoon slecht beoordelen. Als dat vaker gebeurt en dat lijkt bij bij deze dame, dan moeten ze daar wat mee.
Dit lijkt ernstig op spijkers op laag water zoeken.
Ik zou persoonlijk ook van alle overtredingen ter plekke een foto maken en het liefst nog uitgeprint met haar handtekening erbij, zodat je bewijs hebt dat ze wel heel erg kritisch is.
+1
Doki1
@BamBam heb een paar week geleden 5 jaar aan bonnen weggegooid, ondanks dat ze de laatste controle enkele voerleveranties na hebben gekeken. Ze vragen alles maar op bij agrifirm
+5
Leo,s vriend
Hier ook al eens zo iemand gehad, onmiddellijk buitendienst gebeld met de vraag of er dezelfde dag nog een ledenadviseur kon langskomen, (meer geëist) Dit lukte, en hij heeft met eigen ogen gezien dat er idd niks aan de hand was, controle afgevoerd, en week later nieuwe contoleur, niks aan de hand.... Is al wel 10 jaar geleden overigens.

Snap dat dat nu met de Corona mogelijk niet kan.
+6
milkman1
Hier in de buurt ook een voorbeeldbefrijf waar iedere dag wel een excursie plaats kan vinden zo super netjes.
Tijdje geleden qlip controle gehad en om een paar lulligheden dreiging van melkweigering gehad van Rfc.
Niet te geloven, wat een gezeik allemaal!
arjen90
Ik heb het vandaag even nagevraagd, het is een feit dat RFC strengere regels hanteerd dan de meeste andere melkfabrieken. Andere melkfabrieken wordt het KKM-handboek gebruikt als protocol drive.google.com/file/d/…, bij RFC wordt het focus-planet protocol drive.google.com/file/d/… gehanteerd. Het komt er op neer dat RFC zelf strengere regels/protocollen heeft gemaakt als andere zuivelfabrieken. Dus een Q-lipper die door RFC gestuurd wordt zal strenger beoordelen dan als die door bijv. A-ware gestuurd zou worden...
+1
Melkweb
@arjen90 Wie zegt dat alle fabrieken dezelfde eisen moeten stellen, ze betalen ook niet gelijk.

Je was gewaarschuwd waarom liet je het dan zover komen. Ik zou ook in iedere geval zorgen dat ik niet dezelfde klacht kreeg want dan ben je aan de beurt dat weet iedereen. Dan maar op een andere punt een aanmerking ,
+7
arjen90
@Melkweb Wat zo ver laten komen? Je mag morgen komen kijken, de koffie staat klaar. Zulke mensen als jij kunnen vanuit achter het toetsenbord heel goed vertellen hoe het moet, doe jij altijd alles perfect dan?
@arjen90 Ook hier beetje stof op de robot
Was het enige foutje 😎
Net of de robot als een soort stofzuiger alles opslurpt
Maar maak mij niets uit

Koeien liggen in hun eigen mest 👌
Zeiken en schijten ongecontroleerd ( heel stiekem zelfs op een plek...; zeg het lekker niet😜)
Maar de regel is : geen stof op de robot ook al kan er niets door gebeuren 🤣
+1
Melkweb
@arjen90 Als je goed tussen de regels door leest, lees je bij mij ook fouten maar de volgende keer heeft dat prio nummer 1 dat ze daar in ieder geval niet over kunnen vallen. Heb je het rapport van vorig jaar er niet even bij gepakt? Tis niet de eerste keer dus zeur niet om Campina hier zwart te maken door je eigen tekortkoming. Je lijkt mevr. S wel toen met haar bende op haar erf en dan het verhaal zo verdraaien dat de onwetenden denken: die arrogante Campina toch, maar het verhaal heeft altijd twee kanten. En we horen er maar één en dat stoort me.
+9
George
Quote Reactie van @Melkweb:
e lijkt mevr. S wel toen met haar bende op haar erf en dan het verhaal zo verdraaien dat de onwetenden denken: die arrogante Campina toch, maar het verhaal heeft altijd twee kanten. En we horen er maar één en dat stoort me.


