FDF smeedt actieplannen tegen het CDA

Farmers Defence Force werkt aan nieuwe actieplannen. FDF wil druk zetten op CDA in stikstofdossier.

“De vraag is hoe het CDA gaat reageren op de corrupte software van het RIVM”, aldus voorzitter Mark van den Oever. Hierbij verwijst hij naar het nieuws van maandag 2 maart dat het Mesdagfonds dankzij een ‘bug’ in het systeem niet tot een goede berekening van de stikstofcijfers kon komen.

Deel dit topic FDF smeedt actieplannen tegen het CDA (boerderij.nl)

Farmers Defence Force werkt aan nieuwe actieplannen. FDF wil druk zetten op CDA in stikstofdossier.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+16
mlkvhoudr
Beste mensen van de fdf breek nou niet met eigen handen weer af wat jullie zelf opgebouwd hebben, sloop het momentum nou niet door te blijven hangen in holle retoriek, en ondersteun elkaar, dat verwachten jullie ook van de gematigde boeren, dan mag dat ook van de fdf verwacht worden. Steun elkaar nou eens als eenheid in de sector echt t doel is.

En stop met aanvallen van bondgenoten
+7
verbi
@mlkvhoudr Mag toch hopen dat je het CDA niet ziet als bondgenoot.We hebben in brabant gezien wat ze ons geflikt hebben. Laten we zorgen dat dit landelijk niet gebeurt.
+1
mlkvhoudr
@verbi ik weet niet genoeg van de brabantse toestanden om daar wat van te vinden, het enigste wat ik daar van weet is dat het beleid van voor het cda in de coalitie van gs zat in eerste instantie door gs is doorgezet nadat het cda er in zat. En dat toen door druk op het cda van onder andere fdf en de lagere kringen van het cda eerst de geduputeerden er uit gestapt zijn en toen het hele cda.

Dus ik wil daar verder geen mening over hebben als ik de ins en outs niet ken, ben ik het verder landelijk met alles eens wat het cda op landbouwgebied doet, nee natuurlijk niet, ik vinď het onbehoorlijk bestuur dat er niet al jaren al duidelijker beleid is gekomen over welke kant het op moet in agrarisch nederland, eerst moest en zou het quotum er af en nu vallen we van de 1e regel in de ander.

Dus zie ik het cda als bondgenoot, dan blijft bij mij het antwoord soms wel en soms niet, maar ik zie ze zeker niet als mijn vijand in de haagse omgeving
Jan S
😀
+2
Peter23
FDF goed plan. Laat je niet aan de kant zetten door partijen die foute berekeningen omarmen
+2
arie.j
Wat wil die Mark van de Oever?
De martelaar uithangen als hij achter slot en grendel gaat wegen leugens en bedreiging?
+1
verbi
@arie.j Het hele kabinet hangt van leugens en bedreigingen aan elkaar. Ik weet dus niet zo goed waar je het dus over hebt.
+8
grupstalboer
@arie.j Dit is wel een hele laffe opmerking, is er iemand die zijn nek uit durft te steken, is het weer niet goed. Als het aan boeren als jou ligt draaien ze ons allemaal de nek om. We hebben al 40 jaar over ons heen laten lopen. Mark zet hem op ,je bent tenslotte een kanjer.
Stroman
@grupstalboer Soldaten gaan voor diplomaten. Eerst schudt Mark de boel even op door keihard met zn vuist op tafel te slaan en als iedereen dan wakker is kunnen we wel weer gezellig babbelen.
arie.j
Quote Reactie van @grupstalboer:
laffe opmerking,

Kun jij vertellen wat er laf aan is?
+1
grupstalboer
@arie.j Laf en arrogant , Wat wil die Mark van den Oever ,weet jij iets beters.Sorry ,maar ik zou haast denken, typisch een L.T.O. boer die zo reageert. Maar dat kan ik natuurlijk helemaal mis hebben.
+2
arie.j
Quote Reactie van @grupstalboer:
@arie.j Laf en arrogant

