Boeren en tuinders uitgezonderd van verzekeringsplicht arbeidsongeschiktheid

Op verzoek van het kabinet heeft de Stichting van de Arbeid vandaag haar advies “Keuze voor zekerheid” gepresenteerd. Hierin staat dat zelfstandigen zonder personeel straks...

Deel dit topic

Reacties

+4
Twentsch Land
Uitgezonderd !

Beter was geweest dat agrariërs een vrije keuze hadden gehad om wel of niet in deze arbeidsongeschikt verzekering mee te doen !
Twentsch Land
Zijn ook genoeg boeren/boerenzonen/boerendochter die naast het bedrijf nog een aantal uren als zzp bijwerken.....hoe zit het dan ?

@Twentsch Land
richard melkvee
@Twentsch Land mee eens, ik wil wel arbeidsongeschiktheidsverzekering maar kan ik niet krijgen of betalen.
Calon kan mooi kletsen, dan had hij zich meer moeten inzetten voor eerlijke prijzen dan heb ik ook geen arbeidsongeschiktheid verzekering nodig
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Beter was geweest dat agrariërs een vrije keuze hadden gehad om wel of niet in deze arbeidsongeschikt verzekering mee te doen !

Kan niet , krijg je vrijwel alleen deelname van mensen die er beter van denken te worden.
Dus met veel risico (zwakke gezondheid) ouderen met geen vervanger bij ziekte enz.
En als de premie naar inkomen gaat dan de groep die denkt weinig te moeten betalen
+2
dewittemotor
Inderdaad 80 uur per week werken voor een hongerloon en er dan trots op zijn, dat je 3000 euro per jaar kunt besparen omdat je geen AOV nodig hebt.
Hoe ontzettend lomp kun je zijn
+2
arie.j
Quote Reactie van @dewittemotor:
Inderdaad 80 uur per week werken voor een hongerloon en er dan trots op zijn, dat je 3000 euro per jaar kunt besparen omdat je geen AOV nodig hebt.Hoe ontzettend lomp kun je zijn

Jij bent zo naïef dat je denkt dat je via een arbeidsongeschikheids verzekering een vervanger die 80 uur in de week draait te kunnen krijgen?
+4
dewittemotor
@arie.j Die AOV hebben de meesten ook niet nodig als ze maar enkele weken/ maanden uitvallen. Je kunt ook gewoon een AOV met een jaar eigen risico pakken. Je hebt hem vooral nodig bij zeer ernstige ongevallen, ziektes waarna je nooit meer kunt werken. Is het niet voor jezelf, doe het dan voor je gezin.
Er geen hebben is voor de grote meerderheid van ons oerdom
Piet1960
@dewittemotor Dit is de meest verstandige opmerking die ik hier lees.
de jonge
@dewittemotor het is net zoals calon zegt, in de landbouw wordt het vaak binnen het gezin wel opgelost, als je dus met 4 man bent scheelt je dat geen 3000 maar 12000 per jaar!! en als jij je dan zo graag wilt verzekeren kijk je blijkbaar niet op 1000 meer of minder,dus wat is je probleem,je kent de voorwaarden en eisen ook nog niet eens die voor deze verzekering gaat gelden....
buorman
Quote Reactie van @de jonge:
je kent de voorwaarden en eisen ook nog niet eens die voor deze verzekering gaat gelden....

Dan is het helemaal van de zotte om de mogelijkheid om wel mee te doen uit te sluiten.
En hoe kom jij ineens aan 4 man, het gaat over zzp ers, dus eenmansbedrijven
+1
de jonge
@buorman ik heb het over de boerenbedrijven. dat zijn toch vaak gezinsbedrijven,, regelmatig man,vrouw en bv 2 zonen. kom ik op 12000 en niet op 3000. en als je zo graag verzekeren wilt, bel je adviseur op,er is zat keus, te kust en te keur. maar 1 tip lees eerst de voorwaarden etc even goed door, en dat zal net zo met de verzekering gaan die nu komt,hetzelfde als met de zorgverzekering,steeds meer premie betalen en er zit steeds minder in het pakket wat verzekerd word.
+1
labella
@de jonge ik pas ook liever op mijn eigen geld dan afhankelijk te zijn van een onbetrouwbare overheid die bij arbeidsongeschiktheid een schijntje uitbetaald.
buorman
''“Een verplichte verzekering is daarom niet nodig. Agrarische ondernemers die toch een verzekering wensen, kunnen altijd terecht op de private markt voor een verzekering op maat.”

