Weinig hoop voor knelgevallen fosfaatrechten

Het College van Beroep van het bedrijfsleven (CBb) biedt veehouders die door het fosfaatstelsel in de knel zijn gekomen weinig hoop op een gunstige afloop van een rechtszaak tegen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Deel dit topic

Reacties

Hummelink14
En wat krijgt deze veehouder nu? boete, straf, grote foei?
+1
cornelissen
Met dank aan LTO en meeloper NMV . Ik heb mede als lid van NMV mijn eigen "ondergang"gefinancierd. Je zoekt maar een advocaat op, kreeg ik als reactie van het bestuur op mijn onomkeerbare investeringen ( nog grondgebonden ook) op de peildatum.
.
En het heeft niet aan van Dam gelegen, die wou wel wat doen , maar LTO en NMV hebben het tegengehouden, want anders moest er door het wanbeleid van "manager" K.Romijn meer gekort worden en ondertussen zeker enkele bestuursleden hun eigen stal volrijden , net voor de peildatum, aldus J Verstraten.
Tuig ! En dan meent een zekere Femke Wiersma bij de NMV nog ,dat wij (want er zijn meer ,die op de jaarvergadering hun mond opendoen) niet moeten zeuren en de sfeer "verpesten"
MARTIJN G
Lekker iedereen willen korten omdat jij te laat bent🤮
+4
jent
@MARTIJN G Cornelissen wil rechten voor koeien die hij nooit gehad heeft. Ik snap Cornelissen wel en gun het hem wel maar als alle 'cornelissens' van NL die rechten krijgen moet 'hier' en bij zovele anderen zeker die de koeien wel gehad hebben, de stal een derde of half leeg gereden worden 😞
+2
cornelissen
@jent Volgens "manager" K. Romijn was er in maart 2015 niets aan de hand . melkvee.nl/artikel/…
Richt liever je pijlen op de lto, in plaats van op iemand , die geheel ten goede trouw grondgebonden aan het uitbreiden was.
Helaas heb ik moeten constateren dat het "tuig " mede door mij gefinancierd (althans de meeloper nmv) gewonnen heeft en ik grond heb moeten verkopen om rechten te kopen om nog enigszins vee in de nieuwbouw te krijgen. Tuig en nog eens tuig.
+1
co co
@cornelissen sommige bestuurder hadden de stal prop vol staan zonder vergunning . de vergunning was geweigerd door de provincie in 2014 . stal stond op 2-7-2015 vol . pas in 2016 onder de pas is de vergunning afgegeven aan dit bedrijf . conclusie 240 MK meer dan vergund in 2015 . tel de winst maar uit
Bietenbrug
@co co wat is nu je probleem dan, de koeien waren er op 2 juli en de vergunning is er ook later ook gekomen. Ik zou zeggen prima toch.
co co
@Bietenbrug nee. op 2-7-2015 mochten die dieren er niet staan . dus ook geen rechten . een overtreding van het aantal dieren wordt betitelt als een economisch delict

Strafrechtelijke handhaving in de Wnb
Net als voorheen zijn gedragingen in strijd met de bij of krachtens de Wnb gestelde regels aangewezen als economisch delict op grond van de Wet op de economische delicten (“WED”). Voor een belangrijk deel blijft de strafmaat voor overtredingen van de Wnb ongewijzigd, op een paar uitzonderingen na. De strafmaat voor het niet naleven van het verbod op het opzettelijk vangen of doden van dieren die beschermd worden op grond van onder meer de Vogel- en Habitatrichtlijn wordt bijvoorbeeld verhoogd (artikel 3.1, eerste lid, Wnb, artikel 3.5, eerste lid, Wnb en artikel 3.10, eerste lid, Wnb).
Bietenbrug
@co co ik zie nog steeds geen probleem. Hoeveel dieren zijn er opzettelijk gevangen of gedood dan, volgens mij 0,0.
co co
@Bietenbrug Hoeveel dieren zijn er opzettelijk gevangen of gedood dan, wat heeft er dat mee te maken ??? l
Bietenbrug
@co co net zo veel of er op 2 juli wel of nog niet een Wnb aanwezig was of dat die later kwam.
waakhond
@Bietenbrug co co heeft gelijk. LNV gaat met terugwerkende kracht op de vergunning controleren en de rechten daar op aanpassen in verband met staatssteun
Bietenbrug
@waakhond het is geen staatssteun maar juist een kostprijsverhoging.
de jonge
@waakhond is dat je eigen gedachte of heb je dat bevestigd gekregen door een hoge pief
co co
@Bietenbrug lees goed wie verantwoordelijk is voor de handhaving. edepot.wur.nl/118372/
hoofdstuk 9
oubi
@cornelissen als je ze wilt plagen dan doe je een briefje naar de rvo waarin je verzoekt om de rechten in te trekken bij dat soort jongens omdat de rechten zijn toegekend aan illegaal gehouden vee; dat mag niet bij staatsteun lijkt me (dat is het fosfaatstelsel), ook al zegt Peter Goumans van wel / Hekkelman advocaten dat dit niet zo is. Maar die laatste heeft natuurlijk heelveel van die 'illegale uitbreiders' in portefeuille.
spotmelker
@cornelissen ik snap je frustratie maar blijf er niet in hangen. Ik 'mocht' zelf ook 30% vee wegdoen en later nog eens 8% omdat ik nogal wat meer opbrengst van een hectare haal. Al jaren gewerkt met Fosfaatnormen die amper 50% van de gewasopbrengst afdekken, een enorm negatief fosfaatoverschot en als 'dank' eeb megaboete van RVO. Gelukkig doet mijn multiculturele veestapel het probleemloos dus hou ik de kop ervoor.
co co
@jent de rechten van cornelessen zijn uit gedeeld aan het vleesvee
+1
jent
@co co nee de rechten uitgegeven aan vleesvee komen van iedereen. En voor de teveel uitgegeven rechten hebben niet-ggb alle korting voor de kiezen gekregen.
Kort door de bocht: al onze mest is volledig grondgebonden aangewend (170 of 250 kg) alleen niet alle grond is in ons eigendom/pacht......

Maar goed dat is blijkbaar het 'lot' van de niet-ggb-boeren. En door sommige ggb-boeren worden wij nog steeds in de hoek getrapt 😞
En voor onszelf: we hebben al meer dan de korting teruggekocht (En ook een beetje grond hoor). Vooruit kijken!
diekman
Wat zijn nu de boetes van fosfaatoverschrijding. Er wordt veel gezegd maar ik hoor weinig.
tok achterhoek
@diekman Zo rond de 5000 per koe. Hebben ze hier in de buurt gekregen
Hummelink14
@tok achterhoek van horen zeggen of ook werkelijk?
+1
hans1980
@tok achterhoek hebben ze niet opgelet lease was te doen
demelkboer
@tok achterhoek nvwa hanteert 100 per kg overschrijding. Dus da's rond d ed 4500 euro
Hummelink14
@demelkboer melkveebedrijf.nl/nieuwsartikel/2020/…

die boetes staan dan niet in lijn met het stuk wat melkveebedrijf schrijft.
+1
Arum
😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0