Als je niet kunt uitleggen wat er laf aan mijn opmerking was, schrijf dan gewoon dat je het er niet mee eens bent.
gerrie-hul
@arie.j Dat is nog maar de vraag Krijg de indruk dat het CDA koste wat kost op het pluche willen ondanks de bedenkingen over de stikstof CDA is een partij met 2 gezichten Dat is niet leuk voor sommigen maar het moet wel gezegd kunnen worden
mlkvhoudr
@gerrie-hul cda heeft toch altijd al de tegenstelling in zich gehad van enerzijds pro conservatieve landbouw anderzijds de rentmeesterschapsgedachte van het milieu en natuur
+2
koeiboer
Hoopje zielige ellende. Zorg eerst maar eens dat je de goede cijfers boven tafel krijgt... ipv van al dat geroeptoeter.
Dan ALLE gelederen sluiten en er vol tegenaan.

Wat er nu gebeurt is dat er iedere keer een kikker met een te grote bek voor zijn beurt kwaakt, alles in rep en roer is... en we vervolgens door gaan met de orde van de dag.

Wij zijn ook totaal nog niks opgeschoten.
Dit geld voor de politieke partijen, gevestigde 'belangenbehartigers' en nieuwe belangenbehartigers.

Ook dat huzarenstukje van Vogelaar en dat mrsdagfonds is op dit moment te triest voor woorden.
pa
Quote Reactie van @koeiboer:
Dan ALLE gelederen sluiten en er vol tegenaan.

Waar tegenaan?
koeiboer
@pa mag van mij tegen de overheid aan.... wat wil je anders??
+1
achterhoeker2
Heeft dat landbouwcollectief nooit een vergadering waar beleid wordt afgestemd?
Het is alleen FDF wat een hoop kabaal maakt, maar er zitten nog andere belangenorganisaties in dat LC .
Stel je eens voor dat elke club van het LC ook voor eigen agenda actie gaat voeren dat wordt toch een grote bende.
Misschien moet FDF overwegen om uit het LC te stappen dan kunnen ze vol voor het eigenbelang gaan.
+4
verbi
@achterhoeker2 FDF laat zich tenminste horen de rest hoor ik te weinig zitten er een beetje voor jan l*l bij.
+1
Melkweb
@verbi horen en iets bereiken. wereld van verschil
+3
verbi
@Melkweb Hebben al meer bereikt dan al onze andere belangen organisaties maar dat weet u ook donders goed.
+2
achterhoeker2
@verbi Wat dan? Wat heeft de FDF bereikt kom eens met concrete voorbeelden.
+1
Melkweb
@verbi net als @achterhoeker2 ook vroeg: graag concrete voorbeelden.

Durf bijna de gedachte wel aan dat dankzij het FDF, van de laatste maanden juist nog niets is bereikt. U denkt zeker dat de overheid zich laat beïnvloeden van oei, oei als de FDF boos wordt wij een serieus probleem hebben? Kom op zeg, het tegendeel gaat juist plaatsvinden en de overheid geen enkele krent van de taart meer gaat weggeven maar juist zich formeel en zakelijk gaat opstellen. FDF is en stelt zich langzamerhand ook zo op als een extreme groepering. FDF moet je wel nageven, ze zijn ontzettend goed in het wijzen en het verwijten. FDF ondermijnt op deze manier elke vorm van overleg voor zichzelf en het LC. In dat opzicht zijn het net Agrarische Hooligans met gevolgen voor de hele agrarische sector.
+8
apel
Je kan het met hun eens zijn of niet. Het is wel duidelijk dat als zij (en in beginsel Bart Kemp) zich niet hadden laten horen we nu allang overgeleverd waren aan de overheid. Het gaat niet altijd even soepel maar zij zijn wel diegene die het landbouwcollectief bij elkaar hebben gekregen. Mijn zegen hebben ze.
de Tank
Quote Reactie van @apel:
Het is wel duidelijk dat als zij (en in beginsel Bart Kemp) zich niet hadden laten horen we nu allang overgeleverd waren aan de overheid

Dat is mij niet duidelijk, hebben we nu alles in eigen hand dan? Wat mij wel duidelijk is , is dat we nog even verdeeld zijn als wij altijd waren en waarschijnlijk ook zullen blijven.
+1
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Er zijn heel veel die het dun in de broek loopt als het geen cafetaria model maar verplichtte kost wordt.
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Het cafetaria model voegt ook niets toe.
Het werkt alleen als je minimaal 2 van de 3 doet.
Jannus
Quote Reactie van @apel:
Mijn zegen hebben ze.

