Om onze klimaatdoelen te halen wordt in de VS 'het landschap volledig verwoest'

Vanavond eens kijken of de Groene Rakkers dit Wiebes-project ook neer gaan sabelen. 😄

content05c2f.omroep.nl/urishieldv2/…


Originele beschrijving

In de VS wordt in razend tempo bos gekapt om te voorzien in de groeiende vraag naar biomassa in Europa. Ook het kabinet houdt vast aan biomassa als duurzame oplossing. Tot grote frustratie van veel Amerikanen. "Het landschap hier is volledig verwoest."

Deel dit topic Om onze klimaatdoelen te halen wordt in de VS 'het landschap volledig verwoest' (eenvandaag.avrotros.nl)

In de VS wordt in razend tempo bos gekapt om te voorzien in de groeiende vraag naar biomassa in Europa. Ook het kabinet houdt vast aan biomassa als duurzame oplossing. Tot grote frustratie van veel Amerikanen. "Het landschap hier is volledig verwoest."

diezel

Reacties

weurding
Geld..... enigste waar het om draait
+1
Todi
@weurding Tja Hoeren lopers geld is ook geld. Jaren geleden een hoeren tent in de buurt gehad. Vloog nog wel eens een gast uit de bocht. [ doctoren, taxichauffeurs enz.] Maar eerst dokken dan auto uit de sloot.
Peter23
Waarom heeft de landbouw hier nog geen verdienmodel in? Silage, hooi €300/ton met een toeslag op ds als biobrandstof. Wordt de sector naast voedsel ook energieleverancier.
frank post
@Peter23 landbouw gewassen worden door IPCC niet meegenomen voor de vastlegging van co2, ik meen dat een bos 60 jaar moet staan voor dat er word gerekend met co2 vastlegging. Papieren kwestie dus.
Peter23
@frank post Maar daarom kunnen ze nog wel in in energiecentrales verstookt worden. Hoef je geen bossen te kappen.
+1
frank post
@Peter23 ben er geen deskundige in maar Vlgs mij is het zo: als je bos opstookt van 60 jaar of ouder is dat co2 neutraal, stook je jonger bos op Of gewassen die 1 of 2 jaar hebben gegroeid dan is dat niet energie neutraal.
En die energiecentrales adverteren met energie neutraal, dus die willen alleen bos van meer dan 60 jaar oud.
Zo als gezegd papieren/definitie kwestie, gaat nergens over.
Als landbouwcollectief klaar is met stikstof mogen ze wat mij betreft ook wel ff kijken naar broeikasgassen verhaal, daar mist nogal wat logica.
Todi
@frank post Hoe verzin je het om zulke regels te bedenken. Gestoord.
producent
@frank post

En bossen van 100 miljoen jaar oud wat omgezet is in gas is dan weer een broeikasgas.
Peter23
@frank post Weten deskundigen dit ook? Is grasgewas verstoken in een energiecentrale toegestaan als CO2-neutraal. Zo ja waarom, zo nee waarom niet? Dank!
frank post
@Peter23 het is wel toegestaan maar het valt niet onder energie neutraal dan moet het minimaal 60 jaar staan. Is dit antwoord op je vraag?
Peter23
@frank post bedankt voor je antwoord. Maar eerder zei je dat je niet deskundig was. Ik wou graag bij anderen checken of je antwoord correct was. Graag de vraag aan de andere leden is het antwoord van Frank juist?
frank post
@Peter23 helemaal goed, ben benieuwd of ik het goed verwoorde
Pluto
En als we daar alles weg hebben gaan we naar zuid Amerika .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!