Milieuorganisatie MOB verwijt boerenclubs LTO en Farmers Defence Force opruiing

LEEUWARDEN - Milieuorganisatie MOB verwijt de boerenclubs LTO en Farmers Defence Force (FDF) opruiing en dreigt aangifte te doen.

De activistische milieuclub reageert op perspublicaties van beide boerenbonden. Zo hekelde LTO gisteren de eis van MOB, neergelegd bij de rechtbank in Groningen, dat de overheid de adressen openbaar moet maken van de 3300 veehouderij- en andere bedrijven die bij het vorige stikstofbeleid konden volstaan met een melding vanwege de relatief geringe stikstofuitstoot. Het gaat hier om de zogenaamde PAS-melders.

Waarom wil MOB eigenlijk dat de adressen van de 3300 PAS-melders openbaar gemaakt moeten worden. Raadsman Valentijn Wösten: ,,Omdat de omvang van het stikstofprobleem in de veehouderij inzichtelijk gemaakt moet worden. Men kan wel zeggen dat bij die PAS-melders de stikstofgroei gering was, maar we weten het niet. Bovendien: 3000 keer een beetje kan veel stikstof zijn. We moeten dat oplossen en dat doe je niet in een achterkamertje. Bij de PAS is dat ook gebeurd en we hebben gezien waartoe dat heeft geleid: de Raad van State heeft het afgeschoten.”

Deel dit topic

Reacties

+13
Porky
Hahaha ff lachen , ze doen zelf niks anders dan de boel opruien,ga eens wat nuttigs doen met je leven stelletje uitkerings trekkers
+2
Ze proberen de agrarische sector het bloed onder de nagels te halen. Zodra er dan een keer een boer of instantie iets terugzegt komen ze gelijk met dit soort dingen. Nare parasieten zijn het.
+1
martijnham
Kansloos volk
+1
Er hoeft er maar 1 door het lint te gaan na de vervolging door de MOB
Ze zijn iig niet bang aangelegd
Dat neemt niet weg dat de MOB ook wel eens bij zichzelf te rade mag gaan wat hun doel is
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Christo3.0extendedversion:
wat hun doel is

Dat is wel duidelijk toch? Ik hoor ze niet over het inzichtelijk maken van de industrie.
+2
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Ik hoor ze niet over het inzichtelijk maken van de industrie.

Daarom hebben ze de zaak denk ik ook ingetrokken,ze kunnen zichzelf daar wel eens in eigen voet schieten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , leeuwarden , farmers defence force en fdf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0