Boer dreigt 10.000 euro mis te lopen door groener GLB

De meeste agrarische bedrijven lopen minstens 10.000 € aan inkomsten mis als de regering besluit het grootste deel van het huidige Europese GLB toeslagen te koppelen aan groene en blauwe diensten en klimaatbeleid.

Deel dit topic

Reacties

dieks2
Direct afschaffen die EU-subsidies. Geeft nu alleen maar concurrentievervalsing, dat moet je als ondernemer niet willen. Maar teveel boeren kunnen het niet missen omdat hun jaarinkomen nog lager is dan de ontvangen EU-subsidie. Dan ben je mooi aan het hobbyen.
+1
George
@dieks2
Klopt ik kan het niet missen omdat de producten die we produceren veel te weinig opbrengen.
koeiboer
Gelukkig wordt deze post meteen gecompenseerd door de hogere marktprijzen van onze producten... nog ff en we hebben die subsidie niet meer nodig!
George
@koeiboer
Welke hogere marktprijzen? Waar zie jij ergens hogere prijzen?
Nico96
@George laat dat maar aan Tjeerd de Groot over, komt allemaal goed!
ted9
@koeiboer Als we straks natuur vol inclusief circulair kringloop boeren vliegen onze producten de schappen uit tegen prijzen ruim boven onze kostprijs. Dit zal mede komen doordat de Eu onze markt zo goed afschermt voor goedkope producten van elders in de wereld...............
de Haas
@ted9 Echt wel! Carola zegt het ook, dus is het waar.
Bartlehiemboer
@de Haas RIVM zegt het ook zeker...
casev
Als dit in europa beslist word (en dit in elk land gelijk is! Heb ik dr niet zon moeite mee, maar ik ben bang dat nederland weer het braafste jongetje van de klas wil zijn, en dit geld bij diverse milieuclubs terrecht gaat komen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer en glb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN