Vicevoorzitter van Farmers Defence Force ontvangt €169.000 EU-subsidie per jaar.


Originele beschrijving

Actieleiders Farmers Defence Force krijgen ook veel subsidie uit Brussel

Het bedrijf Natuurkoe van vicevoorzitter Jos Ubels kreeg €169.102 landbouwsubsidie van de Europese Unie uitbetaald.Foto: Siese Veenstra voor het FD

In het kort:

Bestuurders van actiegroepen als FDF, Agrifacts en Mesdag krijgen veel Europese (milieu)subsidie.

Opmerkelijk, aangezien het boerenprotest is gericht tegen het milieubeleid en de subsidiegevers.

Vier FDF-bestuurders betwisten overheidsdata over hun subsidies.

De leiders van het boerenprotest ontvangen ieder jaarlijks tienduizenden euro's landbouwsubsidie van de Europese Unie. Een derde bestaat uit subsidie voor milieu- en klimaatvriendelijke landbouwmaatregelen. Opmerkelijk, aangezien boerenactiegroepen fel ageren tegen het milieu- en natuurbeleid én tegen de subsidiegever.

De subsidies komen naar voren na onderzoek van het FD in de databank van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dat de subsidies registreert en uitkeert. Het gaat om bedrijven van bestuurders van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF), de activistische boerenstichting Agrifacts en het Mesdag-Zuivelfonds.

Zo ontving het bedrijf van FDF-voorzitter Mark van den Oever €25.593 in 2018. De bedrijven van medebestuurder Jeroen van Maanen en penningmeester Daniëlle Hekman kregen €42.050 respectievelijk €20.922. Het bedrijf Natuurkoe van vicevoorzitter Jos Ubels kreeg €169.102 uitbetaald.

De EU verplicht lidstaten de betaalde subsidies te publiceren. In Nederland doet de RVO dat op zijn website. Deze data zijn openbaar. Aanleiding voor het FD om in de Europese landbouwsubsidies te duiken, is de politieke discussie in de Europese Unie over het toekomstig landbouwbeleid.

'Onjuist'

Vier benaderde bestuursleden van FDF stellen in een reactie dat de overheidscijfers onjuist zijn. Van den Oever laat de vraag wat er onjuist is onbeantwoord en wil evenmin zeggen of hij bij de overheid heeft geklaagd over fouten in de subsidiedatabank.

Dat er onjuistheden zijn gepubliceerd, is volgens de RVO 'nog nooit voorgekomen'. De dienst kent geen klachten van FDF-bestuurders over onjuiste data en wijst erop dat aan de hand van de data de 140.000 in Nederland verleende subsidies jaarlijks worden gecontroleerd door accountants in opdracht van de Europese Commissie.

Hekman en Van Maanen geven eenzelfde reactie als Van den Oever. De genoemde bedragen zijn volgens hen onjuist, maar nadere uitleg willen zij niet geven. Van Maanen: 'Wordt deze informatie door uw dagblad verder in de openbaarheid gebracht dan zal ik genoodzaakt zijn verdere stappen hierop te ondernemen. (..) Ik stel voor dat u mijn gegevens niet gebruikt.' Vervolgvragen laten hij en Hekman onbeantwoord.

Afgepakt geld

Ook Ubels stelt dat de RVO-data onjuist zijn. Het boerenbedrijf dat hij met familieleden runt, zou slechts €26.600 EU-subsidie ontvangen en op een ander adres zijn gevestigd. Maar op dat andere adres kent de Kamer van Koophandel geen bedrijven van Ubels. RVO heeft op datzelfde adres geen EU-subsidies betaald. Nadere vragen laat ook Ubels onbeantwoord.

Het samenstellen van een subsidieoverzicht kan niet op een warm onthaal rekenen van andere boerenleiders. Ook niet van Jan Cees Vogelaar, directeur van stichting Agrifacts en voorzitter van het Mesdag-Zuivelfonds — clubs die strijden tegen het stikstofbeleid. De vraag of zijn subsidiebedrag zoals genoemd door de RVO (€9313) klopt, laat hij weten: 'Uw informatie is correct. Tevens koop ik mijn onderbroeken bij de Hema maat 3 xl. Dit aangezien u toch bezig bent met het inzamelen van irrelevante informatie.'

Op de man spelen

Voorzitter Marc Calon van boerenkoepel LTO Nederland bevestigt het subsidiebedrag voor zijn akkerbouwbedrijf van €16.199. Voormalig FDF- en Agractie-leider Arjen Schuiling zegt over de €24.407 die zijn bedrijf ontving. ' Afschaffen die subsidies. Brussel en Den Haag misbruiken dit als dwangmiddel.' Voorzitter Alex Datema van BoerenNatuur bevestigt dat zijn bedrijf €25.485 subsidie ontving. Andere benaderde bestuurders uit boerenactiegroepen wilden niet reageren.

