Waarom Nieuwe Oogst ruimte geeft aan een ander geluid

Door ESTHER DE SNOO,

Het ingezonden artikel van melkveehouder Bennie Stevelink met de kop 'Wie niet voor ons is, is tegen ons' in Nieuwe Oogst van vorige week heeft veel losgemaakt. In zijn artikel haalde hij de slogan aan die in de jaren zeventig werd gebruikt door de RAF (Rote Armee Fraktion), een Duitse terreurorganisatie.

Stevelink gaat in op de gedachte achter die slogan en stelt dat deze niet aansluit bij het democratisch gedachtegoed. Hij uit verder zijn zorgen over de opkomst van FDF en het Forum voor Democratie. Stevelink maakt geen vergelijking tussen het gedachtegoed of de acties van FDF en RAF. Wel stelt hij dat FDF net als RAF volledige aansluiting bij de standpunten eist.

Deze opinie leidde tot diverse reacties van lezers, welke we uiteraard netjes hebben beantwoord. Deze verontrustende reacties begrijp ik, gezien de huidige tijdgeest en het huidige krachtenveld. Maar dat Stevelink zelf persoonlijk is bedreigd en aangifte daarvan moest doen, gaat mij werkelijk te ver.

Desalniettemin noopt deze bijzondere gang van zaken mij uit te leggen waarom we naast recente interviews met onder meer de voormannen van FDF, ook ruimte geven aan een ander geluid, zoals deze opinie van Stevelink. Nieuwe Oogst is een journalistiek platform dat bericht over relevant nieuws voor boeren en tuinders, achtergronden bij het nieuws, meningen, analyses en opinies.

Deel dit topic Waarom Nieuwe Oogst ruimte geeft aan een ander geluid (nieuweoogst.nl)

Het ingezonden artikel van melkveehouder Bennie Stevelink met de kop 'Wie niet voor ons is, is tegen ons' in Nieuwe Oogst van vorige week heeft veel losgemaakt. In zijn artikel haalde hij de slogan aan die in de jaren zeventig werd gebruikt door de RAF (Rote Armee Fraktion), een Duitse terreurorganisatie.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Laatste  |  

Reacties

+3
Peter23
Nieuwe oogst is niet een journalistiek platform maar een nieuwsorgaan van LTO. Net zo zeer de Jehova's de wachttoren hebben.
+1
m uut m
@Peter23
Dat is niet helemaal waar.
Twentsch Land
Half waar ?

@m uut m
m uut m
+9
mlkvhoudr
Als je toch niet begrijpend kan lezen en niet kan snappen wat bennie bedoelde maar wel zo n droeftoeter bent dat je een collega melkveehouder gaat lopen bedreigen dan ben je toch wel een ontzettende droeftoeter
+5
Twentsch Land
Als je iets niet bedoeld is het ook niet handig om een en ander toch in je verhaal te noemen.......mij is wel eens gezegd als je iet zegt/benoemd bedoel je altijd wat.

RAF en FDF benoemen als verschillend maar wel met het zelfde eindgetal is niet veel anders dan hoe nu met de boeren wordt omgegaan en een groep decimeren !

Misschien maar beter voor iedereen dit soort vergelijkingen niet meer te gebruiken..........wel stel ik het enorm op prijs dat DIE boeren kampbeulen noemen en hun stallen concentratiekampen hun excuus aanbieden ...... want dit is toch wel een vergelijk in de ergste vorm.
+3
mlkvhoudr
@Twentsch Land het stond er duidelijk niet maar ook als t er wel stond ga je nog geen collega s bedreigen. Los daarvan kun je beter geen voorbeelden noemen
+3
Twentsch Land
Nee bedreigen mag niet ... altijd fout......iedereen moet zijn mening kunnen zeggen....dus ook Bennie !

@mlkvhoudr
+15
George
Bennie is voor Nieuwe Oogst helemaal totaal geen ander geluid. Dat is gewoon het geluid van LTO. Zo'n blad van Esther de Sneu wil je toch niet lezen.
+4
mlkvhoudr
@George als er maar weer gemekkerd kan worden, dan is t goed hier.

