Depositie onderzoek Mesdag

Wat is de verwachting van de depositie die zal blijken uit het onderzoek van het Mesdagfonds? Is de verwachting dat alle ammoniak depositie binnen de 500 meter van de bron valt (dikke oranje lijn)? Of is de verwachting dat alle droge depositie binnen 500 meter valt (dikke groene lijn)?
De grafiek komt uit een rapport van de WUR. Door de schaal vertekent ze maar de eerste 500 meter zou slechts zo'n 18 % van de stikstof neergeslagen zijn.
Je zou het niet zeggen maar de grafiek geeft ook aan dat bij een emissie vaan 2000 kg de eerste kilometer geniddeld zo'n 75 mol per ha zou neerslaan. De volgende 9 kilometer nog 1,3 mol per ha. De volgende 90 kilometer 0,02 mol per ha.

Deel dit topic

Jean-PierreK

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Peter23
Waar ik ook benieuwd naar ben is of de NH3 ook met de NOx reageert in de lucht. Dit kan ook een reden zijn dat de ammoniak niet ver komt omdat het dan al afgebroken is.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!