Boer uit Kamerik wil zonnepanelen in de sloot: 'Liefst zo snel mogelijk'

Dus komen de brede sloten die op het land van boer Frank liggen in beeld. CDA-Statenlid Derk Boswijk is enthousiast. Hij heeft alvast wat schetsen gemaakt. "Je kunt hierop duidelijk zien dat de boer gewoon z'n werk kan blijven doen terwijl hij duurzame energie opwekt."

Het is een mooi idee, maar is het ook haalbaar? Boer Frank klopte al eens aan bij de gemeente Woerden, maar die gaf geen toestemming. Wellicht kan de provincie wÊl wat met het plan. Boswijk: "Ik snap wel de zorgen die men uit over de bodemkwaliteit en de ruimte voor vissen en andere dieren. Dat moet onderzocht worden. Maar je kunt dat pas onderzoeken als je start met een pilot. En die eerste stap moeten we nu zetten."

Deel dit topic

Reacties

+4
weurding
Kop kun je op meerdere manieren lezen😅 de 1e die in me opkwam was denk ik de beste🙈
+1
Koeien boertje
@weurding hij heeft nooit problemen met de aarding đŸ¤Ŗ
+1
Bietenbrug
@weurding 🙈ik denk dat ik de zelfde gedachte had😄
milkman1
Hoe wil die beste man de sloten schoonmaken?
+1
weurding
@milkman1 op stroom😋
BertK
Zoek de koe in de sloot 😜
+1
j h p
Daar komen weer nieuwe gezegdes van, oude zonnepanelen uit de sloot, stroom bij hoog of laag water winnen. 😆
arie.j
Er zal maar een koe in de sloot raken en er tussen komen.
Dan toch maar liever het dak op met die dingen.
+1
DJ-D
Naast de floating farm bij Rotterdam ligt ook een soort van vlot met panelen. Stekker eruit losmaken van de palen en je kunt ze zo wegvaren om eronder te baggeren of te sloten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zonnepanelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN