Commissie slachtvee

De commissie die geteld word om slachtvee naar een verzamelcentra of slachthuis te rijden vliegt volgens mij ook alle kanten op.
Kan de handelaar niet zonder deze commissie? Snap eigenlijk niet waarom ik bijna 75 euro betaal per beest om ze te transporteren.... kan de handelaar niet rondkomen van de verkoop aan het JUISTE slachthuis?? En wat betalen mijn medeprikkers??

Deel dit topic

koeiboer

Laatste  |  

Reacties

labella
Ik erger mij ook steeds meer aan die woekertarieven. De ene handelaar rekent hier 72,50 en de andere 85 euro voor transport en commissie. De duurste transporteert nota bene zelf!
+6
cs-agrar
@labella dan moet je voortaan zelf het transport regelen..
Johannushoeve cv
@labella zal die wel een wagen hebben met airco matrassen en leuke muziek om ze comfortabel naar het slachthuis te vervoeren
labella
@Johannushoeve cv dat mocht wel voor dat geld maar hij komt gewoon met oud ijzer.
Porky
@labella wel eens goed bekeken wat een veewagen kost? De man die er op zit? Loopt ook niet op water geloof ik?
labella
@Porky `dat oud ijzer kost bijna niets en als ze stil staan vreten ze ook geen brood
Porky
@labella dat "ouwe ijzer" zal wel mee vallen, hij moet zowiezo aan div eisen voldoen, zou beter zijn als je eens x mee reed naar het slachthuis en met eigen ogen kon zien hoe het werkt, stel er zijn 3 wagens voor je? Dan moet je wachten ( weet niet of je weet wat personeel kost?) De uren lopen door, oke ,dan lossen, dan wil je reinigen en ontsmetten (verplicht) gaat (nog) niet,want dr zijn er nog 1 of 2 voor je,weer wachten, kost ook geld.
+6
Melkweb
Dus financieel gaat het niet goed met je?

Vraag eerst je transporteur maar eens wat zijn km kostprijs is . Ik schat rond de 90-100 cent/km en dan tel je daarboven op de schoonmaakuren en dat alle ritten leeg retour zijn. Een boete voor een onbedoelde ligger in de auto( wrak vee aangeboden door de aanbieder) varieert ook tussen 1500 en de 4500 euro.

Kortom , gras lijkt altijd groener bij een ander, daarom komen er amper veetransporteurs bij
Porky
@Melkweb klopt helemaal , eigenaar 1500€ transporteur1500€ enz
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkweb:
wrak vee aangeboden door de aanbieder)

mag, of moet de veerijder zelfs weigeren
+3
cjw73
Het is hier 70 euro maar ik ben blij dat ze hem ervoor weg brengen want rij zelf niet voor 70 euro het halve land door met 1 koe en alle werk wat er extra bij hoort zoals administratie en schoonmaken.
koeiboer
Ten eerste wrakvee hoort niet in een vrachtauto. Dus van liggers is totaal geen sprake. Laatste keer 5 koeien verkocht , gemiddeld 350 kg geslacht gewicht. Pak hij toch in 1 keer 375 euro. Laadtijd 5 minuten. En de rest is precies hetzelfde. Cjw13. Jij betaald nu 70 euro..... maar jij doet er ook niks mee al betaalde jij 100 euro of nog meer. Met 1 koe kan het nooit uit.
+4
van Ittersum
@koeiboer weer zon gevalletje, niet qua verdiensten dan verder dan je erf kijken. al zou het 150 per koe kosten, wie brengt ze dan weg. Ze moeten weg, punt uit. Wees blij dat er nog veehandelaren en transportbedrijven zijn die dit werk willen doen. In die branche is de vergrijzing nog erger dan bij ons. Hier wordt altijd geklaagd over de Van Driegroep, dat is dus het gevolg dat al die anderen niets konden of mochten verdienen, geloof mij maar als het monopoliemarkt wordt je niet raar moet kijken dat je ver boven de 250 euro per koe gaat betalen ongeacht het aantal
pieta
@van Ittersum Bij van Drie zijn de afleveringskosten ongeveer 20 euro.
Tommie1
@pieta Ja, en bij RFC krijg je als je melk levert voor je gevoel ook een hoog rente % op je obligaties…..
pieta
@Tommie1 Voor achtergesteld geld is de rente niet echt hoog en je hoeft er geen melk voor te leveren. Je hoeft slechts de obligaties in bezit te hebben. In tegenstelling tot hoe het vroeger bij Campina werkte.

