Illustratie van: Sammy2004

Column: Boeren krijgen sancties, natuurorganisaties een ‘goed gesprek’

De kop boven deze column lijkt polariserend, maar dat is hij niet. Het is een conclusie die ik afgelopen week trok naar aanleiding van uitgebreid journalistiek onderzoek voor onze regionale printuitgave Veldpost die in Noord-Nederland verschijnt. Een zoektocht naar verschillen in controledruk tussen boeren en natuurorganisaties als het gaat om natuurbeheer. Het leverde bovendien een interessante journalistieke bijvangst op.

Het onderzoek concentreerde zich in Friesland, omdat melkveehouders daar een grote controledruk ervaren door de NVWA. Sommige deelnemers aan weidevogelbeheerprogramma’s kregen tot wel zes keer de NVWA op bezoek in vijf maanden tijd. Daarbij lopen boeren extra risico op kortingen, omdat de inspecteurs van de NVWA ook zaken kunnen constateren die geen verband houden met agrarisch natuurbeheer.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0