Mij stoort het dat je een echte RFC /LTO er bent en hun gedachtengoed hier probeert te verkondigen. Helaas jongen LTO heeft zijn beste tijd gehad en RFC zal ook moeten oppassen met wat ze voor ongein uithalen . Melkveehouders blijven al die flauwekul niet zomaar aanvaarden. Het is voor mij al lang duidelijk uit je reacties uit welk hout je gesneden bent , ook je gekozen naam maakt dat wel duidelijk.
+2
@George laat ze bij Rfc nog maar even in hun bubbel
Dan is voor ons de wraak zoeter dan zoet
George
@Christo3.0extendedversion
Het ergste is dat die bubbel de leden melkveehouders geld kost.
@George ja
Heeft veel te lang geduurd
Tijd voor contralaltdelete
+1
Melkweb
@George en nu graag op de inhoud reageren. Je reactie is puur op de emotie niet wat er gebeurd is bij haar en de topicschrijver
+11
George
Quote Reactie van @Melkweb:
en nu graag op de inhoud reageren. Je reactie is puur op de emotie niet wat er gebeurd is bij haar en de topicschrijver


Ik zie de foto van de melkstal en hij is mij schoon genoeg. Een stofje op een leiding is gewoon kolder. Heel dat Qlip is trouwens kolder. Net zoals KLW , Focus Planet , Koekompas en alle ander flauwekul waar de boer niks voor krijgt.
+7
arjen90
@Melkweb Ik maak RFC niet zwart, ik ben kritisch op bepaalde regels dat is heel wat anders. Ik weet niet wie jij bent en wat je funcie is, maar ik kom voor het belang voor ons bedrijf op, ik wil graag eerlijk behandeld worden. Toevallig zit onze buurman in de ledenraad verder op en heeft ook net een Qlip-controle gehad, hij had een reusachtigte bult balenfolie, hwe hebben vandaag contact met hem gehad, hij wist niet eens dat er geen kuilplastic op het erf mag liggen zei hij, hij zou nog navraag doen, Qlip had er bij hem ook niet naar gekeken. Ik weet verder niks over de situatie van Sieta, daar heb ik ook niks mee te maken. Los daarvan ben ik blij dat zij zulke mensen zoals jou eens de waarheid verteld (dat is ook hard nodig)...
+1
George
@arjen90
Zo is dat!
+4
buorman
Quote Reactie van @Melkweb:
Je lijkt mevr. S wel toen met haar bende op haar erf en dan

Hoho @Melkweb nou niet uit de school gaan klappen, dit is officieel nooit als de reden naar buiten gebracht voor zover mij bekend.
@buorman Laat maar gaan
Mooi klusje voor juridisch traject
van Ittersum
@arjen90 krijg je Jo ook even op de koffie denk ik 😉
bdf
Er is binnen FrieslandCampina een commissie van bezwaar en beroep. Daar kun je volgens mij met je opmerking terecht.
+2
arjen90
@bdf Heb ik gedaan, ik wacht op de reactie, de procedure is dat je eerst bij RFC een klacht in moet dienen, als je er met hun niet uit komt, dan komt de door jou genoemde commisie in beeld...

We hebben vandaag ook contact met de buitendienstmedewerker gehad, zij mocht niet langs komen vanwege carona. Qlip zet gewoon door met controles heb ik begrepen ondangs carona.

Ik heb zo iets als de buitendienst niet langs mag komen, hoeven we hen ook niet op het erf toe te laten...
+2
@arjen90 Qlip is hier niet welkom
nicagra
@Christo3.0extendedversion
Hier zou qlip komen controleren vandaag om 9.45.om 8.45 werd er gebeld dat ze niet kwamen in verband met corona.
Zelf moet je 2 dagen van trevoren afmelden anders moet je de volgende afspraak zelf betalen.
buorman
@nicagra
Nota sturen voor een keer extra/onnodig opruimen/schoonmaken 😁
nicolien
@Christo3.0extendedvrsion
Gewoon hoesten en proesten de telefoon opnemen blijven ze echt wel weg .
jpls
@arjen90 heb zelf ook een keer een klacht ingediend over mijn behandeling n.a.v. focus planet en die werd afgewezen met argumenten die niet in de klacht voorkwamen, dan kun je, (destijds) €250.- doneren en dan kun je het bij hen uit komen leggen. dus ik al mijn relevante papieren naar die commisie opgestuurd, kreeg ik 2 dagen voor ik op het matje moest komen een telefoontje dat het toch niet hoefde, blijkbaar was het kwartje toch gevallen. het lijkt er op dat ze standaard afwijzen in de hoop dat je het opgeeft.
+12
friesboertje
Gewoon gaan hoesten als ze bellen.