We hebben jaren rosé-kalveren gehad. En als ik ze weer zou hebben ging ik per direct weer in zee met Van Drie.
buorman
Quote Reactie van @pieta:
We hebben jaren rosé-kalveren gehad. En als ik ze weer zou hebben ging ik per direct weer in zee met Van Drie.

Waarom er mee gestopt, v3 verdiende er meer aan dan jij?
[even de v3 haters op de kast]
+1
pieta
@buorman Wij zijn verhuisd en daarmee hebben we ook geen stalruimte meer voor rosé.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
afleveringskosten ongeveer 20 euro.


Ook bij enkele beesten. Vleeskalveren is meestal met halve of hele combinies.
pieta
@pietjepuk Weet ik niet exact maar bij een kleiner aantal iets van 22 euro maar boven de 10/12 ging je net onder de 20 euro.
Porky
@pieta ja nu praat je over kalveren,het gaat over slachtvee (koeien)
cs-agrar
@pieta waarom 20€ afleveringkosten voor v3, mag blij zijn dat ie ze krijgt.
pieta
@cs-agrar Tja, zo gaat het bij koeien ook. Hoe ze de kosten berekenen maakt niet zo veel uit. Duppie minder per kg geslacht gewicht of wat afleverkosten betalen. Valt bij mij in de categorie spijkers op laag water zoeken.
Porky
@cs-agrar Nee ,jij mag blij zijn dat je ze kwijt kan.
koeiboer
@van Ittersum top ... met jouw kan ik wel zaken gaan doen. Moeten immers bij jouw toch weg. En betaal jij natuurlijk graag wat extra bij. Als de oude garde geen tijd meer heeft kun je mij rustig contacten. Ik zorg wel dat jouw vee aan de kant komt.
cjw73
@koeiboer ik hoor het wel. Eerst maar een tijdje vee rijden dan praten we wel weer. Of zelf een vrachtwagen kopen.
grondlozeboer
@koeiboer ach als ze een keer 35 koeien laden op ongeveer 20 adressen, hebben ze dik 2600 euro, zijn ze vaak de halve nacht voor oppad met 2 man, niet overal gaat t laden even snel, trek van de 2600 s personeelskosten af, autokosten ed.

Hoeveel blijft er dan over?
pieta
@grondlozeboer 2.600 euro gedeeld door 16 manuren.
de jonge
@pieta en de vrachtauto rijd op water, behoeft geen apk en verzekering en de aanhanger kan ook 100 jaar mee?? dus deze mensen mogen blijkbaar niets verdienen,maar als je zegt dat jan van drie te lage prijzen voor de kalveren geeft en wij ze steeds langer moeten houden tegen 0 onkostenvergoeding voor de extra dagen en ze blijkbaar liever goedkoop uit het buitenland haalt,dan is de wereld bij een aantal te klein,het lijkt mij beter toe dat degenen die vinden dat deze kosten te hoog zijn ze of zelf brengen of actiever geluid geven dat het aan de inkomenskant,namelijk de melkprijs al misgaat.
+1
pieta
@de jonge Rustiiiigggg! Ik deel hier alleen wat mede. Ik geef slechts aan wat ze per uur hebben als je 2.600 euro door 16 manuren deelt. Ook geef ik aan wat de kosten van afleveren bij Van Drie zijn. Ik geef er niet mijn mening over want ik kan dat zo makkelijk niet beoordelen.
cjw73
@grondlozeboer er passen lang geen 35 in een combi. Meestal 25 a 26. En de koopman heeft er ook nog wat van.
grondlozeboer
@cjw73 dubbeldekker wel, maar met 26 koeien is t nog duurder idd.
+2
cjw73
@grondlozeboer zoveel dubbeldekkers zijn er niet meer. Regels zijn aangepast de afgelopen jaren en daardoor mogen 2 lagen koeien bijna niet meer.
Porky
@cjw73 dubbeldekkers voor koeien is verboden. Te veel beschadigde ruggen
cjw73
@Porky dat meldde ik toch ook.😉😉
+2
Porky
@grondlozeboer klopt , als je jezelf vernielen wil moet je vee gaan laden, sta je midden in de nacht aan een koe te trekken die niet voor of achter uit wil ,bij een boer met een gammele zooi , en als je niet oppast ontsnapt ie nog ook.
m uut m
@Porky
Hier gaat alles los op de auto.
Porky
@m uut m ja, klopt ,maar wil niet zeggen dat ze dat allemaal vlot en vrijwillig doen
cs-agrar
@koeiboer idd, het kan bij 1koe niet uit, bij 2 wel en bij 3 maakt ie winst, en dat mag ook, dan kan hij een volgende keer weer komen, anders moet je dan zelf
+2
Greetje
Hier is varieert het van 65 tot 75 euro per koe, ligt eraan hoeveel je er hebt, ik vind het best, die mannen doen er genoeg voor.
sorry
Quote Reactie van @Greetje:
varieert het van 65 tot 75 euro per koe,

