29

Wat te doen tegen schuim op balkjes?

Wat kun je doen tegen schuim op de balkjes, wij hebben al frituurolie geprobeerd werkt wel maar na 2 dagen was het schuim er weer. en diesel helpt wel iets langer maar na 1 week staat het schuim er weer op.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Dichte vloer schijnt te helpen🙈 voor een meer neutraal antwoord; er zijn al diverse topics over
De mest er uit rijden hè. Al hoewel dat nog niet overal kan.
Hier was frituurolie mixen wel de oplossing. Paar liter maar op 800 kuub, maar het houd zich redelijk rustig nu. Wel goed doorgemixt
Antischuim kopen.
+1
Ik begin de oorzaak langzaamaan te zoeken in de doorgeslagen veredeling . Dit jaar 36 % ds een vem van 1040 en zetmeel 380 en veel minder schuim dan andere jaren bij 390 of nog hoger . Misschien zitten er nu wel enkele in de gordijnen die dit absoluut niet gezegd willen hebben !.
@Pluto vorig jaar ook veel minder maïs gevoerd . Het barste van het schuim. Nu meer maïs en eigenlijk minder schuim?
Ligt ook aan de wisselende weersomstandigheden vgl mij.
+1
Wat hier frappant is , 1 put niet andere wel, en de mest loopt via een buis in de andere put, deze is af te sluiten.
En het deel waar de beste /meeste ventilatie is, dus zijkant meter open, hebben we het schuim op de mest, Ra Ra Ra RA ????
@Detukkeroettwente das hier ook aan de orde. In de nieuwe stal heb ik alleen schuim op de mest.
@cjw73 heb nooit schuim gehad. Dit jaar voor het eerst. Enigste veranderingen zijn zo'n 15% minder krachtvoer gevoerd en dat de putten in het najaar niet leeg zijn gekomen en er dus nog behoorlijk wat "oude" mest in de put zat
@Herbert bar weinig last gehad in de afgelopen jaren. Nu na het mixen alleen de onbehandelde putten(agrimest) die gingen schuimen.
@Detukkeroettwente lucht (of tocht) die voor een andere chemische reactie zorgt?
@van Ittersum Een hele grote bellenblaas?
De jaren dat ik aardappels kan voeren hebben wij er ook last van, andere jaren niet. Gewoon elke dag wat diesel met water in een rugspuit en een rondje door stal, en hopen dat het snel 15feb of droog word in het land....
+1
@casev t is al maart😋
Ben toch wel overtuigt dat het met rantsoen temaken heeft boeren met een lagere productien heb ik dit nog nooit gezien of gehoord zal er toch temaken hebben met geconcentreerde rantsoenen dat brengt je nog niet bij een oplossing ga er van uit dat je niet meteen terug gaat naar ratsoen voor 8000 kg melk
+1
@bio boer volgens mij komt het door mais en te veel zetmeel in het in het rantsoen, sinds 3 jaar geen mais meer in het rantsoen en sinds die tijd geen schuim meer op de mest gehad.
@labella werd net ook andersom geopperd😅
@weurding zetmeelrijk krachtvoer????
@Melkveehouder6 nee. Hooibaaltje voerde minder maïs en had meer schuim zei hij
@bio boer ik DENK jij dat het komt door water, tegenwoordig veel meer water in de putten dan vroeger
@overstekend wild hoe zo meer water eerder minder nieuwe kelders loopt minder grondwater de kelder in en hen melkrobots die al het water in de kelder dumpen mijn mest is altijd nog wel redelijk dik ni die filmpjes ziet van mestrijden die rijden allemaal gier uit als ik dat doe zonder mixen.mest rijden heb ik voor de 2e snee turf in de kelder 😜
@bio boer misschien loopt er wel gier weg uit jou kelder😉
@bio boer bioloog waar ik werkte had ook schuim. zelfde rantsoen in andere stal en geen last
+1
@Elvis schuim op de bakkes zeker😅
Stallen met meer inhoud meer schuim. Door dat het veel heeft gewaaid ook meer schuim bij hoop boeren. Begint altijd onder boxdekken of mixgaten is mijn ervaring.
@ted9 Bij de drinkbakken!
@ted9 Het is toch iets frappants , In de zelfde stal de ene put wel en de ander niet rara . Het heeft met rantsoen te maken maar hoe ??. Vergeet niet dat licht ook van invloed lijkt te zijn en dan met name in de aanvang . Als het proces eenmaal begonnen is is er geen houden meer aan . Frituur olie of diesel lijken tijdelijke oplossingen . Met het strooien van KAS op de roosters heb ik geen ervaring . Ook is op plekken waar het schuimt de stal temperatuur aanmerkelijk lager , nog los van de extra geur .
@Pluto Doe je aan mestscheiden of andere bewerking?
@ted9 Nee . Ik zie niks positiefs in de fractie dun of dik .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0