Klaar.
+3
Jan-T
Als ik al deze reacties en q-lip controles met de op- aanmerking lees.

Dan mag de melkprijs wel richting de 55 cent. p/kg
Dan mag RFC wat eisen er tegen over stellen
Bij een jaren tachtig melkprijs is dat niet normaal.
Ik vind dat RFC daar ook best wat ellende voor in de plaatst mag krijgen.
+7
slagroomvla
Melkweb had gister nog een grote bek over de FDF, en dan vooral over Mark van den Oever...

Nu hier proberen de discussie te verleggen naar Sieta, en haar natrappen..

Melkweb, you have a problem..
Jan te Raa
Deze jonge dame wil contractverlenging van Qlip. Controleurs die te weinig schrijven krijgen geen contractverlenging.
Zo werkt dat bij Qlip in opdracht van FC.
verwijderd
@arjen90 Mooi om te zien dat er nog steeds gedacht wordt dat boeren een soort ‘club’ gevoel hebben.
Op vergaderingen worden ze nog met niet gelyncht en ze hebben niets door
Misschien zou het goed zijn dat wij als leden die bedolven worden onder eisen en klimaat cursussen de directie van Rfc de kans bieden om een cursus zelfreflectie te volgen
Gewoon ten laste van de winst. Ze mogen zelf ook iets meebetalen
+3
mlkvhoudr
@arjen90 arjen ik vind het niet kunnen dat je de beslotenheid van een app groep hier zo maar op een openbaar forum zet op een appgroep moet je vertrouwelijk het met elkaar eens of oneens kunnen zijn. Nu gaat echt niemand meer wat voor je doen als je zo met ze omgaat
+1
Grasbaal
@mlkvhoudr Ik heb deze berichten verwijderd, @arjen90 hou de discussie zuiver aub.
+1
mlkvhoudr
@Grasbaal vooral zijn appgenoten zouden boos op hem moeten zijn, hij benadeeld hun gezamelijke doel op deze manier.

Maar wel goed dat t nu weg is
+2
arjen90
@mlkvhoudr Ik weet niet welk 'doel' deze man voor ogen heeft, maar ik ben een foute film terecht gekomen. Lid van Raad van Commisarissen moet zich niet te veel tegen idividuen aan bemoeien. Ik had het misschien niet mogen plaatsen, het is althans niet netjes misschien. Maar hij moet zijn positie niet misbruiken om mij de les te lezen, terwijl ik ook gewoon een discuissie probeer te voeren op inhoud, zit hij te vertellen dat ik RFC zwart maak en hen imago beschadig. Ik had het over een Q-lip controle die ik overdreven streng vind, hij vond niet oke en ik mocht geen discuissie voeren op internet vond hij over dit onderwerp op prikkebord.
@Melkweb zit hier zelf om zich heen te trappen en mensen zoals Sieta, Mark vd Oever en FDF in zijn totaliteit de maat te nemen. Op zich moet dat ook kunnen, niemand is heilig, maar hij gaf mij de indruk dat hij zich persoonlijk aangevallen voelde over dit onderwerp, terwijl ik nooit iets met hem persoonlijk iets te maken heb gehad op welk niveau dan ook.
mlkvhoudr
@arjen90 ik bedoelde het doel van de appgroep, ik neem aan dat de appgroep een doel heeft om iets te bereiken, dat schaad je nu verwacht ik qua qlip snap ik je irritatie volkomen, t is geen huiskamer in stallen heb je stof. Dat is geneuzel om niks
+2
Melkweb
@arjen90 Je kunt hierbij ook deze RVC-lid je excuses aanbieden want ik ben NIET wie jij in je emotie denkt te zijn, je slaat gewoon wat om je heen. Ben gewoon een Campina lid met een eigen mening die niet veel afwijkt (schat ik zo in) van velen die hier niet actief zijn. En ja ik ben de regels ook wel wat zat maar tegelijk denk ik waarom worden ze strenger en als ik jou verhaal zo lees (opnieuw in dezelfde fout) is het antwoord hierbij gegeven.

Veel succes met je qlip verweer en hoop dat je wel in de gaten hebt dat de gevolgen niet stoppen bij je eigen erf maar uiteindelijk voor iedereen gaat gelden.

