4

Waarom verbieden landen om ons heen ureum?

Per 2020 is in Duitsland er een verbod op het gebruik van ureummeststoffen (zonder ureaseremmer) op grasland. In Groot-Brittannië wordt ook gesproken over een dergelijk verbod. Waarom? Omdat de verliezen bij de omzetting naar opneembare stikstof kunnen oplopen tot 25%. Hieronder wordt uitgelegd hoe dat zit.

Deel dit topic

Reacties

Nu moet je je afvragen of je ureaseremmers ook wel wilt gebruiken. De ureaseremmer wordt ook door de plant opgenomen en verricht daar blijkbaar het zelfde werk als aan de stikstof. Het gras wordt door de koe opgenomen en in de koe doet de ureaseremmer blijkbaar ook zijn werk nog weer. waardoor er een hele slechte benutting van het eiwit ontstaat en dit geeft zich weer in een hoog ureum getal in de melk.
+1
Lang leve de lobby van de kunstmest branche. Het is ongelofelijk. Alsof bij KAS nooit verliezen optreden. De hele wereld gebruikt ureum als meststof en in west europa gaan we het verbieden, je moet eerst dmv veel energie (= gas verbruik = CO2 uitstoot) de stikstof in een korreltje kalk duwen dan mag het opeens wel. In alleen ureum zit natuurlijk niet genoeg verdienmodel 😏
Is het al 1 april??
+2
Wel gelijke monniken gelijken kappen. Adblue is ook ureum dus ook verbieden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0