Zwendelfiscus verdiende vier miljoen met oplichten van tweehonderd Achterhoekers



Originele beschrijving

VORDEN/ SINDEREN - De oplichtersbende die sinds vorig jaar zomer actief is in de Achterhoek heeft zeker tweehonderd slachtoffers gemaakt en zo bij elkaar ongeveer vier miljoen euro verdiend. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Met name boeren zijn de doelgroep volgens Opsporing Verzocht.

Hier hebben ze het ook geprobeerd in December. Kreeg ik een telefoontje dat ik een betalingsachterstand omzetbelasting zou hebben en dreigde 'de belastingdienst' dat ik een dikke boete zou krijgen. Toen ik zei dat ik het wel een heel bijzonder telefoontje vond werd de verbinding verbroken... #weesgewaarschuwd #fraude

t.co/QWDGWXOpWq/

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Hier in het hun gelukt toen ik net weer thuis was uit Beesterzwaag MOMENT VAN ZWAAKTEEn even niet scherp in het hoofd
Melkweb
@MTSTAMMINGA zonder direct op de man te spelen vraag ik me wel af waarom sommige mensen altijd verkooptelefoontjes krijgen, dit soort praktijken meemaken en ook veelal vage en slimme verkooptrucs ervaren. Mij totaal onbekend, wie of wat is de oorzaak? Bepaalde registraties, lidmaatschappen of toch sociaal media? Waarom de één wel en de andere niet, dat kan gewoon geen toeval meer zijn.

Kan toch niet zijn dat er iemand achter u aan reed vanuit Beesterzwaag(?), er moet een bepaalde oorzaak zijn. Ik las onlangs ook dat ze vooral zwakkere financiële boeren benaderen om hun schuur te verhuren als drugslab. Dat soort dingen, hoe kan dat, waarom de één wel en de andere niet
+1
arie.j
Quote Reactie van @Melkweb:
@MTSTAMMINGA zonder direct op de man te spelen vraag ik me wel af waarom sommige mensen altijd verkooptelefoontjes krijgen, dit soort praktijken meemaken en ook veelal vage en slimme verkooptrucs ervaren. Mij totaal onbekend, wie of wat is de oorzaak? Bepaalde registraties, lidmaatschappen of toch sociaal media? Waarom de één wel en de andere niet, dat kan gewoon geen toeval meer zijn.Kan toch niet zijn dat er iemand achter u aan reed vanuit Beesterzwaag(?), er moet een bepaalde oorzaak zijn. Ik las onlangs ook dat ze vooral zwakkere financiële boeren benaderen om hun schuur te verhuren als drugslab. Dat soort dingen, hoe kan dat, waarom de één wel en de andere nie

Telefoonnummer is vrij algemeen bekend en dat van jou blijkbaar niet, zo simpel is dat.
Hier ook altijd van die soort telefoontjes op het vaste nummer dat voor een paar jaar in het telefoonboek stond en op internet is te vinden.
Maar nooit op het mobile nummer dat maar in beperkte kring bekend is.
Melkweb
@arie.j Telefoonnummer is vrij algemeen bekend en dat van jou blijkbaar niet, zo simpel is dat. [/i] buiten dat, toeval bestaat niet en ik heb die ervaringen niet van deurverkopers en ongewenste telefoontjes. Moet ik wel bij zeggen, heb ook geen lidmaatschappen op Sanoma bladen of een tv gids in huis. Want een tv gids elke week in huis voor amper de verzendkosten is vragen om moeilijkheden. Je hebt dan een bepaalde profiel aangemaakt voor hun, immers een overtuigd gelovige heeft geen abonnement op bv de Veronica gids, dat past niet en een bewoner van 11 hoog in een flat krijgt geen specifieke reclame over tuinhuisjes. Dus blijft de vraag waarom (deze belastingoplichting) de één wel en de andere niet, moet ergens een raakvlak tussen deze mensen zijn. Volgens Opsporing gezocht: voornamelijk boeren.....dus en boeren en telefonisch
En meneer Tamminga, er moet een reden zijn geweest om juist hem op dat moment...als hij tenminste dit niet regelmatig krijgt.
weurding
@MTSTAMMINGA da's kloten Karst. Kan me in jou geval er dan wel iets bij voorstellen. Tijd uit huis geweest😪
hookwood
@MTSTAMMINGA Dat is mooi k*'t Karst
de Haas
Mijn vrouw had gisterochtend een sms bericht van "de belastingdienst". Zelfde verhaal.
Melkweb
@de Haas waarom juist u vrouw , hoe kan dat? Wat is daarvoor de reden, zit ze op vage sites of heeft u enig idee?

prikkebord.nl/topic/210497/…
+1
weurding
@Melkweb reken je bij jezelf af?😁
+1
gerardj
Gegevens van de kvk gekregen is vrij opneembaar. dus nooit je tel nummer geven aan die instelling
Melkweb
@gerardj half waar, je kan en moet die gegevens blokkeren voor commerciële doeleinden
zeppmann1
Hier hebben we ze ook aan de lijn gehad, het klonk best geloofwaardig en ze hadden het over een aanslag uit 2016. Toevallig hadden we die aanslag direct bij de hand en die was betaald en het bedrag wat ze noemde klopte ook niet. Mijn vrouw zei : geef je nummer maar dan bel ik de boekhouder om te vragen hoe het zit en bel ik je terug. Toen werd de verbinding verbroken.
Melkweb
@zeppmann1 per telefoon? Te makkelijk..
+1
arie.j
Quote Reactie van @Melkweb:
@zeppmann1 per telefoon? Te makkelijk..

inderdaad, vraag altijd of je zelf kan terugbellen.
Maar beste is gewoon per mail om een bevestiging vragen.
Verder zal het de belasting een zorg zijn als je iets te laat betaald , ze sturen gewoon een aanmaning met boete. Daar belt echt niemand voor.
Greetje
@arie.j Is niet helemaal waar hoor, in bepaalde situaties kun je zeker wel gebeld worden. Maar inderdaad altijd ff bedenk/overlegtijd met de boekhouder vragen en dan zelf terugbellen.
arie.j
Quote Reactie van @Greetje:
Is niet helemaal waar hoor, in bepaalde situaties kun je zeker wel gebeld worden. Maar inderdaad altijd ff bedenk/overlegtijd met de boekhouder vragen en dan zelf terugbellen.

Waar ze voor bellen weet ik niet, maar om morgen, of liefst vandaan nog, een bedrag over te maken kan ik niet erg geloven.
In ieder geval niet als je een week over de termijn met de gewone IB belasting bent, of die vergeet te betalen.
Dan sturen gewoon een aanmaning en verder niks
achterhoeker2
@Greetje De politie zegt dat de belastingdienst nooit belt.
weurding
@achterhoeker2 doen ze wel. Aankondiging controle bijvoorbeeld
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
2 doen ze wel. Aankondiging controle bijvoorbeeld

Naar ik denk bedoelt de poltie: "De belastingdienst belt nooit om iets direct te betalen"
Wat ik ook logisch zou vinden.
@Koe
Hier ook een keer gebeld door de belastingdienst op het vaste nummer.Toen ik doorvroeg waren ze goed op de hoogte van de verschillende bedrijfsvoeringen. Dit moeten ze hebben gezien bij de kvk. Het komt heel geloofwaardig over. Maar toen werd gevraagd om direct het geld over te boeken kreeg ik argwaan en heb gezegd dat ik het uit ging zoeken en terug zou bellen. Achteraf had ik hun bankrekening moeten vragen en dit zo snel mogelijk moeten doorgeven aan de bank.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0