Over het FDF, van welke organisatie je ook bent, een leek zal die onderscheid niet maken. Dus als Mark, Sieta of wie dan ook voor de camera of in de pers wat roept of doet ongewild dat betrekking heeft over alle boeren. En het FDF is geen democratische vereniging, sterker nog GEEN vereniging! En rond deze tijd rond moet je even gedeisd houden, als je dat al niet meer kunt.
+1
@Melkweb Wat is jouw bedoeling om anoniem als een olifant door de porseleinkast te donderen
Fdf is triest en Rfc is hip
Jij moet dit, hij moet dat, zij mogen het niet...
Het is hier een land waar je zelf mag denken
En dat vind ik belangrijker dan jouw mening dat fdf monddood gemaakt moet worden
Wie denk je wel wat je bent?
+3
arjen90
@Melkweb Als jij het niet was, dan daarvoor sorry. Maar ik vindt het systeem van kleine maatregel op kleine maatregel verkeerd. Het lijkt wel bedacht om van een mug toch nog uiteindelijk nog een olifant te maken. Het is niet de bedoeling om het imago van RFC te schaden, maar dat er een soort wurgsysteem is gemaakt om leden het leven zuur te kunnen maken, lijkt wel duidelijk. Ieder melkveebedrijf (de ene) meer als de ander kan zo zijn tekortkomingen hebben. Dus als er iets gevonden MOET worden, wordt er iets gevonden. Als ik om mee heen kijk zie ik veel kuilplastic bij boeren op het erf liggen. We hebben het gisteren allemaal opgeruimd, maar ik heb sterk het gevoel dat er met verschillende maten gemeten wordt. Iemand uit de ledenraad krijgt een andere behandeling dan wij. Bij hem wordt niet eens gesproken als er grote toren van plastic op het erf ligt, sterker nog hij weet geen eens dat het een beoordelingcriterium is en bij ons wordt het twee keer opgeschreven door de beoordelaar.

Een bestuurslid cq rvc lid van RFC vindt dat ik hier niet over mag spreken.

Ik wil graag eerlijk behandeld worden en niet dat bestuursleden bemoeien over wat ik wel of niet mag zeggen.

Ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat hij invloed heeft uitgeoefent op onze bedrijfsbeoordeling. Omdat hij zich (kennelijk) genootzaakt voelde om mij erop aan te spreken wat ik hier neer zet.

Jammer dat het zo gaat, ik had het ook liever anders gezien.
+5
puntertje
@arjen90 Dit soort organisaties wordt zo groot dat werkelijk alles in protocollen geperst moet worden. Vervolgens wordt ieder argument waar een weldenkend mens begrip voor op kan brengen ter zijde geschoven met als reden dat er geen 'uitzonderingen' gemaakt kunnen worden. De lijst van regeltjes is dusdanig groot geworden dat het doel al lang uit het oog is verloren. En dan laten ze jongens en meisjes, die voor een deel kikken op macht, die regeltjes controleren. Als je ze vraagt naar de redenen voor sommige regels beginnen ze te hakkelen of komen met vage verwijzingen over imago om vervolgens te melden dat ze slechts hun werk doen.
Zouden ze in een ziekenhuis werken dan zouden ze nog dokters schorsen als die de deur van de koelkast in de kantine op een kier hadden laten staan. Echte helden. Maar de schuld ligt natuurlijk bij de bureaucraten die de vertaalslag van papier naar praktijk niet kunnen maken, of zelfs denken dat de praktijk zich wel naar het papier kan schikken.
hoest
@arjen90
Weet ik wel zeker dat ze met meerdere maten meten, de buitendienst medewerker gaf het hier gewoon toe toen wij aangaven dat we het wel erger tegen kwamen onderweg. "Ja maar jullie zitten hier aan een drukke sluiproute......"
+3
Boerin Marieke
Allereerst: wij leveren niet bij Friesland Campina. Wij hebben ook een keer problemen gehad door een Qlip-keuring. Helemaal achter op het erf was een klein stukje erfverharding kapot. We werden toen gelijk helemaal afgekeurd: bedrijf niet schoon. Verder waren er geen opmerkingen. Wij hebben gelijk onze rechtsbijstandverzekering gebeld. De jurist was echt verbaasd over de mate van de gevolgen: herkeuring op alles en als het niet opgelost was: melkweigering. De jurist heeft er toen voor gezorgd dat we alleen herkeuring kregen voor het erf. Dat was duidelijk niet naar de zin van de Qlip-beoordelaar. Ze kwam hier voor de herkeuring en wilde toch nog overal kijken. Onze ervaring is wel: je kan beter een mannelijke beoordelaar hebben dan een vrouw....
labella
@Boerin Marieke ik heb een keer 2 vrouwen tegelijk gehad. die hadden bijna overal opmerkingen over, zelfs over een isolatieplaat boven in de nok van de ligboxenstal die een beetje loshing.
Boerin Marieke
@labella Wij ook, 2 vrouwen, 1 was stagiaire. Zo fanatiek. De stagiaire klom zelf in de mengvoerwagen om te kijken of ze schimmel kon vinden....
schoppenboer
@Boerin Marieke
Hier 2x vrouw. Paar kleine dingetjes. Verder was alles ok. En hier is het echt niet netjes tot en met. Ligt ook wel plastic bij de kuilen. Gaat 1 a 2x per jaar weg.
+3
Jan-T
Normaal gesproken, hoort er bij een audit dat het proces verbeterd, dus de melkkwaliteit.
Wat ze bij Q-lip en de coöperaties doen is het tegen over gestelde alles kapot maken en niet er voor zorgen dat het verbeterd word.