Mensen prettig weekend gewenst......
+1
van Ittersum
@mlkvhoudr idd, dit forum begint of heeft de laatste tijd een ware metamorfose ondergaan van: alleen dit geluid wordt nog geaccepteerd anders hakken we handen er af. Over extremisten gepraat of gedacht....hier zijn ze ook.

Geen wonder dat er steeds meer "tegengeluiden of anders denkende prikkers" dit forum maar links laten liggen. Vrees dat de volgende quota vanuit Brussel een Azijnquota zal zijn. Prettig weekend!
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Prettig weekend!

Hetzelfde hé
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Mensen prettig weekend gewenst......

Jij ook hé , hadden we maar wat beter weer . Eigenlijk is het weer eens tijd voor terrasjesweer.
+9
arie.j
Quote Reactie van @George:
Bennie is voor Nieuwe Oogst geen ander geluid. Dat is gewoon het geluid van LTO. Zo'n blad wil van Esther de Sneu wil je toch niet lezen.

Iemand die het blad niet leest, zoals jij neem ik aan , die weet ook niet wat erin staat.
Altijd het zelfde vooroordeel , dat is onderhand afgezaagd.
+3
George
Quote Reactie van @arie.j:
Iemand die het blad niet leest, zoals jij neem ik aan ,

Ik zie hier af en toe een linkje voorbij komen en dan lees ik precies wat ik verwacht wat ze schrijven. 😄
+3
torrarica
@George die linkjes die hier voorbijkomen halen meestal de boel uit zijn verband en dan nog een suggestieve kop erboven die nergens op slaat.wordt tijd dat je nieuwe oogst weer echt gaat lezen.
Melkweb
@torrarica @George begint zon type te worden van: wel de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt of een zwaluw maakt de lente niet.
+1
George
Quote Reactie van @Melkweb:
of een zwaluw maakt de lente niet.

Die spreuk kende ik nog niet. Hier maakt één zwaluw nog geen zomer.
Melkweb
@George niet zover bij u vandaan praten ze zo nl.wikipedia.org/wiki/…

betekenis: Oordeel niet te vlug; één aanwijzing is onvoldoende voor een (definitief) besluit.
+1
MTSTAMMINGA
@George Er staat ook even in wat momenteel in Nieuw Zeeland gebeurd en loos is Herkenbaar denk ik met de rotzooi hier
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Nieuw Zeeland gebeurd en loos

Wat is er allemaal loos volgens NO?
MTSTAMMINGA
@George Grondprijs daalt,en geld niet te krijgen van de bank
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Grondprijs daalt,en geld niet te krijgen van de bank


Tja dat kan gebeuren. Maar ik ga er niet wakker van liggen heb ik al eens eerder geschreven. Of de prijs nu 80000 of 40000 Euro per ha is , we zijn nog lichtelijk een kleine paar keer miljonair. 😄
+4
arie.j
Quote Reactie van @George:
Ik zie hier af en toe een linkje voorbij komen en dan lees ik precies wat ik verwacht wat ze schrijven.