De mijne ook,

FDF is een luis in de LC pels maar met jeuk weet men dat het er nog is en dat is nodig want aan de overlegtafels wordt de bal rondgespeeld totdat het team op apegapen ligt,FDF zorgt voor attente wakkere politici die voor ons dienen op te komen wat men jaren heeft nagelaten en zo dient het CDA kleur te bekennen want anders valt het helemaal uit elkaar,dat vraagt FDF,,,,,kleur.
Jowi
@Jannus FDF probeert gewoon het kunstje, wat hier in Brabant prachtig gelukt is,
nu landelijk uit te rollen.
van Ittersum
@Jowi klopt maar zit iedereen vanuit onze sector daar op te wachten? Vrij brutaal van een club zonder leden om de sector(landelijk gezien) zo mee te nemen zonder een democratisch besluit vanuit de achterban.
Jowi
@van Ittersum dus jij vind het geweldig dat,dat links gespuis in de kamer onze sector naar de verdommenis helpt en het land uit jaagt ?
+1
van Ittersum
@Jowi nee natuurlijk niet maar ik geef geen vrijbrief aan groeperingen links of rechts dat zij de democratie in grondbeginsel ondermijnen. keur je het FDF goed keur automatisch ook alle dieractivistengroepen goed. Oftewel complete anarchie, is dat dan de oplossing?, vul het zelf maar in.
Koeien boertje
@van Ittersum zat gisteren ook ff tv te kijken.
Links wil een blok gaan vormen.
Dit betekent dan toch dat je de identiteit van de partij overboord gooit voor het links belang.
Als rechts dat ook doet, wie zitten er dan bij?
Boudet Wilders en dan komen de partijen CDA vvd.
Waarvan de laatste 2 net zo goed met links mee kunnen doen.
Er zijn er maar weinig die het volhouden om van 2 walletjes te eten
+1
van Ittersum
@Koeien boertje wat is links en wat is rechts. Meer een begrip uit het verleden, nu heb je miljardairs die "links" stemmen en armoedzaaiers die "rechts" stemmen. Zou 40 jaar geleden bijna ondenkbaar zijn. Discussie of mijn reactie ging over of het FDF wel een partij is of gewoon een groepje mensen zonder statutten en leden. Ze praten veelal namens de boeren, maar ik vindt dat ze vooral zichzelf vertegenwoordigen met gelijkdenkenden op de achtergrond . Ik zou als overheid ook zeggen, je bent geen gesprekspartij zonder een vorm van een vereniging of i.d . Ander kan elke Nederlander wel zeggen, ik hoor ook mee te praten want ik praat namens de boeren
Albert Altena
@van Ittersum
We krijgen nooit meer een meerderheids coalitie in de regering.
Het zal een kabinet worden van één of twee partijen die voor elk onderwerp een meerderheid moeten zoeken.
Twentsch Land
Nee !

Links gaat elkaar half staan en zou op die manier nog wel eens een meerderheidscoalitie kunnen gaan creëren.

Rechts blijft elkaar de loef afsteken met geen resultaat.