Melkweigering zouden we als leverancier niet moeten willen. Een boete van €.100,- zou ook voldoende moeten zijn als verbeterslag na 2 waarschuwingen.

En verhardingsfoutje hoort niet bij het verbeteren van de melk kwaliteit.
Dat hoort onder de veiligheid van de omgeving te horen.

En als een controle niet goed verloopt en Q-lip verpruts het dan mogen daar ook consequenties aan hangen voor q-lip.
Maar het is een boertje tegen beterweter Q-lip organisatie in.??
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan-T:
En verhardingsfoutje hoort niet bij het verbeteren van de melk kwaliteit.

Er is maar één manier om de melkkwaliteit te beoordelen. En dat is kwaliteitscontrole in het laboratorium (celgetal, kiemgetal, reinheid). Dit is voldoende. De rest is onzin en heeft helemaal niets met melkkwaliteit te maken.
+2
bdf
@kanniewaarzijn dat ben ik maar ten dele met je eens. Ondanks het feit dat een tering zooi op het erf, wrak vee en een zandbak als weiland, niet voldoen aan minimum aantal uren weidegang niets met de kwaliteit van melk te maken hebben, gaan zulk soort zaken onze afzet van melk niet vergroten. Dus goed dat daar naar gekeken wordt.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bdf:
afzet van melk

Das weer een ander verhaal.
buorman
@kanniewaarzijn

Hoezo is dat een ander verhaal?
Afzet[mogelijkheden] heeft/hebben invloed op de prijs, maar ze slaan door.
Het wel of niet verzamelen van oud kuilplastic in bij voorkeur containers gaat nergens over, niet over melkkwaliteit en ook niet over voerkwaliteit of dierenwelzijn.
Het zijn spijkers op laag water en de stok om een hond te slaan
kanniewaarzijn
@buorman Nou dan!
+4
van Ittersum
Leukste keuring is de volgende keuring nadat een bepaalde qlip-vrouw was geweest. Had toen mijn melkstal gepoetst en geboend. De mannelijke qlip liep de melkstal straal voorbij. Ik zo: uhm, hier is de melkstal hoor. Hij: weet ik maar jij had toen die, dus ik weet dat je daar nu je best op gedaan hebt.....

