Nederland mist leiderschap

Ongecontroleerde instroom van migranten, fosfaatrechtendebacle, stikstofcrisis en nu weer de coronacrisis.
Als er wat te lachen valt dan staat onze premier voorop en is die ineens de leider maar wanneer er problemen zijn dan mag een ander het oplossen, heeft de beste man spontaan geheugenverlies en blinkt hij uit in afwezigheid en besluiteloosheid! Wanneer sturen we de huidige leiders nou eens de laan uit?

Deel dit topic

Reacties

+1
van Ittersum
En dan??? Mooi barpraat, wie is dan beter. Baudet met ego blootfoto's, oneigen gebruik van de partijpinpas en leugen over die treinvrouwen.....hoop het van Niet!
+3
willemkopalt
@van Ittersum 70 onschuldige burgers bombarderen in een oorlogs gebied kan mij voorstellen dat et gebeurt maar om dan als mininster president te zeggen ik ben het vergeten staat niet in verhouding met de door de media opgeblaasde trein rel met baudet. Ook al denk ik niet dat baudet de persoon is om rutte op te volgen te impulsief
Realisme
@van Ittersum al hebben we het nou is niet over wie het wel moet doen maar geven we puur een beoordeling van de huidige mensen op de belangrijke posities in NL. Als jij een koe heb met een structureel celgetal van 2 miljoen dan doe je die toch ook weg zonder dat je zeker weet ofdat een vaars het daadwerkelijk beter gaat doen? Als je kritisch ben op de huidige leiders dan behoor je automatisch tot de fanclub van Baudet. Misschien dat er binnen het CDA eindelijk is iemand op staat die wel voor de troepen uit durft te lopen, die je niet alleen ziet als de strijd gewonnen is.
verbi
@van Ittersum Ik hoop van wel. Slechter dan nu kan volgens mij niet.Kijk naar buitenland beleid,bombardementen met onschuldige doden, en het gerotzooi aan de top van de VVD met bonnetjes ed. Dat vindt u dus normaal, nou ik niet. En wat geef ik erom dat Baudet met zijn ontbloote (deel) lichaam fotos publiceert..En er zijn in Utrecht en Amsterdam gebieden waar je savonds niet naar buiten durft omdat je ronduit bedreigd wordt door vooral marrokaanse jongeren en dat vindt u normaal?Er moet eens iemand komen die het durft te zeggen en er wat aan doet dan dit pappen en nat houden. En nu heb ik het bewust nog maar niet over de landbouw gehad, want die is voor dit kabinet al helemaal niet belangrijk.
van Ittersum
@verbi lijst deze uitspraak maar in, we komen er op terug als het zover is + 2 jaar
+1
Ted6
@van Ittersum Soms heb je een 'tussenpaus' nodig om het bestaande pluche effe leeg te maken. Daarna is het zaak dat er gezond verstand op de goede plek komt. Als tussenpaus zou Forum naar mijn idee wel kunnen. Wat wil je voor de landbouw van de gevestigde partijen nog verwachten ?
+2
Porky
@van Ittersum kijk even naar die eng nek van een Erdogan, die probeert met chantage Europa ff de les te lezen, was ie met Amerika ook v plan ,trump pakte hem ff aan en dreigde met economische maatregelen tegen Turkije, hij bond heeeel snel in die klootzak, maar nu is er NIEMAND in de hele EU die zn bek open trekt tegen die gek, zelf de door jou geprezen Rutte niet. Dr is niet EÉN leider in de hele EU, ja als er met geld gesmeten word staan ze vooraan, en om de burger uit te knijpen.
+2
arie.j
En als iemand leider wil zijn en zelfstandig met maatregelen komt,.
Dat is er gelijk harde kritiek van degenen nu om een leider roepen dat het niet democratisch is.
Aan m'n zolen met dat populisme.
+3
Realisme
@arie.j dus jij vind het normaal dat zondag 300.000 man in diverse stadions bij elkaar zit? Dat vrijdag en zaterdag 40.000 man naar Hazes gaat? Dat vliegmaatschappijen zelf maar moesten kijken in januari of dat ze bleven vliegen op China?

