Boer verliest na jarenlange strijd met overheid al zijn vee



Originele beschrijving

Donkere wolken drijven over in de buurt van Steenwijksmoer. Deze zaterdag, 7 maart, is allesbehalve feestelijk voor melkveehouder Herman Nevels uit het Drentse dorp. Een zwarte dag, omdat hij alweer een jaar geleden afscheid moest nemen van zijn hele veestapel na een jarenlange strijd met de overheid. Na dit dieptepunt liggen beide partijen nog altijd mijlenver uit elkaar. Licht komt voor Nevels van elders. Volgende week komen de eerste kalveren.

Deel dit topic

Reacties

jpls
Dat met die 2 rechtsvormen kan ik mij uit eigen ervaring iets bij voorstellen, hier ook van maatschap overgezet naar eenmanszaak, KVK geeft je dan een nieuw nummer en vervolgens kan je bij het aanvragen van de toeslagrechten niet meer bij de oude gegeven terwijl de nieuwe nog niet beschikbaar zijn. daarom veel te laat na 15 mei in kunnen dienen dus een flinke korting, en niemand kan je daarbij helpen want iedereen verschuild zich achter de regeltjes. daarom wens ik je veel sterkte in je hopeloze strijd tegen de overheid.
+1
@jpls jij ook succes. Wat een gedonder is dat met het omzetten van de ene rechtsvorm naar de andere. Dit is iets waar wat meer aandacht voor zou moeten komen. Jullie zullen ook vast niet de enige zijn.
+1
Noorderling
Goede adviseur erbij en er zelf bovenop zitten. Maar ook inschatten op welk moment je het doet zodat je derogatie en gecombineerde opgave kunt doen. Eigenlijk kan het pas vanaf juni en het kan. 9maanden met terugwerkende kracht, dus daar is wel wat mee te organiseren.

In 2015 ook in een overname gezeten, hoop gedoe gehad met melkveefosfaatreferentie, fosfaat, betalingsrechten, maar was in 14 en 15 ook grondgebonden dus 8%korting ff wat energie in moeten steken om te houden. Kost wat uurtjes bellen maar is gelukt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0