Duitse boeren klagen over gezondheid na plaatsen windmolens

Deel dit topic

Reacties

Frederika
Misschien een klap van de molen gehad
1068
@Frederika -en waarom ?
+2
bio boer
Slap gezeur wij hebben zelf een windmolen op het er van 2 megawat 100 meter van huis nergens last van is wel ander merk een vestas daar voor hadden we een bonus ook geen problemen de wiekslag hoor je alleen als je er op let ander hoor je het niet meer om je het gewend bent en als de schaduw slag op het erf en paardagen in het jaar in huis
+5
m uut m
@bio boer
Dat jij er geen last van hebt wil niet zeggen dat een ander dat ook niet heeft.
Jaap40
@m uut m inderdaad
+2
bio boer
@m uut m dat slapgezeur was meschien wat buitensporig van mij denk meer dat ze last hebben van dat ze denken er last van tehebben er zo gefixeerd er op zijn zich zelf daar gek mee maken met een eigen molen is je toleratie veel hoger dan een molen van een ander aan de andere kant heb ik een andere molen dan die daar staat dus waarschijnlijk ook weer een iets ander geluid
+2
Koeien boertje
@bio boer als je die dingen hebt in je achtertuin en je verdient er wat mee, of je hebt ze en je hebt er alleen maar last van.
Ik wil ze wel om huis zetten , maar als een ander ze om het huis zet kijk ik er toch met een ander gevoel naar.
Denk dat dat in je kop mee speelt
bio boer
@Koeien boertje dat bedoel ik om het je eigen is is de tolerantie veel hoger
weurding
@bio boer geldt dat ook als je een lelijk wijf hebt?.......😎🙈
+1
bio boer
@weurding wie weet ik ben blij met die ban mij wat anderen er van vinden weet ik niet 😂
weurding
+1
Jaap40
Interessant verhaal. Koeien zijn gevoelige dieren en hebben waarschijnlijk nog meer last van dit zoemen als de boer zelf.
Net als omvormers van zonnepanelen zou je deze materialen niet bij je bedrijf moeten willen hebben.
bio boer
@Jaap40 in dezomer gaan de koeien hier gewoon in de schaduw ligen van de molen en tegen het transformatie huisje de koeien hebben er geen last van in ons geval
anonymous_400
Als ze een leylijn verstoren kan dat ernstige gezondheids klachten geven.
+1
bio boer
@anonymous_400 leylijnen zijn nooit bewezen het blijft dubieus dat het echt iets is
anonymous_400
@bio boer Zeg maar wat voor bewijs je wil ?
Elvis
@anonymous_400 verdienmodel voor tuig
+3
arie.j
Quote Reactie van @anonymous_400:
@bio boer Zeg maar wat voor bewijs je wil ?

Krijgen we dan dezelfde verhalen als destijds over de aardstralen en bronkasjes?
Of de schadelijke straling van GSM masten (hier protesteerden een groep voor de gemeenteraad terwijl ze onderling contact hielden met de mobile telefoon -😁 )
Of de maanstanden voor het zaaien en alle de andere verzinsels?
Jaap40
@arie.j jammer deze reactie.
anonymous_400
@arie.jJa Arie, ik vond het een pracht verhaal en vele prikkers net zo,waren er niet ongeveer 300 reacties?vrgr Aldert.
+1
BamBam
Leylijnen bestaan echt wel hoor,geen twijfel. Misschien dat het rivm twijfelt of ontkent en dat is dus direct het bewijs dat ze bestaan.
Wij hebben hem ook naast de stal staan en 2x paar jaar een paar weken slagschaduw in de keuken. En omdat hij van onszelf is worden we er ook niet ziek van.
Die van ons is wel een ouderwetse met tandwielkast. Eentje met een dynamo wekt wel een heel veld op en of je daar nu de hele tijd in wilt lopen....
Ik denk dat er inderdaad mensen zijn die zo gevoelig zijn dat ze er ziek van kunnen zijn, maar dat de grootste groep zichzelf ziek maakt.
En die van de leylijnen, nog nooit gehoord, ik zeg neem het gewoon voor de zekerheid mee, die dingen zijn niet zo breed, 20 meter om het kan geen probleem meer zijn.
anonymous_400
@BamBam Leylijnen zijn niet breed, maar wel kilometers lang en kunnen dus straling over kilometers vervoeren.
BamBam
@anonymous_400 ik heb wel eens gehoord dat er graag hoogspanningsmasten op gezet worden. Ik hoop dat ik ze zie vliegen
anonymous_400
@BamBam Ik heb wel gehoord dat ze leylijnen als hoogspanningskabel gebruikt hebben,ze geleiden super dus dat lukt maar er is teveel verlies vanwege zijlijnen en kruisingen.
spotmelker
@BamBam heeft jullie molen geen dynamo? De Enercon molens die hier in het park staan hebben een dynamo met een doorsnede van 9 meter. Draaien nu 3 jaar en geen hond die er last van heeft.
BamBam
@spotmelker die van ons is een oudje.
Of je ergens last van hebt, is trouwens lang niet altijd zo duidelijk. Wat nu als je een paar % minder gezond bent? Wifi bv is echt niet onschuldig, maar als het 10-20-30 jaar duurt voor je ergens ziek van wordt, wie merkt dat dan op?
Eigenlijk vraagt het om een serieuze studie, maar dan niet door wageningen, maar door niet vooringenomen wichelaars e.d.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0