Wie denkt er nu, als hij ergens van een krant op bladzij weet ik hoeveel bij de ingezonden brieven een opvallende vind, dat hij door die te lezen de inhoud van die krant kent?
En Nieuwe Oogst is veel dikker (wel ook op tabloid dus groter dan A4)
Als je niet zover uit de buurt woonde zou ik Nieuwe Oogst, na gelezen te hebben, eens een paar weken bij je in de bus doen.
Zou een wereld voor je open gaan, en dat meen ik.
gerrie-hul
@arie.j staat er wel wat anders in Ze weten het altijd beter Ik geloof er weinig van
+2
Melkboer16
@George ik vind het een goed blad om te lezen. Zou jij ook moeten doen en jij hebt wel tijd om een bestuursfunctie te aanvaarden in het plaatselijk LTO bestuur.
Zulke nuchtere mensen zijn ze verlegen om
+1
Melkweb
@Melkboer16 hij is niet "nuchter" , anders reageert hij niet alleen op losse linkjes maar kijkt/leest hij het geheel.
+15
puntertje
Als iemand een warrig historisch/fictie betoog bedenkt om zijn eigen CDA te promoten, laat hem dan lekker. In het volgende stukje heeft Bennie toevallig een stukje over de Rode Khmer gelezen en trekt een vergelijking tussen Pol Pot en Klaver. Weer een andere groep boos en de rest haalt nog steeds z'n schouders op.
Boos worden en Bennie bedreigen? Neuh, bovendien wordt het bijna een dagtaak om alles wat de man schrijft te lezen, terwijl wat hij zegt simpel kan worden samengevat: 'heb vertrouwen in de gevestigde orde waar ik zelf ook zo graag voor gevraagd zou willen worden'. En nu generaliseert ik wellis waar op de Bennie manier, maar ook de gevestigde orde is in vertwijfeling dus die weten het ook niet.
Jaap40
@puntertje mooie samenvatting 👍

We kunnen niet meer zonder FDF.
+2
achterhoeker2
@Jaap40 Dat schrijft puntertje helemaal niet, hij geeft Bennie Stevelink nog een trap na .
Terwijl Stevelink natuurlijk gelijk heeft , de FDF is een onverdraagzame radicale club die de landbouw beschadigd,met het doen van domme uitspraken, organisaties bedreigen en met die eeuwige trekkers werkwilligen dwarszitten.
Ik neem aan dat de FDF afstand neemt van bedreigingen aan kritische mensen, voordat ze weer publiekelijk excuses moeten maken .
+19
puntertje
@achterhoeker2 Ik geef geen trap na, ik zet Bennie z'n mening in perspectief. Wil ik bij jou ook wel doen, want jij komt ook niet veel verder dan schelden op een club waar je het niet mee eens bent. Ik ben ook niet pro FDF, maar die zijn er gekomen door het enorme 'Bennie-gehalte' in onze eigen vertegenwoordiging.
achterhoeker2
@puntertje Je neemt Stevelink de maat omdat ie tegen het FDF gezwets ingaat met nuance en redelijkheid dat jij daar niet van bent ,maakt nog niet dat Stevelink ongelijk heeft.
De FDF claimt successen die door anderen behaald zijn.
+1
puntertje
@achterhoeker2 Ik heb helemaal niemand gelijk gegeven hier, alleen verwijt jij me hier dat ik Bennie niet steun. Iets van ' als je niet voor Bennie bent ben je tegen hem'. Knap hoor, reageren op mijn reactie op Bennie maar zowel mij als Bennie niet begrijpen.
Lambert1
@achterhoeker2 jij wilt ook weer een duit in het zakje doen ?
Hou een op man ! Ga aan het werk!! Ipv te stoken !
+4
weurding
@achterhoeker2 fdf claimt successen die door anderen bereikt zijn? Nu vergis je je deerlijk. Dat is een andere club die de successen van fdf claimt
Jan S
😀
Albert Altena
@achterhoeker2
We zullen het eens anders uitleggen.
Iemand die lid is van de CNV of FNV verwacht je niet van, dat hij zijn eigen club afbrand.

Dit zou het LTO zich ook moeten bedenken
+1
matt
@achterhoeker2 Je neemt Stevelink de maat omdat ie tegen het FDF gezwets ingaat met nuance en redelijkheid

Grijs verleden bruinhemden raf totalitair 😀))
+1
achterhoeker2
@puntertje Ohh puntertje legt het volk even uit wat ze van Stevelink zijn mening moet vinden.
Ik mag hier geen kritiek hebben op FDF maar jij kiest continue de kant van vd de meerderheid, dat inhoudsloze met alle winden meewaaien is wel lekker maar niet erg moedig.
Als je alles zo goed in perspectief kunt zien , weet je ook dat de FDF niks bijdraagt met haar radicalisering.
De melkveehouderij is nog nooit zo verdeeld geweest de overheid en milieu activisten maken daar handig gebruik van.
Twentsch Land
Ohh puntertje legt het volk even uit wat ze van Stevelink zijn mening moet vinden.

