‘Ontzie melkveehouders in watersportplannen Oudega’

Melkveehouders moeten geen nadelige gevolgen ondervinden van de watersportplannen rond Oudega bij Drachten (FR). Met dat pleidooi kwam Willem Tabak van landbouworganisatie LTO Noord tijdens een vergadering met raadsleden van de gemeente Smallingerland.

Deel dit topic

Reacties

+2
casev
Quote:
Met nadruk wijzen we er op dat het betreffende gebied geen natuurbestemming moet krijgen. De betrokken melkveehouders zouden dan op zo’n zeshonderd meter afstand van een natuurgebied komen te liggen. Voor hen zou dat een negatief effect hebben als het om de uitstoot van stikstof gaat’’, aldus Tabak. Samen met de duinen in Bakkeveen is De Oude Venen een van de gebieden in Friesland die gevoelig voor CO2-uitstoot zijn.

Hadden we bij de invoering van die hele natura2000 poppenkast maar zo wakker geweest, dat had een hoop gedoe bespaard...
+1
weurding
Net als bij zandvoort.... recreatie gaat voor helaas

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN