'Corona-maatregelen brengen boeren en tuinders in ernstige financiële problemen'

De Corona-maatregelen en de stilstand van de economie die dit in Nederland lijkt te veroorzaken, levert ernstige problemen op voor boeren en tuinders in de afzet van hun producten.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Wordt volop gehamsterd
de Haas
@paul1 idd. De handel moet booming zijn zou je zeggen, kerstomzet. Er zal wel weer een flinke draai aan worden gegeven zodat de boer er in ieder geval niet beter van wordt .
+2
Grasbaal
Onzin bedelbericht, de mensen blijven eten. Bijvoorbeeld horeca bedrijven hebben het veel moeilijker. Omzet zakt naar nulpunt, maar voor een maandje moet dat te overbruggen zijn..
+1
kanniewaarzijn
@Grasbaal Inderdaad. Uitkijken dat we niet weer worden weggezet als "daar heb je die eeuwige zeurboeren weer"!
Coen
@Grasbaal , export zal toch beduidend wegvallen?
Erco
@Grasbaal nou als je die prijzen ziet voor bijv een biertje dan moeten ze normaal toch wel flink verdiend hebben 🤪
Skroefkelos
Merk er niks van , maar goed op de nabetaling tarwe na komt er toch niks binnen tot ca. Juli , dus dat ben ik gewend .
+2
demelkboer
Het valt mij op dat na twee weken crisis (en voor een paar sectoren misschien iets langer zoals vliegen en export ) alles meteen financieel aan d beademing moet.
Dat zegt wat over de totale solvabiliteit van de économie. Als wij als melkvee bedrijf een maand geen omzet of halve omzet hebben is dat niet leuk. Maar een belletje met de babk en beetje extra ruimte op de rekening courant beetje spaar geld en we komen er wel. De rest van de économie lag allemaal al lang lang het infuus en al het verdiende geld is al weer op maakt
demelkboer
@demelkboer er wordt meteen gezeurd om uitstel btw betalen. Als je geen omzet hebt hoef je ook geen btw afgedragen!
casev
Als ik hun was zou ik dit niet zo groot brengen. Vergeleken met de luchtvaart evenementen en toerisme sector zou ik gaue mn mond houden als ik hun was....
+7
demelkboer
Rutte op de pers conferentie: Hamsteren niet nodig, wij zijn de tweede voedselproducten van de wereld. Wij hebben voedsel genoeg!

Wat zijn ze toch gek met de boeren!!!
HansBa
@demelkboer En Klaver gister bij Jinek had het er ook al over dat er nog genoeg was in de distributiecentra, terwijl hij anders het alleen maar over minderen heeft.
Pluto
De corona monitoring ligt volledig in Den Haag en is gebaseerd op economische motieven , in ons omringende landen is volksgezondheid de reden om in te grijpen !.
+1
Skroefkelos
@Pluto Hierdoor kan een niet ontdenkbaar senario ontstaan. Als de besmetting in Nederland onhoudbaar wordt , en in landen om ons heen terug gedrongen wordt komen we in isolatie , het resultaat zal dan 2x fout uit pakken , meer mensen leed en grotere economische gevolgen.

Ik heb het nu al vaker op dit forum gezegd , mijn keuze ligt verre van deze aanpak.

Ik hoop dat ik abuis zit.
+1
Pluto
@Skroefkelos Deze aanpak heeft veel weg van de wijze van omgang met fipronil . waarbij het strafrecht voor een lange periode boven volksgezondheid werd geplaatst . Omringende landen kijken inmiddels met verbazing naar de lakse Nederlandse benadering . Geld blijft hier de drijfveer .
Kars
Me zwager is bij bol.com op kantoor gaan werken. Die schrok zich kapot toen ie financien kreeg te zien. Van januari tm november verlies draaien. Alleen de maand december moet het doen.
+2
de Haas
@Kars Fijne vent, die zwager. Je gaat privé toch geen financiële info geven over het bedrijf waar je werkt!
Kars
@de Haas is ook fijne vent. Daarbij wie is bol.com. een onderdeel van een beurs genoteerde onderneming die moeten toch transparant zijn over hun cijfers.
groeier
Quote Reactie van @Kars:
beurs genoteerde onderneming

Dan gaan hier nog veel klappen vallen, Amazon is over enkele weken al actief in Europa, met vestigingen in ons land.
Zwaagdijk
Polen durven niet het land uit. Bloemen draaien door. 1 maand. Is niet te overbruggen!
Achso
@Zwaagdijk Polen durven het Land wel uit. Maar de Grenzen zijn dicht.
Ik zou de zaken maar niet zo onderschatten. Veel kleinere bedrijven moeten vooraf Belasting betalen over geld wat ze nog niet hebben. De hele aanvoerketen is een drama, omdat om de Haverklap iets niet meer mag. Complete paniek voetbal door volledig incompetente EU leiders.
+1
weurding
@Zwaagdijk mwaaahhh... ze durven er vast nog wel in
verbi
Hoorde dat er op dit moment geen containers terug komen in Rotterdam vanuit China geen containers geen export. En voor dat dit weer op gang komt zijn we wel effe verder.
groeier
Quote Reactie van @verbi:
voor dat dit weer op gang komt

Als deze hectiek nu maar niet omslaat in rampspoed?
Jaap40
@verbi door stevig ingrijpen van Chinese overheid lijkt het na 3 maand de goede kant op te gaan. Met het lakse beleid hier in NL zitten we tot begin oktober in de Corona.
+1
weurding
@Jaap40 damt wel de instroom van vluchtelingen in😏
groeier
@weurding
Aan de grens met Turkije staan duizenden mensen op elkaar gepakt te azen om in de loop van dit jaar naar Nederland door te reizen, de kans is groot dat ze Corona virus na de zomer weer opnieuw meenemen.
Achso
@verbi ja en cargovluchten vanuit China zijn nu verboden. Ze maken het onnodig moeilijk. En wie gaat dat allemaal betalen?
En Jetten, Klaver en Vollenbroek maar janken over een probleem wat niet bestaat. Miljarden investeren in onzinnige natuurgebiedjes, maar weigeren om de gezondheidszorg op een goed peil te krijgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0