Stikstofclaim verkent procedure vanwege onbehoorlijk bestuur

Na de uitspraak van de RvS d.d. 29 mei 2019, die stelt dat toename van stikstof depositie op Natura 2000 gebieden niet is toegestaan, lijken boeren vogelvrij. Al jaren houden ze vee op hun bedrijf, lopen dieren buiten en worden hun weilanden en akkers bemest. Dit heet in juridische termen ‘staand gebruik’, van een toename van stikstof depositie is geen sprake, sterker nog de landbouw heeft sinds 1990 de emissie van stikstof met bijna 70% gereduceerd. Desondanks is de juridische werkelijkheid dat partijen (zoals milieuorganisaties en dierenactivisten) de gelegenheid hebben provincies te dwingen tot handhaving op basis van absurde wet -en regelgeving, oorzaak van een gecreëerde stikstofimpasse. 

stikstofclaim.nl/updates/…

Deel dit topic

Reacties

+13
de Haas
Onbehoorlijk bestuur is als je niet al te snugger bent en een foutje maakt. Dit heeft meer van opzettelijk de boel besodemieteren, landverraad.
+1
BertK
Goede zaak nagaan wat juridisch mogelijk is! Als we er met goed overleg niet uitkomen ondanks onze redelijkheid als sector, wordt het tijd ook naar de rechter te stappen.
+3
John Spithoven
Op 29 mei 2019 heeft de RvS het systeem van het PAS vernietigd. Verder heeft de RvS ook aangegeven dat beweiden en bemesten niet meer mag zonder een vergunning.

Op 29 mei 2019 werd duidelijk dat de wetgevende macht, de regering en beide kamers, ondeugdelijke wetgeving geïntroduceerd hadden op 1 juli 2015.

Het is nu bijna 10 maanden later, en de wetgevende macht slaagt niet in een fatsoenlijk reparatie . En nu laat deze wetgevende macht het beleid over aan de rechtsprekende macht.

En dit terwijl de landbouw diverse handreikingen heeft gedaan middels het LC.
rene-de-jong
Onbehoorlijk bestuur is landelijk, hogerop John
Beroep wegens nalaten (Art. 265 WVEU) bij het Hof van Justitie, kan Stichting Stikstof Claim prima opstarten, zet ze maar voor schut daar bij het HOF.

Nalaten van duidelijke en nauwkeurige omzetting van de habitatrichtlijn in landelijke wetgeving, want dat is de plicht van ieder lidstaat.
En dat die niet duidelijk & nauwkeurig is omgezet zijn we het wel over eens.....

En dan heeft het HvJ EU het laatste woord, niet de RvS of LNV of MOB
John Spithoven
Waar René op doelt is dat de rapportage over de kwaliteit van een aantal habitat typen tussen 2012 en 2018 niet verslechterd en bij een aantal verbeterd.
Staat op de agenda

En weer een kamerbrief

rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/…
+1
John Spithoven
@John Spithoven En in die kamerbrief de onderstaande passage.

LNV heeft de intentie PAS meldingen te helpen.

Maar na 10 maanden duwt LNV gewoon een aantal bedrijven voor de bus...

En dan nog twijfelen of je 150 euro in wil leggen voor gezamenlijke procedures...

www.stikstofclaim.nl

(klik om te vergroten)

Peterr
@John Spithoven Erger nog John. Openlijke ter waterlating van de PAS melders.

Bron:

(klik om te vergroten)

Triest
de Haas
@Peterr De lafheid staat weer hoog in het vaandel bij de overheid
+4
BamBam
Wij worden op dit moment niet (extra) belemmert in onze bedrijfsvoering, maar doen wel mee met de stikstofclaim. Het kan altijd veranderen en ik vind het super dat er mensen opstaan om het gevecht aan te gaan. Dat is niet mijn ding.
En het voelt zo goed om een club te steunen die ze een poepie zal laten ruiken. Dat alleen is al 150,- waard! En je hoeft ook niet altijd iets te doen waar alleen jij wat aan hebt. Daarom konden de nertsenhouders ook neergeknald worden, ze stonden er maar met een paar.
Allen voor één!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0