het is iets meer dan dat bedrag......
Tommie1
@sorry Ja, 2 ct de kg achter je rug om dat niet op de slachtlijst staat.
Porky
@Tommie1 jij bent goed op de hoogte, hoe kom jij aan die "wijsheid"
buorman
@Tommie1
Ach, als de handelaren niet aanleveren moet de slachterij zelf extra inkopers hebben.
Kost ook gauw een paar cent/kilo
+1
Sjaakiee
Doe niks in commissie alles verkoop aan huis ook nuchtere kalveren
+1
m uut m
@Sjaakiee
Denk niet dat het veel verschil maakt.
+2
Sjaakiee
@m uut m er zijn genoeg boeren die niks van prijzen meer weten van vee of veekoopman nu 80 euro neemt of 200.dat snap ik echt niet.
Koeien boertje
@Sjaakiee ik hou alles wel goed in de gaten en zeik ook wel eens over de prijs.
Maar ga er van uit dat ze mij niet voorliegen.
Heb er 2 voor de koeien (geen vrienden van elkaar) en zit met de geschatte kilo's vaak beter dan de koopman.
Laat ze eerst kijken en vraag wat er voor beur om vervolgens te zeggen wie ze krijgt.
buorman
Quote Reactie van @m uut m:
Denk niet dat het veel verschil maakt.


1verschil; jij/verkoper is tevree met wat hij netto beurt, want anders deed hij geen geluk en hoopt dat die ander er wat aan kan verdienen want dan kun je nogmaals zaken doen
stefan56breizh
Hier gaat 0.10cent eraf van slachtprijs. Dus gemiddeld genomen 35euro/koe
pieter p
@stefan56breizh Dat zelfde bedrag rekent onze koopman ook.
weurding
Vindt het erg dat men nu eigen tekorten nu gaat zoeken bij de afnemer van je vee. Leven en laten leven. Wie is de volgende? De Mercedes dealer of robotmonteur die 100 euro per uur schrijft? Of gaan we de loonwerker verder uitkleden? Die loopt ook al bijna in zijn ondergoed
+1
matt
@weurding Wie is de volgende?

Dat ben jij je gaat nog minder,voor je mais krijgen..
weurding
@matt ai...... gelukkig is voedsel ook goedkoop🤗
+1
Porky
@weurding juist ,helemaal gelijk, leven en laten leven, hoor v de loonwerker ook wel v boeren die bellen terwijl de rekening van jaar tevoren nog betaald moet worden,ken ook een handelaar die bij div boeren (groeiers) vee heeft geleverd en ze heeft gefinancierd, omdat de bank het luik v hun neus dicht gooide, daar hoor ik nooit gn boer over want denk dat dat vaker gebeurt, wees zuinig op de veehandel, want als die ook nog weg valt ben je helemaal aan de goden over geleverd
Noorderling
Quote Reactie van @Porky:
vee heeft geleverd en ze heeft gefinancierd, omdat de bank het luik v hun neus dicht gooide, daar hoor ik nooit gn boer over want denk dat dat vaker gebeurt, wees zuinig op de veehandel,

Daar zit vaak ook weer een heel verdien model achter, vast wat in onderpand, zodat ze er zelf iig niet minder van worden.
Porky
@Noorderling nee ,werk jij voor niks? Vaak zit daar een jaaarenlange relatie achter, niet elk mens denkt in geld, het lijkt wel of jullietegenwoordig overal een prijskaartje aanhangen, aan een goede vriendschap /relatie hangt geen prijs kaartje. Neem aan dat jij een "echte coöperatie man " aan je praat te merken
+1
Noorderling
@Porky
Weet er een die in die constructies zit, TW is er echt niet voor de liefdadigheid omdat je zon toffe peer bent.