Zo snel als de politiek was om een mening klaar te hebben over de landbouw in diverse kwesties de afgelopen jaren zo stil is men altijd als het gaat om brood en spelen voor burgers.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@arie.j dus jij vind het normaal dat zondag 300.000 man in diverse stadions bij elkaar zit? Dat vrijdag en zaterdag 40.000 man naar Hazes gaat? Dat vliegmaatschappijen zelf maar moesten kijken in januari of dat ze bleven vliegen op China?Zo snel als de politiek was om een mening klaar te hebben over de landbouw in diverse kwesties de afgelopen jaren zo stil is men altijd als het gaat om brood en spelen voor burgers.

Dat heeft niets met leiderschap te maken.
Dat is gewoon het nemen van de beslissing'We doen het wel, of we doen het niet"
In de jaren 90tig was er erg hoog water in de rivieren, en zijn gebieden ontruimd.
Speelde ook hier , vraag was of heel de Alblasserwaard leeg moest.Enorme operatie zou dat zijn.
Burgemeesters moesten de beslissing nemen.
"Deskundigen" durfden geen 100% garantie te geven dat het goed ging.Hoewel de kans erg klein was.
Toen verschool de ene burgemeester zich achter de andere.Als het mis ging hadden zij het gedaan.
Maar er moest een beslissing komen, want geen beslissing was ook een beslissing.
Op het laatst was er één toch zo dapper om te zeggen , ik vind het verantwoord om te blijven.
Nou toen was het gauw klaar, en alles ging ruimschoots goed.

Waarmee ik maar wil zeggen, als er niets gedaan wordt, dan is dat geen gebrek aan een beslissing.
Maar jij bent het met de genome beslissing niet eens.
Noorderling
@arie.j
Moeten we als individu dan overal maar verstand van hebben en openbaar wat van vinden, middels een poolse landdag tot het besluit komen na 3 dagen dat het te laat is om wat te doen en dus maar blijven zitten?

Moeten we ons dan ook maar opleiden tot viroloog, dijkgraaf, arts, wetenschapper in de nucleaire straling?
In NL wordt alles geregeld en gecontroleerd, kan kan een specialist of verantwoordelijke daar toch wat van vinden en adviseren? Als ze in een dergelijke situatie dat niet nodig vinden, is hun job overbodig en kunnen ze aan het solliciteren.
Porky
@Noorderling dr zit in het het hele kabinet niet EEN persoon die verstand heeft van de zaken waarbij of zij voor is aangesteld, als deze personen in het bedrijfs leven zo zouden functioneren waren ze er allang uit getrapt.
+1
Kringloper
@Porky Ze zeggen niet voor niets, als je niks kunt ga dan in de politiek.
+1
verbi
@arie.j Je gaat corona toch niet vergelijken met hoogwater? Je slaat hier de plank toch echt mis.
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
Je gaat corona toch niet vergelijken met hoogwater? Je slaat hier de plank toch echt mis

Dus de watersnood was niet erg?
Porky
@verbi het gaat in beide gevallen om beslissingen nemen, als het er op aankomt kruipen de zgn leiders weg
+6
kanniewaarzijn
Dat onze "leiders" niet in staat zijn de bende op te lossen is één ding. Dat ze de bende zelf creëren is veel erger!
van Ittersum
@kanniewaarzijn leider zijn en doen is een andere tak van sport dan weten hoe het wel moest.
Tinus
Ik heb hier de laatste maanden ook veel over nagedacht, maar sterke leiders zijn volgens mij niet meer van deze tijd. We hebben allemaal een te grote bek gekregen. Er is bijna niemand meer die nog respect heeft voor de baas. Er is bijna niemand meer die z'n kop dichthoudt omdat ie ergens geen verstand van heeft. Ieder mag tegenwoordig iets roepen en iets vinden. We zijn allemaal expert.

Stel je eens voor. Hoe ziet een sterke leider er vandaag de dag volgens jou uit? En stel je daarna eens voor hoe de rest van het land tegen deze man/vrouw aankijkt? Zou Rutte meer bereiken als hij vaker met z'n vuist op tafel slaat?

