Maurits-von-martels-voor-eind-van-het-jaar-effectief-stikstofbeleid 

bnr.nl/ en wil het graag met u delen: bnr.nl/nieuws/politiek/…

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Idd jammer dat dit niet naar buiten komt
van Ittersum
@bio boer Komt een beetje door de stemming die er nu heerst of die gecreëerd wordt. Te veel zijlijnpraters, komt de uiteindelijke besluitvorming niet ten goede. Zie je overal en altijd weer terug komen. Wederzijdse ergernis houdt de voortgang tegen. Iedereen moet professioneel blijven, denken en doen.
+1
John Spithoven
@van Ittersum In grote lijnen heb je gelijk. En op stikstof gebied probeer ik in ieder geval al een tijdje op mijn tenen te lopen. Hoewel we achter de schermen als Stikstofclaim stevig duwen en trekken de laatste maanden.
En we hebben veel maatregelen zien komen maar ook weer verdwijnen.

Regie en grip op het dossier voor de hoofdrolspelers!
van Ittersum
@John Spithoven "Regie en grip op het dossier voor de hoofdrolspelers!
"en de rest aangelijnd houden 😉!
John Spithoven
Inderdaad, er staat heel veel in dit bericht. Lijkt er op dat er heel veel gebeurd is achter de schermen in de coalitie. Overigens heeft hij het over een drietal opties met en , en , en ertussen. Maar de opties zijn wel een keuzemogelijkheid, zover mij bekend is.
Vario512
@John Spithoven Dan vraag ik me nog 1 ding af.

In de provinciale beleidsregels is 1 van de eisen bij extern salderen dat op geen enkel hexagoon in een stikstofgevoelig N2000-gebied een toename mag zijn in de depositie.
Wordt hier nog wat aangedaan? Want extern salderen is praktisch/ financieel gezien, bijna niet mogelijk.
bio boer
@Vario512 dan is buurman de enige optie anders moet je veel opkopen hier beleef ik het heel ander zit 40 km van de natuur dan een boer die tegen de natuur zit wat moet die heeft al vele malen vaker last gehad de pas gaf ruimte dat het systeem is vervallen is grote stap terug
van Ittersum
@bio boer zo wordt die vervallen boerderij met vergunning opeens een gouden vergunning voor de verkoop. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.
Erco
@van Ittersum tref jij t even 😜😉
van Ittersum
@Erco ja idd, van niets naar iets🤣
Vario512
@bio boer Jij heb uitstoot op de Alde Feanen, maar je heb ook uitstoot op de Waddeneilanden. Koop je een boer dichtbij de Alde Feanen op. Dan stijgt je depositie op de Waddeneilanden. Dus dan moet je daar tegelijk ook maar een boer opkopen.
bio boer
@Vario512 als ik ruimte koop van een bedrijf wat tussen mij en de aldefean dan zit daar ook de waddeneilanden bij alleen zal je niet alle kg goed kunnen benutten om de verhouding niet het zelfde is zie nog veel kansen in internsalderen hier nog 185 melkoeien op traditonele vloer als alles al emissie arm hebt sta je wel klem moet je alles kopen bij groei er wordt ook gesproken over dat moet verkomen worden dat de landbouw leeg geroofd wordt met 300miljoen koop je meschien 100 melkveebedrijf op dus dat valt ook wel mee
Vario512
Quote Reactie van @bio boer:
zie nog veel kansen in internsalderen hier nog 185 melkoeien op traditonele vloer

In de beleidsregels staat dat je voor je referentiesituatie met een emissiearme vloer met de hoogste emissiewaarde moet gaan rekenen. Al heb je een roostervloer.
Je moet al een emissiearmere vloer gaan gebruiken wil je nog iets kunnen intern salderen.
Erco
@bio boer 3 miljoen per bedrijf? Vergeet t maar
sorry
@Erco er hoeft alleen de rechten worden gekocht...het land kan weer naar de buurman
bio boer
@Erco ga er van uit dat ze gewoon voor taxatie prijs krijgen geboden dus land voor agrarische waarde dan nog wat voor je amoniak als het pacht bedrijf is hoeven ze grond al niet tekopen vee en machienes zou je wel zelf moeten verkopen verwacht ik
m uut m
@John Spithoven
Dat was het plan van het collectief.
Zoals zo vaak gaan ze er dan iets anders mee om dan dat jij het bedoelde.
Is ook logisch want nu voldoet iedere veehouder al aan minstens 1 van de "maatregelen" .
van Ittersum
@bio boer aanlijnen die gast. Nu weten we het wel. Tis een herhaling van een herhaling. Nu met goed verstand, hoor en wederhoor de aangestelde mensen met elkaar laten praten en de rest indammen!!!
bio boer
@van Ittersum wilde vooral voor 2e deel van de video hier aan toevoegen
Tjeerd de groot zit ook idereen in het harnas te jagen met zijn wilde uitspraken als die er niet waren waren de gemoederen niet zo hoog opgelopen
van Ittersum
@bio boer wie jaagt wie op, begin was de uitspraak van de Rechter en wat erna kwam was 1 grote ongecontroleerde bende van aannames, koppeling van bestaande en nieuwe rapporten, belangen enz enz. Feitelijke conclusie: niemand wist hoe hier adequaat mee om te gaan. Maar heel langzaam zie je nu een lijn erin te komen, helaas ook grote wonden van wantrouwen. Daarom moet iedereen even flink in dammen, dat is wat ik ermee bedoelde
+1
Pluto
Als het kabinet doorgaat op de ingeslagen weg gaat het niet goed komen . Niet met de landbouw niet met de natuur en niet met bouwend Nederland . Martels heeft een andere agenda die niet eens door hem zelf wordt ingevuld !.
van Ittersum
@Pluto vond dit ook niet echt hoopgevend nieuws om elk onderzoek inzake klimaat zomaar te accepteren vanuit de "intelligentie" van onze samenleving.misschien verklaard hierbij de sceptie wel mbt de nieuwe cijfers

Nederlands bedrijfsleven financierde klimaatscepticus Frits Böttcher om twijfel te zaaien over opwarming van de aarde

businessinsider.nl/bedrijfsleven-miljoen-klimaatsc…
Net het interview gehoord. Ik vond dat Von Martels het goed deed en ook de vragen goed beantwoorde.

Wel vond ik één bepaalde woordkeuze iets onhandig. In plaats van de melkveehouderij “het probleem” te noemen, had hij misschien beter kunnen zeggen dat de melkveehouderij “een oplossing” biedt.

Hij bracht overigens wel goed onder woorden dat de emissie nog maar een derde was van pak hem beet 30-40 jaar geleden. En dat er nog goede ‘boervriendelijke’ mogelijkheden waren om deze op korte termijn nog meer te doen zakken.

(Beetje laat op de avond, maar hoef morgenochtend alleen maar paardenboxen uit te mesten.😜).
BertK
@somerled-delremos laat op de avond? Vroeg in de morgen!
@BertK soms lijkt een leuke avond gewoon niet op te houden.😄
+1
verbi
CDA en VVd hebben bij mij hun krediet verspeelt. Laten we het maar extreem gaan spelen met Forum. Hele stikstof en klimaat circus gaat nergens meer over.Hier in Brabant is zie je dat het hoogstwaarschijnlijk gaat lukken. Ze scheiten 7 kleuren stront zoals ze dat hier noemen. En nu gaan we nog effe een paar dagen carnaval vieren een keer lekker de boel laten wat het is. Daarna zien we wel weer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0