Daarnaast doe ik geen handel met handelaren. 65euro commissie/transport, en krijg van elke koe de classificatie, gewicht en de prijs, zelfde geld voor kalveren. Als de prijs me niet aan staat ga ik naar een ander, maar houdt zelf graag de touwtjes in handen, krijg de gewichten te zien en hebt daardoor ook een idee waarmee je bezig bent.

Met drie handelaren onderhandelen voor 10euro per kalf levert ook niks op, 1 betaald niet meer, maar 2 wel minder. Geen gedoe, ook voor mindere dieren is er vaak een oplossing en zit met de prijs in studiegroep ver boven gemiddeld en opbrengsten ontlopen de openbare marktprijzen weinig/niets. Heb wel wat beters te doen dan met de ziekteverslepers te onderhandelen.
Porky
@Noorderling och gut, weer zo,n omhoog gevallen studie bol die denkt dat zn eigen stront niet stinkt en een ander geen donder gunt,doe je goed joh, wel vreemd dat tijdens de MKZ er maar plm 1.50 kg (zware koeien)werd uitbetaald toen de koeien rechtstreeks naar het slachthuis moesten, maar toen de "handel" weer open ging en de handelaren er weer tussen zaten er binnen een week er "ineens" weer 2.60 werd betaald, nee je moet alles rechtstreeks sturen ,dan word je pas echt verwend. Hou toch op man, en dan dat geklets over "studie groepjes" praten over "gezamenlijk inkopen" haha.
Noorderling
Quote Reactie van @Porky:
ging en de handelaren er weer tussen zaten er binnen een week er "ineens" weer 2.60 werd betaald, nee je moet alles rechtstreeks sturen ,dan word je pas echt verwend. Hou

Welke handelaar biedt jou momenteel 4euro/kg als hij zo begaan is met zn medemens, ben wel benieuwd, heeft ie er aan mij een klant bij en waarschijnlijk nog wel een aantal van het prikkebord, iedereen blij is het niet?
Porky
@Noorderling weet niet waar jij 4€ ziet staan?
+1
Porky
@Noorderling het gaat er om dat je blij mag zijn dat de "vrije handel " er nog is, want het rechtstreeks weg sturen waar jij zo,n hoge pet v op hebt is ook geen evangelie hoor, en dan die praat over "ziekte inslepers" lijkt ook kant nog wal. Weet niet bij welke figuren jij op het erf komt ? Maar hier en daar schort het op velen vlakken nog wel wat aan de hygiëne
Noorderling
@Porky
Zet dat vrije handel inderdaad maar tussen aanhalingstekens.
Ze hebben het te doen met Gosschalk en Vion, daar kunnen ze hun koeien brengen voor de notering en die commissie is voor de "handelaar", maar veel meer dan een koe van A naar B karren is het ondertussen ook niet meer, iedereen weet de prijzen van elkaar, kalveren zit ook geen verschil tussen. Dan stuur ik ze er net zo goed zelf heen en krijg alle cijfers transparant.
huske
@Noorderling Mijne gaan zins een jaar of drie naar de markt in Leeuwarden. Zijn net als de meeste koeien die daar ook komen naar Duitsland gegaan voor slacht. Daar waren de prijzen afgelopen jaren beter dan hier. Er zijn dus meer afnemers dan die twee die jij noemt. De handelaar die ze oplaad en ze rechtstreeks naar de slachterij brengt noem ik eerder postbode dan handelaar
Porky
@huske klopt , die v ons gaan ook via markt ,en zoals ik al eerder zei dat er van bv een schralere koe meer van terecht komt als dat je ze naar slachterij stuurd. Maar ja gemakzucht bij veelal jongere boeren , hoorde v veerijder dat er boeren zijn waar hij v 8 uur (s morgens)geen koeien mag laden. Belachelijk.
bio boer
@Porky heb ik ook liever niet wil ze eerst gemolken hebben halsband af en apart zetten doe ik liever niet voor half 5 wat soms gebeurt mijn koopman rijd vaak zelf naar de slacht komt dan altijd rond 8 uur
Porky
@bio boer hals band kun je ook avond tevoren verwijderen , zijn evenal van die ondingen, zeker als ze er al even opzitten.
Porky
@Noorderling nou er zijn meer slachterijen hoor dan die jij opnoemd
buorman
@Noorderling