@Albert Altena
+2
van Ittersum
@Twentsch Land helemaal juist. Links is elitair geschoold en weet wat slim besturen is. Daarom hebben ze landelijk ook vrij veel de cruciale functies. Rechts zijn individuele geldmakers. De een zuigt de ander leeg en die gaat steeds harder werken zodat ze geen tijd hebben om links te elimineren. Wil je links verslaan moet je collectief denken en doen maar dan heb je een andere denkwijze nodig die dan weer bij
Links zilt
Albert Altena
@van Ittersum
Als links gaat regeren zijn ze binnen no time hun meerderheid kwijt.
Ze kunnen namelijk niets waarmaken. Kijk naar de teloorgang van de PvdA toen ze regeerden.
Ze willen helemaal niet regeren, maar alleen maar indoctrinerende propaganda maken op de Tweede Kamer stoeltjes.
En daar moeten we het CDA en VVD voor wakker schudden.
Desnoods dus met een BBB zonder partij instructies.
achterhoeker2
@van Ittersum Historisch gezien zijn midden/rechts coalities in de meerderheid.
Het juist andersom, links klets veel maar hun plannen werken niet in de praktijk en dat uit zich in geen of nauwelijks regeringsdeelname.
BertK
@van Ittersum hoe democratisch is democratisch? Je kiest vertegenwoordigers van jouw gedachtengoed en die praten mooi maar weten soms ook niet waar ze het over hebben, iig niet jouw belang.
+1
van Ittersum
@BertK beter weten is beter doen, stel u verkiesbaar maar blijf de democratische weg volgen.
+3
Peter23
@van Ittersum heb jij Calon gekozen?
van Ittersum
@Peter23 hij heeft zich (toen) verkiesbaar gesteld en iedereen(de leden) kon tegenkandidaten aanleveren.
+1
BertK
@van Ittersum zonder leden, maar wel met aanhang!
+1
van Ittersum
@BertK hebben dierextremisten ook, erken je die dan ook? Ik niet, dus de FDF zonder leden ook niet, logisch gevolg helder denkend
+12
danielle-hekman
Wij van FDF zijn bij de mensen van het CDA op bezoek geweest.
Ik ben met een aantal boeren naar Maurits van Martels geweest. We hebben hem thuis opgezocht.
En hem verzocht dat hij en vooral Hij die door de boeren gekozen is en met voorkeursstemmen in de kamer is gekomen is nu niet zijn achterban verloochend.
Ook heeft hij natuur in zijn portefeuille
Hij en de rest van het CDA kan de uitkomst van het mesdagfonds niet naast zich neerleggen.
Als het CDA nog beschikt over enige affiniteit met de boeren dan gaan er harde woorden gesproken worden over de leugenachtige praktijken van dit kabinet, en de invloed van het kabinet op het rivm.
Want het RIVM werkt rechtstreeks in opdracht van de minister, dit gaf directeur dhr Brug ook aan
16 Oktober.
Van mij part word er een motie van wantrouwen uitgesproken of het functioneren van mevr Schouten ook eens stevig besproken.
Want wat is er nu met alle loze beloften gebeurd??
_halvering van veestapel gaat gewoon door
_minder en duidelijke regels????
_Rvo heeft enorme achterstand , de beschikkingen van veel melkveehouders is nog niet rond (lees wij wachten al 4.5 jaar.
_spoedwetten
_commissie remkes die ook rechterlijke uitspraken heeft beinvloed met misleidingen.
_ plan van het landbouwcollectief waar men niets mee doet
_alle achterkamer gesprekken met de natuurorganisaties en melkverwerkers die geen partij zijn want er word niet gesproken over de boeren maar met de boeren!!!
en vul maar aan.

Het kan niet zo zijn dat het CDA de andere kant op kijkt........
Arum
@danielle-hekman 1 na laatste zin -woordje niet moet achter maar. Toch?
mlkvhoudr
@danielle-hekman en dan ga je wel naar maurits maar dan slaan jullie mij over terwijl ik de echt goede ideeen heb 😉

Heb het destijds op fb gezien dat jullie bij maurits waren daar zijn toch niks geen grote woorden voor nodig geweest om daar op de letterlijke koffie te komen?

Jeroen en jou heb ik wel eens gesproken en we kennen elkaar een beetje, gewoon t goede werk voortzetten danielle alleen wel een tandje minder grootspraak dat is alles wat ik aangaf voor de fdf. Je loopt het vuur er voor uit je schoenen en jeroen ook wat ik er van mee krijg, daar alle credits voor.

And keep up the good work 👍
+2
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Jeroen en jou heb ik wel eens gesproken en we kennen elkaar een beetje, gewoon t goede werk voortzetten danielle alleen wel een tandje minder grootspraak dat is alles wat ik aangaf voor de fdf. Je loopt het vuur er voor uit je schoenen en jeroen ook wat ik er van mee krijg, daar alle credits voor.And keep up the good work


Nu ga je plotseling weer lopen slijmen. 😂
+5
mlkvhoudr
@George wil het ook wel wat botter zeggen hoor 😉 word t daar beter van 😀

Maar ik geef kritiek waar ik dat nodig vind en ik vind jeroen die ik van bel leerdammer ken en danielle keer gesproken op politieke bijeenkomst en we zijn fb vriendjes, de betere helft van de fdf.