Fraai stukje ongelijke behandeling dus. Anno 2016 was dit
mlkvhoudr
@van Ittersum ik had de laatste 2 keuringen hiervoor ook een snelle blik van de melkstal, het laatste dametje heeft hem weer compleet geinspecteerd, geen peil op te trekken. Dit dametje liep ook volledig autonoom heen waar zij heen wou. Ik werd daar niet heel blij van maar wel 0 punten deze keer
+3
de haasen
Wij boeren moeten RFC eens laten zien wie er de baas is. punt uit .
+3
van Ittersum
@de haasen wees wel blij dat de retail niet zijn eigen keuringsdienst heeft, dan kon je elk jaar wel gek worden. Dan is de bandbreedte er helemaal af en kan de sws de helft de tent wel sluiten. Dan dit maar
aan
Even een tip, ik heb het telefoonnummer van Qlip in mijn telefoon staan, het heeft een half jaar geduurd voor ze me aan de lijn hadden.
pietjepuk
@aan Ik had het twee jaar geleden ook opgeslagen. Maar nu hadden ze toch een ander nummer.
+1
mlkvhoudr
@aan mij is verteld als ze iemand naar een paar keer niet te pakken te kunnen krijgen ze onaangekondigd langs mogen komen, dus ik weet niet of dit de gouden tip is 😀
paul1
@mlkvhoudr volgens mij mogen ze zoiezo onaangekondigd langskomen
+1
dewittemotor
Dat die controles streng zijn oke, dat zal wel deze tijd zijn.
Maar waar ik me vooral aan erger is dat met tien maten meten van die controleurs.
Ik vraag me werkelijk soms af hoe die grote vetzakken onder ons door die keuring komen?

Er zijn toch echt een deel bedrijven waar het een grote janboel is en die komen ook steeds door die keuringen. onbegrijpelijk
+1
van Ittersum
@dewittemotor ongeschreven wet bij gemeenten, qlip, waterschappen en provincies. Hoe netter de boel des te strenger de keuring. En dat steekt! Maar je kunt de helft al torpederen door gewoon op de man vragen(bij de gemeente heb ik dat gedaan) maar hoe doen jullie dit dan bij collega X? Boos worden heeft geen zin, discussie en tegenvragen wel. Zo zeker 8 jaar vervanging van de dieselolietank tegen kunnen houden. Qlip ben ik niet bang voor qua netheid , tis meer de administratie en de de waarom ik iets doe . Nu gewoon de Behandelplan strikt noteren en bijhouden en dat lukt aardig.
LEVE DE BUREAUCRATIE,we krijgen steeds meer ambtenaartjes die je het leven zuur maken.
van Ittersum
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl aan de andere kant, kijkend naar mezelf en naar mijn bedrijf. Aan welke regels, voorwaarden heb ik sws het meest een hekel: aan alle regels en voorwaarden waar ik bij gebrek aan kennis of niet bij machte ben om daar direct aan te voldoen ondanks mijn inspanning.En daardoor het gevoel te hebben dat je op een soort achterstand staat tov je omgeving die er (soms) wel aan kan voldoen. En dan helemaal als niet agrariërs mij daar op gaan wijzen bv ambtenaren . In de loop der jaren leer je wel daar mee te dealen.
@van Ittersum Wen er maar aan dat je te dom bent om boer te blijven😜
De volgende generatie is minstens hbo geschoold of hoger
Rest wordt uitgefaseerd
van Ittersum
@Christo3.0extendedversion kennis kun je vergaren, maar zoals altijd in dit soort gevallen heb je af en toe mensen nodig die je wakker moeten of gaan schudden. En waar deze topic mee begon, iedereen heeft wel iemand gehad die je even hard op de vingers tikt
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Christo3.0extendedversion:
De volgende generatie is minstens hbo geschoold of hoger

En het kennisniveau is nog nooit zo laag geweest!
@Christo3.0extendedversion hbo ,er hoeft niet perse beterde te zijn als iemand die lager en middelbaar landbouwschool heeft,geef mij maar iemand die vanaf z,n dertiende meedraaid in boeren bedrijf en praktijkervaring heeft, alsdan zo,n studentje die net komt kijken alshij of zij twee,drie en twintig jaar is en nog moet gaan werken
+1
Noorderling
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Alleen kom je er niet met alleen uitstekend vakman zijn en uren maken, dat is ondertussen 50% en de rest is alles op een rijtje houden qua arbeid, financiën en regelgeving, of we het nu willen of niet.
wotan2
Ach ook jaren de qlip-ers op mijn erf gehad, weinig veranderd, en van 0 punten tot de gevarenzone geweest. Melk al een paar jaar niet meer en ben nu bezig om in Frankrijk weer te beginnen. Verschillende bedrijfsbezoeken gedaan; dan zie ook weer van alles waar je je bij afvraagt hoe zou een controleur in nederland hier op reageren. Voordat het in de afkraak modus gaat; ook hele nette bedrijven gezien.
+1
arjen90
Kuilplastic afgevoerd, is Qlip ook weer tevreden 😅