Eerst E kwaliteit koeien gaan leveren, gaat dat mss ook weer lukken:
veemarkt.nu/leeuwarden/runderen/
Porky
@Noorderling dacht dat jij geen " ziekte inslepers" op je erf dulde? Oke ,maar voor geld zet je die principe wel ff aan de kant, mijn opa zei het vroeger al ; diegene die zeggen niet om te kopen zijn ,dat zijn meestal de duurste.
Koeien boertje
@Porky wij kopen fosfaat rechten en grond met de hoop en vertrouwen dat het op ons aan komt.
Zou die koopman dat ook niet doen?
buorman
Quote Reactie van @Koeien boertje:
en grond met de hoop en vertrouwen dat het op ons aan komt.Zou die koopman dat ook niet doen?

Ehh koopman mag gewoon belasting betalen over de waardestijging??
Porky
@Koeien boertje nee want die koopman is inmiddels terug betaald, en weetje wat ie dr voor hebben wilde? Trakteer maar x op een etentje, zijn met zn 4 tjes lekker wezen eten, kijk zo kan het ook ,maar dr zijn dr altijd die overal spoken zien en zo achterdochtig als de tering zijn, en denken dat het hele leven om geld draait,en nooit tevreden zijn of nooit genoeg hebben.
Porky
@Koeien boertje land staat gewoon op naam v boer hoor
de Tank
Typisch, klagen dat ze zelf te weinig krijgen en een ander niets gunnen.
Boertjen
Hier 40 euro per koe naar slacht en 10 euro per nuka. En 150 euro per dier vanuit DK aangekocht vee inclusief commissie. Betaal het graag voor dat geld kan ik niet rijden. Wel eens koeien voor slacht weg gedaan naar de Vion, kostte toen zowat 100 euro per dier. Ja daar was ik snel van genezen.
+1
jvt
Hier neemt handelaar 75 euro voor koe, daarvoor transport en evt marktgeld in battice. Koe die minder dan 500 euro doet 37,50 is de afspraak. Denk ook wel eens dat hij gemakkelijk aan geld komt, maar zijn landcruiser is elke drie jaar ook aan de km van vervanging toe, ifor williams karren hebben ook niet het eeuwige leven en een goede relatie is me ook wat waard. Kon vd herfst mooi handeltje doen maar kwam net ff paar duizend euro tekort aan geld wat in belgie net ff gangbaarder is dan in nederland, schoot hij ff voor en betaalde hem paar weken erna gewoon terug. Heb m ook eens bij nood mee gras laten schudden, hoefde hij ook niks voor te hebben. Leven en laten leven is hier het motto
Porky
@jvt kijk ,jij snapt het, maar dr zijn dr altijd die denken : oooh ff opletten ,of waarom doet ie dat?
Porky
@jvt dat kan niet, die vrachtrijder gaat echt niet zeggen ;oooh jij hebt een worst koetje ik zal minder vracht rekenen.hier is het 30€ vracht ex btw (=21%).dus dan zou handelaar niks rekenen omdat jij een magere koe weg doet, handelaar kan mij dat niet wijsmaken dat ie t v 37.50 doet.
bio boer
Hier ook 75 euro wat kun je tegenwoordig nog met 75 euro helemaal niks
Koeien boertje
@bio boer de keerzijde is dat er per saldo bij ons niks bij komt en we alle kosten die oplopen alleen maar kunnen betalen door het wiel wat groter te maken
+1
bio boer
@Koeien boertje dat is helemaal waar doen ons stinkende best dat goed temaken met groei en scherper draaien wie dat niet is gelukt stopt er mee
+1
Koeien boertje
Er zit naar mijn mening wel een verschil tussen kalveren halen die ze zelf naar de opvangcentra brengen en koeien laten ophalen en opgeven bij de transporteur.
Als je een kar vol met kalveren hebt ben je een halve dag onder de pannen.
Als je een vrachtwagen koeien hebt zit ie een kwartier aan de telefoon.
Gun ik em toch makkelijker het kalvergeld .
Frans Z.
Weet iemand of het slachthuis ook iets vergoed?
buorman
Quote Reactie van @Frans Z.:
Weet iemand of het