Tja dat doet Stevelink ook !

Doet toch bijna iedereen die iets schrijft op een forum, nieuwe oogst, boerderij enz enz.

quote="@achterhoeker2" p="1721748"]hh puntertje legt[/quote]
achterhoeker2
@Twentsch Land Ik niet hoor, iedereen mag zijn mening hebben en ze zijn allemaal even veel waard.
+1
diekman
@achterhoeker2 die verdeeldheid draag je goed aan bij.
+1
achterhoeker2
@diekman Oke dus ik moet me maar aansluiten bij de groep met de grootste bek?
De landbouw in Nederland is /was superieur door onderwijs/belangenbehartiging/ondernemerszin.
Door het optreden van de FDF blijf je niet in gesprek met je tegenstander, vroeg of laat moeten we er samen (overheid en de boeren) uit komen.
Op dit forum hebben ex boeren , buitenlanders en gefrustreerden het hoogste woord terwijl die er geen enkel belang bij hebben.
Jeroen van Manen uitgezonderd, is dat hele bestuur van de FDF geen direct belanghebbende.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @achterhoeker2:
vroeg of laat moeten we er samen (overheid en de boeren) uit komen.

Waaruit? Uit het door de overheid gecreëerde "probleem"? Snap jij eigenlijk wel waar ze (die overheid) mee bezig zijn?
achterhoeker2
@kanniewaarzijn ja ja, het grote complot om alle boeren uit Nederland weg te krijgen enz enz..
+2
puntertje
@achterhoeker2 Nee joh, ik leg 'het volk' niets uit. Ik schrijf wat ik vind. Jij schrijft wat anderen volgens jou zouden moeten vinden. En probeert iedereen die het niet met jou eens is in een populistisch vakje te drukken. En daarbij benader je weer het populisme waar je anderen van beticht. Ook nog zonder je het zelf door hebt.
+4
Jan S
😀
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Ik neem aan dat de FDF afstand neemt van bedreigingen aan kritische mensen, voordat ze weer publiekelijk excuses moeten maken .

Bedreigingen? wat voor bedreigingen? je moet bedreigingen omzetten in kansen, dat is toch de lto gedachte...??

Bennie kan beter aangifte doen van misbruik door Esther en Marc! hoe dom kun je zijn om je zo te laten gebruiken..
mlkvhoudr
@slagroomvla als er aangifte gedaan is zal hij het wel als ernstig ervaren hebben, vanmij had de bedreiger de rambam kunnen krijgen en ik was doorgegaan met mn leven zo n mafklapper ga ik geen tijd instoppen om aangifte voor te gaan doen
+4
Melkboer16
@mlkvhoudr ik zou de bedreiger eens uitnodigen om langs te komen!
Zielig van Bennie want als je zo’n stuk schrijft dan kan je negatieve reacties verwachten.
Neemt niet weg dat ik het verwerpelijk vind om Bennie te bedreigen?!
+3
mlkvhoudr
@Melkboer16 dat is inderdaad nog beter gewoon berichtje terug doen dat hij of zij welkom is om bakkie te komen doen
+3
matt
@mlkvhoudr

(klik om te vergroten)

matt
@matt

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@matt die m van mw schoonhoven is toch niet van matt he dan pas ik even op wat ik zeg 😉

Maar het betreft haantjes gedrag op de boerderijsite begrijp ik..........

