’Zelfs een leeg land geeft nog te veel stikstof’

Zelfs als alle auto’s, bedrijven, burgers en koeien verdwijnen uit ons land, dan nóg halen we de stikstofnormen niet in één op de drie natuurgebieden. De neerslag uit het buitenland en vanaf zee is daarvoor te groot.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Aldus het RIVM..........:

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kritiseert de boodschap van het Mesdagfonds. De buitenlandse stikstofuitstoot is niet onveranderlijk, reageert een woordvoerder in een reactie. Als straks wat binnenwaait daalt, zijn natuurgebieden wel degelijk geholpen met binnenlandse maatregelen.

„Ook in het buitenland is men emissies van stikstofoxiden en in mindere mate van ammoniak aan het reduceren. Voor 2030 heeft Duitsland zich verplicht om in vergelijking tot de 2005 emissies 65 procent van zijn stikstofdioxiden te reduceren en 29 procent van zijn ammoniak. Bijdrages uit het buitenland gaan dus afnemen en daarmee wordt het effect van de binnenlandse bijdrage groter”, aldus het RIVM.
spotmelker
@Grasbaal Zouden ze behalve stikstofdepositie bij het RIVM alle (mogelijke) oorzaken bedacht, bekeken en onderzocht hebben die invloed hebben op de natuurkwaliteit?
Ik denk dat ik het antwoord al weet.....
+2
Grasbaal
@spotmelker Eigenlijk heel erg, ze beweren iets maar kunnen dit niet staven aan cijfers of andere feiten. (en ook de gangbare windrichting zal er niet aan meehelpen)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0