Jonge kalveren hebben een lage koperbehoefte

Uit onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren, dat werd uitgevoerd bij dieren die voor sectie waren ingestuurd, blijkt dat koperovermaat in de lever al op jonge leeftijd van kalveren voorkomt. Opvallend is dat relatief veel hoge waarden gevonden werden bij kalveren tussen 1 en 6 maanden leeftijd.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Dat er door de overheid via allerhande trucjes en regeltjes het dagelijks rantsoen drastisch is veranderd in de rundveehouderij is niet nieuw . En gezien de dagelijkse aanbiedingen van meest bizarre preparaten in vloeibare of vaste vorm via sectorale media is hier een enorm verdien model aangeboord !. Als ik alle voersheik verhalen moet geloven gaan we straks de mais hakselen 4 weken na zaaien en halen we er 100 ton product van af !. Ga er gerust van uit dat we vaker te maken krijgen met te korten en overmaat . Ik vraag me soms wel af wat dit voor gevolgen heeft voor de consument . Het prikkelbare darm syndroom waar ziekenhuizen de laatste jaren steeds vaker over klagen is in die zin geen vreemd onderwerp in een discussie met mijn dierenarts !!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , gezondheidsdienst voor dieren , dieren , gezondheidsdienst en leeftijd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0