Ja, de slachter, de aanleverende commissionair [veehandelaar] en hun boekhouders 😁
Frans Z.
@buorman Ik bedoel voor het aanleveren. Volgens mij stuurt tranporteur de factuur naar het slachthuis.
Hoe het precies zit blijft altijd een beetje duister.
Porky
@Frans Z. Waarom duister? Wat kan jou het nou schelen wie wat betaald, jij bent bv 75€ kwijt . Wat is er dan "schimmig"
Frans Z.
@Porky Meegemaakt dat een handelaar minder uitbetaalde als dat ie van het slachthuis beurde. (Is wel ff geleden)
Porky
@Frans Z. Die v ons gaat nog Marte, weet wel dat ie voor schrale koeien meer geld mee brengt dat als ze naar t slachthuis gaan
Taurus
@Frans Z. Volgens mij krijgt de transporteur een vergoeding van de slachterij en de koopman een nabetaling over de geleverde kilo's.

Tis anders wel vreemd. Hier 2 handelaren, de een laat de koeien halen door een transporteur die ze vervolgens vanuit overijssel naar Tilburg brengt. Dus voor 75 euro een transportbaas, de chaufeur, een vrachtwagen die veel km rijdt. (zeker geen ouwe bak) en de handelaar. Koe bracht gewoon 3,30 / kg op. 390 kg O+ 4+

Andere handelaar, ook een koe. 3,30 / kg 385 kg Oo 4+ Brengt hem met eigen kar 20 km verderop naar grote nieuwe slachterij. Ook voor 75 euro onkosten.
Porky
@Frans Z. Nee niks
Frans Z.
@Porky Wat niks?
Pluto
Er zit wel een zekere mate van geheimzinnigheid in . Hier enkele jaren geleden voor de rechtbank gestaan over een akkefietje met een handelaar . Het ging om een bedrag dat over een langer periode flink was opgelopen tot 16000,00 euro . Het ging er best wel fel aan toe in de rechtszaal en het was lang niet zeker of ik dat geld nog zou zien . Totdat de rechter aan de handelaar vroeg waarom hij bovenop de slachtkosten ook aanvoer premie kreeg plus een kilo vergoeding . Zijn advocaat vroeg direct om een schorsing en na terug komst in de rechtszaal was het probleem opgelost en kreeg ik mijn geld . Die vraag is overigens nooit beantwoord !.
Noorderling
Quote Reactie van @Pluto:
mate van geheimzinnigheid in . Hier enkele jaren geleden voor de rechtbank gestaan over een akkefietje met een handelaar . Het ging om een bedrag dat over een langer periode flink was opgelopen tot 16000,00 euro . Het ging er best wel fel aan toe in de rechtszaal en het was lang niet zeker of ik dat geld nog zou zien . Totdat de rechter aan de handelaar vroeg waarom hij bovenop de slachtkosten ook aanvoer premie kreeg plus een kilo vergoeding . Zijn advocaat vroeg direct om een schorsing en na terug komst in de rechtszaal was het probleem opgelost en kreeg ik mijn geld . Die vraag is overigens nooit beantwoord !.

Maar op wat voor grond zou een handelaar dat niet mogen vragen? Daar ben je toch vrij in?
Als hij zich hiermee zelf de markt uit prijst is dat zijn eigen probleem toch?
Vraag ook wel eens wat, maar kan niemand het verplichten te kopen helaas.
Pluto
@Noorderling Hij ontkende altijd die laatste twee zaken , en daar ging het juist over .
Het was hem blijkbaar veel waard dat dat onder de pet bleef !.
buorman
Quote Reactie van @Pluto:
Het was hem blijkbaar veel waard dat dat onder de pet bleef

Blijft een vreemd verhaal Pluto....
Als dat de reden was, waarom heb jij/ je advocaat dan niet ingebracht en moest de rechter er naar vragen?
En waarom zou dat onrechtmatig zijn?
+1
Porky
@Pluto vreemd verhaal, de man heeft een vrij beroep, als de slachterij hem voor elke door hem geleverde koe commissie geeft heeft nog jij ,nog de rechter daar ook maar iets mee te maken, lijkt me sterk dat de boel daar op klapte
IJsseldelta
Ben ook van mening dat de handelaar 2 keer commissie neemt/krijgt. Maar het is een gevoelig onderwerp voor ze om naar te vragen.
Porky
@IJsseldelta denk dat dat nogal meevalt dat ze commissie v 2 kanten krijgen, als dat zo was gaat mijn koopman niet naar de veemarkt mn de koeien, want hij verkoopt aan div partijen/afnemers, ook aan duitse inkopers ,lijkt mij stug dat ie daar commissie v krijgt
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!