(klik om te vergroten)

buorman
@arjen90
Kwam een volle combi tegen, dacht al; die is bij @arjen90 geweest
arjen90
@buorman 😂 😂 😂 Het stomme van het verhaal dat we dit keer niet eens zoveel kuilplastic hadden. Ik regel vandaag nog zo'n 'afgesloten container', is RFC ook weer tevreden...
van Ittersum
@arjen90 omrin bevalt mij het beste, 3 containers, geen maandelijkse huur en je hoeft maar 4 x per jaar te laten legen.
arjen90
@van Ittersum Via Farmers4all hebben wij het geregeld, gelijk maar de grootste container geregeld. De kosten zijn bij de grootste container ca. 38€ per leging en €1,27 per week huur van de container. Het is geloof ik een 3 jarig contract. Leging kan gewoon op afroep, dus als hij vol dreigt te raken wordt hij weer geleegd...
schoppenboer
@arjen90
Hier 1000 ltr container ook voor dat bedrag/ lediging. Geen huur.
van Ittersum
@arjen90 nota over december , 1 rolcontainer 1000 ltr. minder als 200 kg (meende ik), geen huur

(klik om te vergroten)

labella
@arjen90 de straat ook nog even vegen anders struikelen ze daar over, dat heb ik al een keer gehad.
arjen90
@labella Dat hebben we het de hogedruk gedaan vorige keer, vlak van te voren dat ze langs kwamen, zal nog wel een keer moeten vrees ik...
@arjen90 ligt er stof op die koelmachine?
+1
arjen90
@Christo3.0extendedversion Niet dat ik weet, misschien kruipen ze volgende keer wel onder melktank, je moet tegenwoordig al overal rekening mee houden 😅
Melkweb
@arjen90 toegangsweg of oprit is visitekaartje van je/elk bedrijf , niks geen persoonlijke aanval. Denk als ik de foto zo zie en jij weet het nu ook wel, dat hoorde daar niet te liggen. Nu nog de bezem over je erf heen en voldoet voor je melkfabriek en ik denk ook voor vele collega's die meeeten aan de imago die we met zijn allen in stand moeten houden. Top!
+1
sorry
@Melkweb 35 cent /liter en dan nog lopen zeuren....schei ff uit...
+2
sorry
@Melkweb nu is al het plastic nat en smerig weggegaan..... lekker duurzaam...
+1
newholland6640
@Melkweb ik ben eerlijk gezegd benieuwd hoe het er bij jou uitziet.
sorry
@newholland6640 ziet er gewoon netjes uit op de foto's....qlip teef had duidelijk dr dag niet...
+1
puntertje
@Melkweb Als ze voorschrijven 3 keer per dag een schone onderbroek aan te trekken sta jij nog te juichen. Imago niet waar? De afnemers staan je uit te lachen welke onzinnige eisen ze kunnen stellen zonder iemand het nut er van inziet.
+2
George
Quote Reactie van @puntertje:
De afnemers staan je uit te lachen welke onzinnige eisen ze kunnen stellen

Die eisen stelt geen enkele afnemer, die hebben ze zelf bedacht!
arjen90
Vanochtend heeft Qlip opgebeld, ze willen alsnog langs komen carona of geen carona. De buitendienst kan niet langs komen maar Qlip wel.
3 april willen ze alsnog langs komen.

Koste wat kost alles ligt plat, maar Qlip komt toch 😂
+3
pietjepuk
@arjen90 Dan zou ik 3 april toch spontaan een aantal hoestbuien krijgen.
arjen90
@arjen90 Dit is de afspraak, RFC bedankt, ik zorg wel dat ik corona krijg, dan zijn ze van harte welkom...

(klik om te vergroten)

Qlip
Daats
@arjen90 corona heet het
arjen90
@Daats Typfout 😅
+2
Grasbaal
@arjen90 Ik vind het heel bijzonder, heel veel controles voor van alles en nog wat zijn geannuleerd of uitgesteld. Bijvoorbeeld Skal komt voorlopig ook niet meer langs: nieuweoogst.nl/nieuws/2020/… Maar de Qlip moet koste wat kost doorgaan....
@Grasbaal Is voor een gezonde toekomst van de boeren niet verkeerd
+1
nbrabander
@Grasbaal fc heeft qlip beoordelingen opgeschort. Herstelbeoordelingen gaan vooralsnog wel door. Staat op melkweb
+3
buorman
Heel Nederland is in de ban van een levensgevaarlijk iets wat je niet ziet, en RFC/Qlip maakt zich druk om een spinnenwebje, wat stof op een bovenleiding en plastic wat aantoonbaar is afgevoerd
arjen90
@buorman omropfryslan.nl/nieuws/… Citaat Tjalling van der Goot: "Als je quarantaine negeert, kun je gevangenisstraf riskeert van vier jaar of een geldboete die kan oplopen tot 87.000 euro''.

