Fabrikant tepelvoering

Heeft iemand ervaring met tepelvoeringen van het merk Spaggiari. Deze maakt voor alle merken tepelvoering passend op .... Prijsverschil is zo groot t.o.v origineel dat je bijna gaat denken: ja maar hoe dan.

voorbeeld:

origineel : ca 30-35 euro/4 (dealer en/of reguliere handel)
passend: ca 11 - 16 euro/4 (reguliere handel)

Deel dit topic

Reacties

verbi
Gebruik ze nu 5 jaar in een 2x7 vigraat met 90 koeien vervang ze 1x per jaar hoef die orginele dure niet meer ik betaal 14 euro per stel. celgetal van 120 en kiemgetal van onder de 10.Dus dik tevreden.O ja een ddd van 0.9perdag(zet geen koeien droog)
van Ittersum
@verbi “best genoch” zeggen hier👍. Bij overgang van oud naar nieuw , geen trappende of vervelende koeien?
@van Ittersum je kunt die ook eens bij een paar melkstellen proberen, rest vervangen door originele als je het nog niet helemaal aandurft.
+2
dewittemotor
@van Ittersum Wat een gezeur om die paar tientjes. Gun je dealer, die dag en nacht voor jou klaar staat, ook eens een extraatje.
Dat uitpersen van je toeleveranciers, vind ik zo een bespottelijk gedrag van die melkveehouders
sorry
@van Ittersum neem je milkrite..dat is zeker goed en een stuk goedkoper
cjw73
Had er zelf vorig jaar ook over nagedacht. Maar heb toen originele besteld via internet ook de helft goedkoper dan de dealer.
Tobber
Heb ze in vms geprobeerd maar vond het geen succes. Werden flink langer en meer lucht zuigers. Nu immitatie van milkrite. Die zijn prima en nogal voordeliger als origineel.
Koeien boertje
Ben altijd kritisch met dat soort dingen, 200€ op jaarbasis besparen en 1 foute koe en de kosten en ergenis zijn groter.
Dan gooi ik liever imitatie spul in de trekker of zo🙉, scheelt vaak meer dan een paar honderd
van Ittersum
@Koeien boertje ik vraag mezelf steeds af, hoe dan? Hoe kan de één veel goedkoper dan een ander. Vanuit gaande dat de dealer een band met zijn klanten wil behouden zal er dus kwaliteitsverschil kunnen zijn tussen origineel en imitatie. En daar vroeg ik dus om
Koeien boertje
@van Ittersum ik ga met kwaliteit en prijs liever pionieren met ijzer als met vee.
Ik ben ook nooit bij een officiële dealer.
Word altijd gevraagd origineel of imitatie
Koeien boertje
@Koeien boertje tepelvoering, spoelmiddel arbeid.
Alles is van de dealer duurder.
Maar waarom geen idéé
van Ittersum
@Koeien boertje ik dus wel, 2 x 3 is 6 (frequentie x tarief) is gelijk aan 3 x 2 . Misschien een gevoelskwestie maar dan maar een hogere uurloon en minder on bedoelde ergenis. Maar scherp blijven in prijs/kwaliteit is ook wat hun zelf doen naar hun en naar onze onderneming en wij naar onze en wij naar de consument. Dus afvragen waar en of er een verschil in een product zit is dus je gezond verstand gebruiken
jjthefrenchman
@van Ittersum Tussenhandel en marge verdeling. Kwaliteit heeft barweinig met prijs te maken.
koeiboer
@van Ittersum weer zo'n gevalletje, niet qua verdiensten dan verder dan je erf kijken. al zou het 150 per set kosten, wie produceert ze anders. Ze moeten vervangen worden, punt uit. Wees blij dat er nog producenten en dealers zijn die dit werk willen doen. 

Mafketel, eerst de handelaar in de kont kruipen met de extra commissie die je weggeeft... en vervolgens over wat tepelvoeringen lopen te zeuren.
Geef van ittersum zijn fopspeen terug zodat die zich stil houdt.
+1
van Ittersum
@koeiboer beter lezen fopspeenboer. Ik vraag om gebruikservaringen en ik vraag me zelf af : hoe dan? Oftewel hoe kan dit? Kun jij ergens in de tekst lezen dat ik de huidige tepelvoeringen te duur vindt, je leest dingen die er niet staan

Hou je eigen fopspeen dus maar....je hebt hem harder nodig dan ik😉
koeiboer
@van Ittersum zo ken ik der nog wel een paar. Als iemand anders zich afvraagt hoe het mogelijk is dat je iets verkoopt aan een partij en de kopende partij dan commissie telt.. gaat der geen bel rinkelen in de bovenkamer bij van Ittersum. Maar bij wat rubberwerk van het melkmachine, dan gaat der een lampje branden, als je me nauw, hoe is dat mogelijk.

Had maar eens eerst nagedacht hoeveel commissie je op jaarbasis meegeeft, kun je dan eens aan het kleingeld beginnen te bezuinigen.

Zo heb jij je fopspeen weer terug👶.
van Ittersum
@koeiboer niet te veel drinken, beter voor je🤣
Frits1
Naar aanleiding van dit topic, even google kom ik voor de vms clover tepelvoering online € 12 per setje goedkoper als bij de dealer. Volgende bestelling maar eens online proberen.
JappieJo
@Frits1 gewoon meer korting vragen van delaval.
pietjepuk
@JappieJo Paar keer geprobeerd met volle doos tepelvoeringen. 25 sets als ik het goed heb. Beste man vertelt voor welk bedrag ik ze op internet kon bestellen. Verschil bleef meer als honderd euro. even goede vrienden maar ben geen liefdadigheidsinstelling.
jjthefrenchman
Zelf heb ik siliconen GEA imitatie tepelvoeringen van stimulor. Bestel ze nu voor 35€ per 4 in Duitsland. En gaan hèèl lang mee. Nu is het prijsverschil kleiner, maar paar jaar terug wou de dealer 70€ per vier hebben voor originele GEA ( betaalde toen 45€ voor de imitatie).
Wel denk ik dat de originelen "iets" beter zijn, maar dat is puur gevoel ben ik bang.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0