Ik vind dat de fdf voorzitter zichzelf overschreeuwt en dat gaat het goede werk van de rest te niet doen als hij niet wat inbind zo beter george😀
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
wil het ook wel wat botter zeggen hoor word t daar beter van

Het is dat ik je best wel mag , maar met jouw mening kan ik wat minder vaak goed overweg. 😂
+1
mlkvhoudr
@George kut he dat ik zo aardig ben 😀
arie.j
Quote Reactie van @danielle-hekman:
Want het RIVM werkt rechtstreeks in opdracht van de minister, dit gaf directeur dhr Brug ook aan16 Oktober.

Dat klopt niet helemaal want het geeft een verkeerde indruk, dus kan nooit op die manier zonder toevoeging zijn toegegeven.
Dat Volksgezondheid en Milieu onder Rijkstoezicht vallen, en dat die bepaald welke opdrachten ze krijgen en hoe onderzoek geborgd moet worden, dat is een groot goed.
Ik moet er niet aan denken dat Volksgezondheid aan het bedrijfsleven werd overgelaten of aan belangengroepen.
In plaats van kritiek daarop moest je er enorm dankbaar voor zijn.
Verder is er een wet op het RIVM om hun onafhankelijkheid zoveel mogelijk te borgen
Die zou ik maar eens met spoed gaan lezen
wetten.overheid.nl/BWBR0008289/2018-07-28/
Ik kopieer verder
"Onafhankelijk
Omdat wij werken voor de overheid, de wetenschap en de maatschappij is onze onafhankelijkheid heel belangrijk voor onze betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Onafhankelijkheid is onlosmakelijk verbonden met wetenschappelijke integriteit.
Geldende afspraken
Bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geldt de afspraak dat onze opdrachtgevers over het ‘wat’ gaan (de opdracht), en de onderzoekers van het RIVM over het ‘hoe’ (het onderzoek). Opdrachtgevers hebben geen invloed op de gebruikte onderzoeksmethoden en de resultaten van het onderzoek. De resultaten zijn in principe openbaar en worden onafhankelijk van opdrachtgevers gerapporteerd. Deze onafhankelijke positie is vastgelegd in de wet op het RIVM.
Wet op het RIVM
De wet op het RIVM geeft zowel op het gebied van de opdrachtverlening, de uitvoering en het toezicht op kwaliteit expliciete aandacht voor de borging van onafhankelijkheid en integriteit. Voor het bewaken van de wetenschappelijke kwaliteit is een Commissie van Toezicht benoemd.
+2
Pluto
@arie.j Onafhankelijk ??? integriteit ????. Een medewerker van het RIVM meld dat er een bug in de data zit ??. Het RIVM ontkent !!!..Sjoemel software van Volkswagen is er niets bij , werd in het begin ook ontkent .
+3
Jan S
😀
+2
Jannus
Quote Reactie van @danielle-hekman:
En hem verzocht dat hij en vooral Hij die door de boeren gekozen is en met voorkeursstemmen in de kamer is gekomen is nu niet zijn achterban verloochend.

Van martels dient eenbeetje van zijn elitaire podium af te stappen en gewoon als boer/melkveehouder zijn standpunt in te nemen,hij is met onze voorkeursstemmen in dekamer gerold voor zijn nuchter boerenverstand maar heb Jeroen meer nuchtere boerentaal horen uitspreken dan hij,oké,een foutje in je zegswijze is zo gemaakt maar dat wordt binnen de landbouwondernemers meer gewaardeerd bij een excuus of correctie dan ellenlange praat welk elk woord gewogen wordt,daar mist het CDA de kleur in,ze willen 2 gezichten bewaren maar vergeten weleens dat je nooit geen 2 heren kunt dienen en zwijgt van martels dan is dat een teken dat hij er voor zijn eigen pluche zit en niet voor ons als voorkeurstemgerechtigde en mogen ze hem van mij wippen uit de kamer namens ons als boeren
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden druk , cda , boerderij , farmers defence force en fdf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!