Lekker politici intimideren??


Honderden boeren vinden het dus een goed idee de democratie te torpederen

Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Je zou de reacties kunnen uittekenen. Op Twitter zouden opinieleiders als @ikhoudvanholland1234 en @burgeroorlogonvermijdelijk4611 niet te stuiten zijn. De talkshows zouden vol deskundigen zitten die hun zorgen uitspreken over de gebrekkige integratie van moslims en de mislukking van de multiculturele samenleving uitroepen.

Premier Rutte zou stoere taal uitslaan in zijn wekelijkse persconferentie.Geert Wilders zou schrijven: 'We moeten de haat stoppen, islamitische uitingen verbieden, remigratie bevorderen en onze grenzen sluiten voor nog meer islam!'

Deze week verschenen de resultaten van een enquête van EenVandaag, waarin 39 procent van de ondervraagden zei dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren. De ondervraagden waren geen moslims, maar boeren. ,,Helaas moet soms een grens overschreden worden voordat er geluisterd wordt", zei er een, die er vergoelijkend aan toevoegde dat het wel ver gaat om de veiligheid van mensen in gevaar te brengen.

Dat kan niet waar zijn; een kleine, niet representatieve enquête, zou je denken, makkelijk te manipuleren. Niets was minder waar. In de verantwoording meldde EenVandaag dat er 1912 boeren mee hadden gedaan aan de enquête, waaronder 1423 eigenaren van een veehouderij.

Onder wie dus vele honderden die het een goed idee vinden om de democratie te torpederen en desnoods met intimidatie hun gelijk af te dwingen. Of ze ook anderen het recht willen geven politici te intimideren, of dat ze dat recht alleen voor zichzelf opeisen, stond er niet bij.

Veel reacties kwamen er niet, van opwinding was weinig sprake, Geert Wilders wilde niemand het land uitzetten. Bij Omroep Gelderland interviewden ze een boer uit Loenen die met zijn tractor een blokkade van politiebusjes had omzeild en de snelweg was opgereden. Daar was hij klemgezet door de politie. Onbegrijpelijk, vond hij, de vorige keer mocht het ook. En die blokkade had hij wel gezien, maar ja, daar was hij lekker omheen gereden. Regels zijn regels, maar dan wel voor anderen. Lullig dat de politie ineens de regels ook bij hem ging handhaven.

Het goede nieuws is dat 61 procent van de boeren niet vindt dat je politici mag intimideren. Misschien kunnen zij hun collega's die de democratie nog niet zo goed begrijpen eens een keer bijpraten.
Bron Rob Berends De Gelderlander

Deel dit topic

Reacties

adriaan33
Binnen de politieke partijen word ook geïntimideerd. Nadrukkelijk bedoel ik hier geen lichamelijk geweld.
+3
Taurus
De media is inmiddels zo links geïndoctrineerd dat ik gerede twijfels heb bij de juistheid van de Eenvandaag enquête voor wat betreft de achtergrond van de deelnemers, danwel het aantal deelnemers. Het is sowieso een rare vraagstelling voor in een enquête.
Het is weer een vervelende manier van framen. Niets meer en niets minder.
Quote Reactie van @Taurus:
gerede twijfels heb bij de juistheid van de Eenvandaag enquête

Het was een anonieme enquete, iedereen kan op internet anoniem wel zeggen dat hij eigenaar is van een veehouderij. Ook zijn er manieren te bedenken om meerdere keren aan de enquete mee te doen.
jammermaarhelaas
@Ян де веехоудер

EenVandaag heeft via Boerderij deze enquete laten voorleggen aan landbouwers/leden.

boerderij.nl/Home/Nieuws/…
+1
Taurus
@jammermaarhelaas Oke, De Boerderij heeft zich hier voor geleend. Onder de reacties die geplaatst zijn onder dat artikel staat ene Kaiser. Hij had een vooruitziende blik, nl. "Het zou me niets verbazen als de uitkomst van die enquête tegen de boeren gebruikt wordt."
+1
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
EenVandaag heeft via Boerderij deze enquete laten voorleggen aan landbouwers/leden

Maar iedereen met een internetaansluiting kon hem invullen.......
+5
Clickerdeclick
Het is maar net hoe de vraag geïnterpreteerd wordt. Ik vind het roepen dat de veestapel moet halveren ook intimiderend. Maar moet gezegd kunnen worden.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Clickerdeclick:
Ik vind het roepen dat de veestapel moet halveren ook intimiderend.

En wat te denken van een overheid die, in samenwerking met "wetenschappers" van een universiteit, zorgt dat een sector wordt weggevaagd op grond van smerige leugens* en bedachte problemen*. Een democratie onwaardig!

*Te weten: een mineralenoverschot op basis van foutieve berekeningen (levensgevaarlijk fosfaat en stikstof) WUR
*Te weten: een gemaakt probleem van onschadelijk ammoniak (RIVM)
*Te weten: volkomen ridicule, ondeugelijke pachtberekeningen (Wageningen Economic Research)

Ook een vorm van intimidatie!
jammermaarhelaas
Mensen, dit soort topics zou ik niet serieus nemen zodra de plaatser ervan geen inzicht toont, maar slechts met emotionele reacties, dus zonder zakelijke onderbouwing poneert en reageert.
In dat geval gewoon laten voor wat het is, hiermee is slecht 1 groepering gediend, en dat is niet de landbouw, niet de bouw, niet de natuur en niet de burger.
+2
hans1980
Een jonge boer van 19 jaar die de afslag heeft gemist, vervolgens insluiten door politie auto's en alle! ramen trekker inslaan en pepperspray gebruiken...

Nee het is onbehoorlijk gedrag van de politie en gezaghebbende
+1
hans1980
@hans1980 van ook nog eens een super mooie trekker
+2
Jan S
😀
Stroman
Veel erger vind ik al die flutkranten die niet meer opjectief het nieuws brengen maar uitsluitend meningen ventileren van mensen die net iets teveel vrije tijd hebben en een typemachine.
+1
diezel
Quote Reactie van @Stroman:
al die flutkranten die niet meer opjectief het nieuws brengen

Dat kan toch amper meer een verrassing zijn.
90% van alle Nld.-kranten is in twee Belgische handen met directe €€ lijntjes naar de €U-hoofdstad. 😞

(klik om te vergroten)

hookwood
@diezel En dan vergeet je nog de stevige connectie tussen de Persgroep en NDC Mediagroep
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Stroman:
typemachine.

Die typemachine is een beetje uit de tijd, maar verder heb je helemaal gelijk.
Bartlehiemboer
Wat ik heb gereageerd op het intimideren: Als je steeds verder in een hoek wordt geduwd zodat je geen kant meer uit kunt en ze blijven mentaal maar op je in beuken, dan mag je van mij best om je heen slaan om een tegen geluid te geven of om je uit die situatie te redden. Volgens mij zou iedereen dat doen. Waarschijnlijk wordt dit dan anders gelezen door de hoge heren.
+1
Voor de volledigheid: hier de complete uitslag van de enquete:

eenvandaag.avrotros.nl/fileadmin/…
cs-agrar
"Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen?"

Dat is al gewoon...
Pluto
Welke democratie ???. Grapjas!!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0