Ik houd er niet van dat elkaar dom en dergelijke noemen maar voor de rest lees ik in deze stukjes niet veel schokkends
+1
matt
@mlkvhoudr het fijne weet ik er niet af maar "bedreigd "
Lijkt nogal overtrokken te zijn.
mlkvhoudr
@matt dat kan ik hieruit niet concluderen maar eerlijk is eerlijk ik had wel wat anders verwacht dan wat uit de hand gelopen gebekvecht op de boerderijsite, dus ik zou je bijna gelijk geven 🙂😉
Jan S
😀
+2
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Het is werkelijk ongeloofelijk die Bennie, wat een respectloos mens. Wat een lafaard. Aangifte doen van iemand die wij een hooglopende discussie wellicht wat onwelgevoegelijke woorden gebruikt. Puur verraad volgens de lijn Calon zoals hij dat zelf noemt.Hij zakt bij mij nu wel door alle bodems van respect. Blijft over het basis respect wat ik voor ieder mens koester. Hij is mens en kan van gedachten veranderen.

Wel ja stamp hem maar zo diep mogelijk de grond in.
Dat is pas respect hebben voor een andere mening -😁
Jan S
😀
+3
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Juist hoe hij omgaat met andere mensen en hoe de feiten verdraaid, vind ik beneden alle peil. Zoals ik al schreef heeft hij wat mij betreft alle grenzen van respect wel overschreden. En dat is inderdaad heel laag bij de grond

Je weet heel goed dat je onzin uitkraamt.
Zijn mening is de mijne niet, hij heeft een vergelijking getrokken die tot misverstanden kan aanleiding geven.Verder niets.
Maar dat jij hem wel in de grond wenst te stampen
Maar Mark van de Oever met zijn Joden in de Duitse tijd vergelijking en die zijn verzinsels over corruptie Van RIVM wetenschappers goed meent te moeten praten
Dat zegt vooral heel veel over jou en je zogenaamde beschuldigingen.
+1
Jan S
😀
+1
achterhoeker2
@Jan S Aangifte doen vind ik ook kinderachtig, maar geen enkel mens is respectloos.
Jan S
😀
Jan S
😀
+1
mlkvhoudr
@Jan S blijft lastig als ik vroeger kwaad was op mijn moeder zei ik ook wel eens mens stik er in, daarmee bedoelde ik natuurlijk niet dat ze met ademhalen moest stoppen🙂 ,maar mijn moeder vond het echt niet kunnen dat ik dat tegen haar zei destijds........en met opgeschreven tekst moet je helemaal oppassen iedereen intrepreteert t anders
George
@mlkvhoudr
Van mij mag Bennie schrijven wat ie wil , zal hem ook nooit bedreigen . Ieder mag zijn mening hebben en die heb ik ook en dat is dat ik het maar een eikel vind met een raar gedachtengoed.😂
+1
Jan S
😀
arie.j
Quote Reactie van @slagroomvla:
Bedreigingen? wat voor bedreigingen? je moet bedreigingen omzetten in kansen, dat is toch de lto gedachte...??Bennie kan beter aangifte doen van misbruik door Esther en Marc! hoe dom kun je zijn om je zo te laten gebruiken.

Nou één ding is wel duidelijk geworden bij het Mesdag onderzoek.
Niemand daarvan geloofd dat RIVM onderzoekers corrupt zijn.
Misschien zou Mark van den Oever ook even zijn excuus voor die publieke beschuldiging (zonder enige onderbouwing) kunnen aanbieden?
Jan S
😀
+1
Jaap40
@Jan S FDF is blijver. Wil LTO stand houden in de zin van leden behoud (geen idee hoeveel leden) kan LTO het best zich ondergeschikt houden en werken binnen de kaders van het LC.
+1
Jan-T
Waarom moet alles altijd vergeleken worden met wat vroeger is gebeurd.
Waarom waarom waarom.

Is er niets anders om over te schrijven dan de sector om deze in een kwaad dag licht te zetten.

Het spijt me van Bennie Stevelink.
Maar als je brieven schrijft dan mag je ook wel nadenken of je de sector promoot of in een verkeerd daglicht zet.
En dan de tegenstellingen alleen maar groter maakt nu de geest uit de fles is.!!!!!!
+6
Bennie Stevelink
Ik heb de behoefte van mijn kant wat verduidelijking te geven.

