'Zonder kunstmest heeft helft wereld niet te eten' - BB TV Kai Kikkers



Originele beschrijving

Kunstmest heeft de wind tegen bij de groene beweging in Nederland. Onterecht, zegt Kai Kikkers, topman van Triferto, in deze CEO in Agribusiness. Hij ziet een toename in de vraag naar specifiek toegepaste meststoffen.

Deel dit topic

Reacties

+3
duitser
Prima toch? Waar gebrek aan is wordt goed betaald
m uut m
En wat verkoopt deze meneer. 🤔
George
@m uut m
Deze man kan verkopen wat ie wil maar heeft wel gewoon gelijk. Er is nu eenmaal niet overal ter wereld genoeg organische mest beschikbaar om goede opbrengsten te halen..
boer.
@George er mag niet overal op de wereld genoeg dierlijke mest gebruikt worden om kunstmest overbodig te maken
George
@boer.
Nee er is niet genoeg organische mest overal ter wereld
+2
JappieJo
@George meer vee is de oplossing. Of humane 💩 inzetten
+2
George
@JappieJo
Meer vee? Waarvoor? Volgens mij is er melk en vlees genoeg , in overvloed zelfs anders waren prijzen wel wat beter. Er moet wel markt voor zijn en iets te verdienen vallen hè.
+1
arie.j
Quote Reactie van @George:
Nee er is niet genoeg organische mest overal ter wereld

Klopt, haal in Nederland de halve veestapel weg (wie zei dat ook alweer -😁 ) en de situatie wordt zelfs in Nederland al anders.
Zelfs een wat links blad als Trouw schrijft dat
trouw.nl/opinie/…
+1
weurding
@George in Afrika zijn ze er gek op. Maar om huizen mee te bouwen. Plaatselijke bevolking vechten er bijna om achter het vee weg
groeier
@weurding
En hier zitten alle opslag tot de laatste centimeter vol i.v.m. regen.
weurding
@groeier moet de laatste mest nog ontvangen. Niet de indruk dat ze er haast mee hebben
groeier
@weurding
Dat komt dan nog wel, de akkerbouw kiest door al dat nat voor kunstmest ipv drijfmest, of als 't zo nat blijft in Europa zal ook flink minder kunstmest verkocht worden.
mlkvhoudr
@weurding zo dacht ik pas nog ze zouden in nl grote filters moeten installeren die al die levensgevaarlijke reactieve stikstof uit de lucht haalt en dan brengen we het naar de sahara zodat de afrikaanse d66 over 20 jaar kan gaan klagen dat die rottige woestijn aan het dichtgroeien is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0