Ze moeten er wat voor over hebben natuurlijk 😂, maar ze zijn welkom...
Hans7
Ze gaan door inderdaad, staat in melkweb

(klik om te vergroten)

melkweb
pietjepuk
@Hans7 Gewoon eisen dat de controleur aan kan tonen dat hij geen corona heeft. Te overleggen door een recentelijke test.
newholland6640
@pietjepuk doen ze bij chauffeurs ook.
+3
George
@pietjepuk
Gewoon hem in zijn bakkus niesten. 😄
@George vind ik ook
Je bent toch gestoord wanneer je als Qlip-er nu je nutteloze baan gaat gebruiken om boeren te besmetten
buorman
@George
In dat geval wel op je woorden passen;
ed.nl/binnenland/…
George
Quote Reactie van @buorman:
n dat geval wel op je woorden passen;

Ja tegen een agent vind ik dat niet kunnen , maar tegen zo'n onzinnige controle smeagle wel. 😄
+2
@George Jouw opmerking gaat me toch te ver
Heb wat spullen gekocht indien ik bezoek krijg
Speciaal voor Rfc die er nog niets van lijkt te begrijpen heb ik naast handschoenen die ik adviseer voor alle erfbetreders dus inclusief mensen die echt werk doen zoals vrachtwagenchauffeurs speciaal voor de controlerende instanties die nog steeds niet snappen wat er aan de hand is nog extra bescherming
In verschillende maten zelfs

(klik om te vergroten)

buorman
@Christo3.0extendedversion
Dat heb je goed bekeken, die oetl.llen moeten natuurlijk wel een stijf plassertje kunnen krijgen.
Vrouwelijke controleurs/zeikwijven kunnen deze binnenstebuiten gebruiken neem ik aan, of heb je female versie?
@buorman het grootste model is soort onesizefitsvrouw
Het is woord zeikwijven gebruik ik nooit
Voor hen is dit Pak wellicht een soort tenavervanging
+2
Frans1
Quote Reactie van @buorman:
kunnen deze binnenstebuiten gebruiken

😁 Fluitend door de beoordeling 😂
Jan-T
Is een controle wel mogelijk en wat is de waarde van een controle.
Als je met elkaar moet communiceren op meer dan 1.5 meter afstand.
Dan moet je als certificering's organisatie toch zelf niet willen.

Dit betekend in mijn ogen gewoon openlijke bedreigingen tonen richting de sector waar ze hun bestaansrecht aan ontlenen.

Dit heeft niet met zuivel kwaliteit te maken, want de melk word gewoon onder zocht en als deze, als goed wordt beoordeeld zonder strafpunten.
Dan is er, En kan er geen reden zijn om zo te reageren en te handelen op een zeer zorgelijke situatie in Nederland.

Q-lip neemt zijn verantwoordelijkheid niet die je van een certificering's organisatie mag verwachten.

Denk dat een gesprekje van / met de minister President Rutte op zijn plaatst is.!!!??
+2
buorman
Quote Reactie van @Jan-T:
Denk dat een gesprekje met de minister President Rutte op zijn plaatst is.!!!??

Denk je niet dat de werkgevers de werknemers eens hun plek moeten wijzen?
buorman
@arjen90
Weet niet of dit wel netjes/oke is @arjen90
.......................
Ik zou hem weghalen als ik jou was
arjen90
@buorman Je hebt gelijk, dit bedrijf heeft hij er net bijgekocht, toen lag het plastic er al, het was een grote rommel toen hij het kocht, nu is het al behoorlijk opgeknapt in vergelijking hoe het was, zijn hoofdlocatie heeft hij super netjes en strak en daar valt niks op aan te merken.

Het was niet vervelend naar hem toe bedoeld, maar ik vindt dat iedereen gelijk behandeld moet worden, ongeacht wie of waar het ook is...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!