Gaat niet lukken voor de vandaag in het nieuws genoemde 80-150 euro/mnd denk ik
+1
Noorderling
Quote Reactie van @buorman:
denk ik

Lukt wel, kunt hem ook een keer zo duur krijgen of 4x. Maar net onder welke voorwaarden en wat je uit wilt laten keren bij AO.
buorman
@Noorderling
En hoe zit het met de acceptatie/uitsluitingen?
Koeien boertje
@buorman er komt misschien wel net zoals voor een paar jaar geleden met de zorgverzekering dat iedereen kan in of overstappen.
Je krijgt allemaal de keus om mee te doen
buorman
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Je krijgt allemaal de keus om mee te doen


Dat is niet zoals het hierboven staat
+1
pietjepuk
@Noorderling Wat voor uitkering krijg je voor die 150 euro per maand? Zal wel lang niet genoeg zijn om vervangende arbeid te regelen. Kortom je zult de toko toch moeten staken.
+1
buorman
@pietjepuk En dan komt de vraag; wat heb je te verkopen/vrij
+1
Noorderling
@buorman
@pietjepuk
Als je met een paar ha verkopen schuldenvrij bent, kun je heel wat personeel betalen. Je zal toch altijd moeten schakelen bij een dergelijk voorval, er zijn ook voorbeelden bij boeren met een gedeeltelijke AO die juist opschalen om met personeel te werken. Als je armen of benen niet willen, wil nog niet zeggen dat het tussen de oren niet goed zit. Het is maar net waar je staat, met hoeveel personeel je bedrijf al draait en waarmee je tevreden bent. Je moet verzekeren wat jezelf niet dragen kunt.
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @Noorderling:
Je moet verzekeren wat jezelf niet dragen kunt.

Klopt. sommige gaan naar het casino om te gokken. Ik durf wel een gokje te wagen door geen premie te betalen en zelf op mijn centen te passen. Bij de overheid is het een drama. Heel je leven betaald voor een pensioen. Dan denk je wat te gaan beuren zijn de centen weg.
+3
Frans1
@pietjepuk de vraag is natuurlijk of je het bedrijf voort WILT zetten als je arbeids ongeschikt wordt. Als je niks meer kunt is het toch einde verhaal voor het bedrijf, of een van de kinderen moet het oppakken.
Tijdelijke ziekte kun je zelf ook wel opvangen voor een paar maand toch
+1
pietjepuk
@Frans1 deze verzekering had 12 maanden wacht tijd als ik me niet vergis. Daarbij krijg je bijna nooit het volle pond uitbetaald. Ben je bijvoorbeeld een been kwijt ben je maar voor een X aantal% arbeidsongeschikt. En beur je een snoepcent.
+1
Koeien boertje
@Frans1 een paar jaar ook wel, voor elke hectare grond kun je een jaar verder komen.
En dan moet het maar 10 ha kosten, is geen schande toch
+1
buorman
Quote Reactie van @Koeien boertje:
En dan moet het maar 10 ha kosten

Als je die vrij hebt kan dat een keuze zijn, voor wie die mogelijkheid niet heeft was het mss mooi geweest om mee te kunnen doen.
Of wat als je hebt overgenomen van je ouders/familie, je opvolger staat klaar en jij gokt mis?
+1
vrije boeren
Verdorie Calon Had het plan vanmorgen net gemaakt om op de eerste dag als de wet inging me direct ziek te melden. Krijg nl te veel stikstof binnen
labella
@vrije boeren Als je stikt heb je niets meer aan een aov.
+1
vrije boeren
@labella zolang ik maar genoeg ziekengeld krijg blijf ik wel leven
labella
@vrije boeren Dar zou ik maar niet zo zeker van zijn met al die stik stof...
+2
Er wordt vermeld 80 tot 150 euro per maand,aangezien dat de overheid niet kan rekenen ,kan je dit bedrag met 3 vermenig vuldigen,en wat hier ook vermeld wordt ,dat we de voorwaarden niet weten,dus colum schrijver ,vermeld het hele verhaal plus voorwaarden,dan kunnen we een oordeel vormen,en hoe zit het met de boeren die net gestopt zijn en nog bedrijf hebben moeten die dan ook gaan betalen,ik heb m,n hele leven AOV betaalt en bij m,n zestige er uit geflikkerd ,en zometeen weer gaan betalen zeker,nou hier pas ik voor!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0