Mijn artikel in Nieuwe Oogst ging niet over boeren en ook niet over stikstof. Het ging over de poging van FvD, samen met FDF, om de gehele politiek te spitsen tussen “voor hun” of “tegen hun”.
Daartoe werden zelfs het CDA en de VVD “linkse partijen” genoemd. Het CDA moest “de stekker” eruit trekken en zich aansluiten bij FvD. Anders werden ze gelijk gesteld aan GroenLinks.
Dit sluit aan bij de denklijn van Tom Zwitser waarover ik kort geleden een artikel in de NRC heb gelezen. Tom Zwitser is een geestverwant van Baudet. Deze manier van doen leidt tot totalitaire politiek. Bij deze vorm van politiek kan democratie niet meer zijn dan een dictatuur van de meerderheid. In landen waar deze vorm van democratie voorkomt eindigen verkiezingen vaak in burgeroorlog.
Onze democratie is al sinds Napoleon een democratie op basis van consensus: je accepteert meerdere stromingen en komt tot een vergelijk.

Ik heb in mijn artikel in Nieuwe Oogst verwezen naar de slogan “wie niet voor ons is, is tegen ons” van de vroegere RAF omdat dit de perfecte illustratie is van het totalitaire denken. Zelfs een kind van de lagere school heeft nog voldoende begrijpend vermogen om te begrijpen dat ik het totalitaire denken vergelijk en niet de organisaties. Mark van den Oever heeft dat verdraaid als dat ik de FDF zou vergelijken met de RAF. Ik vermoed dat hij dat heeft gedaan omdat hij op het werkelijke punt in mijn verhaal geen weerwoord had.

Het zal wel toeval zijn, maar sinds mij artikel in Nieuwe Oogst heb ik zowel Baudet als de FDF niet meer horen zeggen dat het CDA of VVD “linkse partijen” zijn. Als het wel komt door mijn artikel, dan is de boodschap in ieder geval goed overgekomen.

Maandagavond kreeg ik een bericht waarin werd geëist dat ik publiekelijk excuses moest aanbieden anders “zouden ze mij monddood maken”. “Vele boeren hadden hem benaderd en vonden dat er wat aan gedaan moest worden”.
Ik vroeg hoe ik dat “monddood maken” moest verstaan of dat dat misschien “dood maken” was?
“Nee”, zei hij, “dood maken doen wij niet, zo zijn wij niet”. “Maar ze gaan jou wel opzoeken”.
Dit was zo’n duidelijke bedreiging dat ik de politie heb gebeld.

Afgelopen vrijdag deed ik mee aan de workshop “winnen met klimaat” van RFC. Na afloop liepen wij naar buiten waarbij een boer bij mij uit het dorp mij aansprak: “ik wil jou nog even wat zeggen”. “Als jij zo door gaat gooien we alle ruiten bij jou in”. “Ik waarschuw jou: je houdt geen ruit in huis”.
Ik vroeg hem wat ik verkeerd gezegd had. “Je hebt de FDF vergeleken met de RAF”. Ik heb hem gezegd dat dat niet waar is, maar een discussie was niet mogelijk. Hij liet niets tot zich doordringen en ik kan vanwege een spraakbeperking moeilijk een verbale discussie voeren.

Ik vermoed dat hij mijn artikel niet eens gelezen heeft maar dat hij zich blind laten leiden door het verdraaide bericht van Mark van den Oever.
+2
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink duidelijk, goed dat je t ook zelf nog weer aangeeft dat het slechts over de slogan ging
+2
Realisme
@Bennie Stevelink ik vind eerlijk gezegd jou verhaal met lijn Calon en lijn van Maanen een uitstekend voorbeeld van “wie niet voor ons is, is tegens ons.” Jij was zelf diegene die druk was op dit prikkebord iedereen in een kamp te stoppen. Of is dat anders?🤨
George
@Bennie Stevelink
Tja wat moet ik er van zeggen , ik weet niet wat ik van je verhaal moet vinden. Ik zou nooit iemand bedreigen maar dat je tegen FDF bent dat is wel duidelijk. Ik snap niet dat je het je waard is om in publiekelijk blad zo je mening op te dringen met risico's zoals dit.
Arum
@Bennie Stevelink Bennie ik had je nog een vraag gesteld over stikstof. Wat zie jij voor schade aan de natuur als gevolg van een teveel aan stikstof? (Slecht onderhoud buiten beschouwing gelaten) Ben zeer benieuwd naar jou antwoord.
arie.j
Quote Reactie van @Arum:
k had je nog een vraag gesteld over stikstof. Wat zie jij voor schade aan de natuur als gevolg van een teveel aan stikstof? (Slecht onderhoud buiten beschouwing gelaten) Ben zeer benieuwd naar jou antwoord.

