RIVM ontkent bug

Het verschil tussen de stikstof die volgens het Mesdagfonds neerslaat op natuurgebieden zou fout zijn berekend als gevolg van een 'bug' in een rekenprogramma dat gebruikt wordt door het RIVM. Het RIVM ontkent echter dat er sprake is van een bug.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Eerste klap is een daalder waard in het voordeel van RIVM !

Of het nou aan een bug ligt of een los zittend draadje ..... feit is dat berekening niet juist is......maakt het alleen maar moeilijker om de volgende keer geloofwaardig over te komen ..... jammer dit !
+5
Albert Altena
@Twentsch Land Wordt een bug niet gemaakt om expres iets te laten verdoezelen.
Weidezicht
@Albert Altena goed mogelijk, maar het is lastig strijden tegen een draak met honderd koppen.
+1
pieta
@Albert Altena Nee, dan noemen ze het sjoemelsoftware. 😁
+3
jammermaarhelaas
@Twentsch Land

RIVM heeft hier doelbewust op aan gestuurd (had het gewoon kunnen uitleggen bij overhandigen OPS model) en FoodBlog is braaf genoeg om geen vraagtekens te zetten bij de uitleg van RIVM.

Wie wordt hier nu in diskrediet gebracht? Niet Mesdagfonds, die doen hun uiterste best om met gebrekkig materiaal toch nog goed werk te maken.
+1
Weidezicht
@jammermaarhelaas gaat om de beeldvorming, en hoe is het mogelijk, maar Rivm weet z,n kloten aardig te redden tot op heden.
+1
jammermaarhelaas
@Weidezicht

Het feit dat Mesdagfonds zo lang bezig heeft moeten zijn om eindelijk dan eens met een deel van de onderbouwing van hun N cijfers over tafel te komen, zegt genoeg over de houding tegenover de inwoners van dit land wat het dit stikstofdossier betreft.
Weidezicht
@jammermaarhelaas wij weten dat en ik snap je punt, maar iemand die 1 haar verder van onze sector staat, weet dit niet, hoort of leest hier niets over en zo wel, halen de schouders op.
+2
Koeien boertje
Bug ,
Dit kan aan het RIVM liggen expres of toevallig.
Maar kan ook in de software gezeten hebben van mesdagfonds.
Wat dus waarschijnlijk een steek onderwater was van rivm
Ik wens Jan Cees en geesje samen met de rekenwonders veel sterkte toe en zorgen dat ze de koppen hoog houden.
Als je denkt dat er een punt is gemaakt word het door een niet transparante RIVM weer naar beneden gehaald.
Dit werkt niet motiverend maar is de enige juiste oplossing om er te komen door zelf transparant te zijn.
Koeien boertje
@Koeien boertje zet em op
+2
de Haas
@Koeien boertje De minderwaardige houding van een overheidsinstantie jegens de burger kennende zitten ze gewoon de boel te fucken. Eens zal het geduld op zijn en dan worden er geen zoete broodjes meer gebakken!
+3
Koeien boertje
@de Haas ben nog klaar voor een ritje Bilthoven, bekende weg 👊
Zolang het nat is iniedergeval, en naar buiten kijkend hebben ze tijd zat voor mobilisatie 😜
+5
puntertje
Iets kan pas de kwalificatie 'wetenschappelijk' krijgen als het reproduceerbaar is. En dat moet te verifiëren zijn, anders krijg je Diederik Stapel achtige toestanden.
Volgens Tjeerd de Groot en Laura Bromet is het RIVM een toonaangevend wetenschappelijke instituut. Maar eerst een rechtzaak voeren om gegevens te krijgen en vervolgens van het RIVM horen dat het model niet goed toegepast zou zijn maar er zeker geen bugs in zitten, dan denk ik: dan moet je veel beter instructie geven hoe het dan wel zou moeten ipv lekker afwachten en dan vervolgens weer snel roepen dat het verkeerd is toegepast. Er zijn geen patenten of bedrijfsspionage achtige zaken aan de orde, het wordt bovendien met publiek geld bekostigd dus RIVM, verlaat die 'wij van WC-eend' strategie en toon echte openheid.
Moeten we met de aanstaande Corona pandemie vertrouwen op een RIVM die zich het liefst als een gesloten oester gedraagt?
+3
Pluto
Wat is de beweegreden van het RIVM om ondanks de uitspraak van de rechter foute broncodes te verstrekken ???. Wie of wat probeert zij tegen te houden ?. Wie heeft daarvoor de opdracht gegeven ?. Het blijft frappant dat gegevens niet reproduceerbaar blijken te zijn . En de vertrouwensbreuk die is ontstaan al ver voor de eerste oktober is inderdaad nog lang niet hersteld voor zover dat nog mogelijk is !.
+1
arie.j
Hier snap een gewone boer en burger niets van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0