Mensen roepen wel eens dat Churchill een sterke leider was, maar ze vergeten dat dat was in een tijd waarin zijn land een gezamenlijke grote vijand had. Dan is het relatief gemakkelijk om het land te verenigen. Na de oorlog was het dan ook snel over met deze grote, sterke leider.
Porky
@Tinus er is teveel inspraak en teveel zgn democratie, er is niemand die zegt zo gaan we het doen en zo gebeurt het
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Tinus:
We hebben allemaal een te grote bek gekregen.

Dat roepen ze over zichzelf af. Vroeger was het zo, dat dit land geleid werd door mensen met kennis van zaken. Beleid dat gemaakt werd klopte gewoon en mocht het (wat zelden voorkwam) eens een keer niet kloppen, dan werd dat op een fatsoenlijke manier opgelost. Er werd niet gewerkt met dubbele agenda's en al helemaal niet voor eigen gewin.

Tegenwoordig zit half Nederland op de universiteit doordat we het niveau zodanig naar beneden hebben bijgesteld dat iedereen dit met 2 vingers in de neus kan halen. En niet omdat de bevolking opeens zo ontzettend slim is geworden. Deze semi-intelligente mensen bevolken inmiddels ministeries en bestuursfuncties in alle lagen. De ondeugdelijke onzin die dagelijks over het land wordt uitgestort is van een dusdanig niveau, dat men niet vraagt maar SMEEKT om problemen. Tel daarbij op het grote grijpen en graaien en al het gelieg en gedraai, dan snap je waarom er geen mens respect voor je heeft. (Al zal ook dàt wel te hoog gegrepen zijn)
+3
Tinus
@kanniewaarzijn Ik denk dat het niks met opleiding te maken heeft, maar puur met de opkomst van het internet. Iedereen kan op elk moment zichzelf informeren en dit delen met anderen. Iedereen die zich na 5 minuten Googlen heeft laten informeren voelt zich voldoende geïnformeerd om mee te kunnen praten met echte experts die schatten aan kennis en ervaring hebben.

Prikkebord leden zijn daar natuurlijk ook sterren in.

Ik ben het overigens ook niet direct met je eens dat politici vroeg meer capabel waren. Dat leek waarschijnlijk zo. Iemand iemand als Mark Rutte is absoluut verschrikkelijk intelligent en zou in de jaren 50 zich ook prima staande hebben gehouden in het politiek landschap. Misschien wel beter, wie zal het zeggen.

Ik denk dat we door de constante stroom aan informatie, ook weer mede dankzij het internet, veel meer van de politici zien en horen dan vroeger. Inclusief hun gebreken en inclusief kritiek van derden. We zien directeuren, dokters, advocaten en werkelijk ieder ander mens daardoor veel meer als "gelijken" en niet meer als mensen die door alleen al door hun harde werken het respect van de medemens hebben verdiend.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Tinus:
We zien directeuren, dokters, advocaten en werkelijk ieder ander mens daardoor veel meer als "gelijken" en niet meer als mensen die door alleen al door hun harde werken het respect van de medemens hebben verdiend.

Wat zou er gebeuren als de vuilnismannen en schoonmakers hun werk zouden staken?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Tinus:
t echte experts

Punt is dat je hier nu juist je vraagtekens bij kunt zetten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Tinus:
opkomst van het internet

Ik ben het wel met je eens dat de opkomst van de computer mede heeft gezorgd voor veel problemen. Men denkt tegenwoordig niet meer zelf (kan dat niet eens meer), maar gooit van alles in de computer. Helaas, als je te maken hebt met processen zal de computer hier niet uitkomen. Denk aan de mestwet ("het is zó ingewikkeld dat zelfs de computer er niet meet uitkomt!!"). Maar ook aan berekeningen van de pacht en de vele projecten als wegen, bruggen, musea, e.d. Steevast zijn er afwijkingen van enkele tientallen tot honderden miljoenen euro's. Vroeger toen mensen nog zelf konden rekenen kwam dit niet/nauwelijks voor.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
. Denk aan de mestwet

Lees het artikel "Effecten herbezinningsstrategie mestbeleid moeilijk in te schatten" maar eens. Schitterend staaltje "deskundigheid" weer!
+2
Kringloper
Het is lijden met de leiders van nu!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0