Je had mij niets gevraagd, maar ik zal dan ongevraagd ook wat commentaar geven, hopelijk niet te storend.
Er is een afspraak in EU verband, door ook Nederland wettelijk vastgelegd, dat de Stikstof deposito op natura 2000 gebieden die daar gevoelig voor zijn omlaag moet.
Kun je het mee oneens zijn zoveel je wilt maar daar zit Nederland aan vast, en daar wil Nederland tot op heden ook uitdrukkelijk aan vast zitten.
Wat die natuurgebieden betreft kun je hun beheersplan doorlezen, daar zetten ze van alles neer.
Ook wat d stikstof gevoelige effecten zijn.
Overigens schijnt de PH in sommige N gevoelige natuurgebieden heel laag te zijn .
Een PH richting 3,5 is een waarde die geen enkele boer op de uitslag van zijn grondmonsters wil.
Jaap40
@Bennie Stevelink des te meer @Bennie Stevelink reageert op zijn eigen column des te ongeloofwaardiger het overkomt.
Nattigheid bestrijden met nattigheid. Tis mij wel duidelijk allemaal.
1 LC is genoeg.
+1
matt
@Bennie Stevelink
Ik heb in mijn artikel in Nieuwe Oogst verwezen naar de slogan “wie niet voor ons is, is tegen ons” van de vroegere RAF omdat dit de perfecte illustratie is van het totalitaire denken. Zelfs een kind van de lagere school heeft nog voldoende begrijpend vermogen om te begrijpen dat ik het totalitaire denken vergelijk en niet de organisaties. Mark van den Oever heeft dat verdraaid als dat ik de FDF zou vergelijken met de RAF. Ik vermoed dat hij dat heeft gedaan omdat hij op het werkelijke punt in mijn verhaal geen weerwoord had


En ik vermoed dat hij dat heeft gedaan,omdat jij fdf ook al bruinhemden hebt
Genoemd
+2
Jan S
😀
+4
Twentsch Land
Quote:
Het zal wel toeval zijn, maar sinds mij artikel in Nieuwe Oogst heb ik zowel Baudet als de FDF niet meer horen zeggen dat het CDA of VVD “linkse partijen” zijn. Als het wel komt door mijn artikel, dan is de boodschap in ieder geval goed overgekomen.

Waan je zelf niet te hoog !

Denk dat het eerder komt omdat CDA in Brabant open staat voor een coalitie waar ook FvD deel van uitmaakt.

@Bennie Stevelink
arjen90
@Bennie Stevelink Wel dapper dat je je verhaal doet, ook al zijn velen niet met je eens, daarvoor respect, ga daar vooral mee door, sommige punten ben ik niet met je eens, maar dat is normaal.

Zal ik uitleggen waarom CDA en VVD linkse partijen worden genoemd: omdat ze de complete klimaatagenda van Groenlinks overgenomen hebben omdat ze over links zijn gaan regeren.
puddingbroodje
Uitstekend gesproken Bennie! jammer dat sommigen niet tegen andersdenkenden kunnen!
+2
George
Quote Reactie van @puddingbroodje:
Uitstekend gesproken Bennie! jammer dat sommigen niet tegen andersdenkenden kunnen!


Dat is eigenlijk ook weer onzin , want wie is er nu de andersdenkende? We hebben lang niet allemaal dezelfde mening , daar ga ik niemand voor bedreigen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!