Deel dit topic Cookiewall | Het Financieele Dagblad (fd.nl)

tractormember

Laatste  |  

Reacties

radium45
Wie is tractormember?
+1
GerbertXL
Nou en? Ik ben ook tegen subsidie, maar ik pak wat ik pakken kan.
Er is eens een engelse docu serie geweest over subsidie, ook door een boer die stevig subsidie ontving maar voor afschaffen was. "Against the grain" was dat, staat op de youtoebs. De beste man kon het veel beter als mij verwoorden.
+22
Fendt926Driver
Nu gaat het financieel dagblad natuurlijk ook bekend maken dat
Millieue defensie 11.000.000 euro subsidie krijgt uit het potje ontwikkelingshulp van de overheid
+3
CVheggesnoeiers
Dit is gewoon zoon lingse rakker die de boeren tegen elkaar op wil zetten
Albert Peters
@CVheggesnoeiers waar rook is is vuur
Albert Peters
@CVheggesnoeiers wat is er tegen links?
Albert Peters
@CVheggesnoeiers wat is er tegen links?
+11
Fendt926Driver
@Albert Peters links is ongeveer tegen alles wat werkt .
Albert Peters
@Fendt926Driver zeker niet heb altijd ondenemer geweest 50 jaar lang en nog een beetje ondaanks m n 72 en Altijd links geweest
+1
GerbertXL
@Albert Peters zolang het fatsoenlijk links is geen probleem hoor. Alleen maar rechts is niet goed, een beetje tegenwicht is altijd nodig. Maar pipo's die voor socialisme en/of communisme zijn, en de richting de 100 miljoen doden eruit volgend vergeten heeft kunnen we prima zonder.
+1
Ritchie
@GerbertXL

Idd. je moet een goede balans hebben. Voor het 'gewone werkvolk' zul je toch een beetje links moeten hebben voor goeie arbeidsvoorwaarden en pensioenen enz. Het probleem is in NL dat de kleine groepjes veel te veel aandacht krijgen. Wie het hardst roept krijgt de meeste aandacht.
Jaap40
@Albert Peters links lullen rechts vullen zeg maar....
Ritchie
@Fendt926Driver

Ik vraag me af of Natuurmonumenten en Natuur & Milieu en al die overbodige clubjes aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als boeren. Want anders zijn we er zo vanaf denk ik!

Maar trouwens, als ik me niet vergis hebben we inmiddels tien jaar Rutte/VVD aan de macht?
radium45
@SJB533 Kun je @tractormember verwijderen van dit forum?
SJB533
@radium45
Mag Co over oordelen. Zie eerlijk gezegd geen constructieve reden...

Topic staat niet meer op het forum van Tractorfan.
tractormember
@radium45 nee.
+4
RPCounty
Zn naam klopt wel behoorlijk. Want in de amerikaanse cultuur is een "member" een L#L dus dat zit wel goed😂😂😂
+1
Bietenbrug
Potverdorie ik zie nu dat ik te weinig gekregen heb, maandag maar even bij RVO aan de bel trekken.
+3
jehan
Ik begin een beetje een sik te krijgen over die artikelen hier op tractorfan ..daar is tractorfan toch niet voor
+3
Pluto
De naam subsidie dekt niet de lading !!. Het gaat om toeslagen !!!. Gaan we nu ook de namen vrij geven van al die gedupeerde gezinnen van de belasting toeslagen affaire ???. Ik zie het zelf vaak als een vorm van schade vergoeding . Je moet er vaak wat voor doen en ook voor laten . Daarbij is de schade vergoeding niet toereikend . Vergelijk het met mais onderzaai ,,,, De droge zomer heeft het grondwater flink verlaagd . Sinds de overheid niet meer toestaat dat de grond na de oogst wordt los getrokken om ze weer doorlatend te maken voor regenwater hoor je telkens weer ,, Het grondwater is NOG steeds te laag voor de tijd van het jaar en de sloten staan bomvol . Ra Ra hoe kan dit ???.
Jaap40
@Pluto naar mensen met praktische kennis wordt niet geluisterd.

Toeslagrechten zien als schadevergoeding vindt ik wel een goede insteek.

Al haal je alle subsidie en toeslagrechten eraf dan is binnen de kortste keren de voedsel wereld in rep en roer. Of massaal failliet, of mega grote tekorten en honger.
Dit is wat de overheid net niet wil dus krijgen boeren een aalmoes en zijn zo ijverig om daarvoor veel te veel te produceren met als gevolg veel te lage prijzen chronisch. Daartegenover staat dan de schadevergoeding van @Pluto 😂😂
bio boer
@Pluto hoe veel subsidies krijgt rutte wij doen aan natuurbheer voor weidevogels staat ook onder kopje subsidies eigelijk doe ik gewoon een dienst aan de staat
Peter23
@Pluto De toeslagen zijn nodig omdat voedsel produceren in de EU niet uit kan door de hoge eisen. We kunnen ook zonder subsidie maar dan moet de EU bovenwettelijke regels laten vallen. Die voor Mexicaanse, Oekraïnse, Chileense ed producten ook niet gelden
Peter23
@Pluto Ook leraren, ambtenaren, doktoren die boven het wereldmarktniveau inkomen krijgen vd staat kun je beschouwen als subsidie vreters.
+7
Grasbaal
Wat een Heksenjacht....
+2
Pluto
@Grasbaal Tjeerd dacht dat hij de landbouw aardig in de hoek had gedreven door gebruik te maken van zelf verzonnen data . Dit kaartenhuis begint akelig te wankelen nu er steeds meer boven komt wat niet boven mocht komen , zoals die buffer van 6 miljoen . Door nu het mesdagfonds ongenuanceerd in de hoek te trappen beschadigd hij het RIVM enorm . Deze twee staan niet tegenover elkaar !.
de haasen
@Grasbaal de redding is nabij ze grijpen nu alles aan om het te tackelen
Jannus
Quote Reactie van @Grasbaal:
Wat een Heksenjacht....

Heeft Mark ook al eens niet zoiets gesteld??? of vergis ik me nu een beetje ??

Neee ik vergis me..
+1
Pluto
@Jannus Mark sloeg een week terug nog met de vuist op tafel . Hij was flink boos over de opmerkingen in de kamer om corrupte ambtenaren geen andere functie met behoud van salaris aan te bieden . Hij meende dat daarmee de ambtenaren vogelvrij werden en er zodoende geen KENNIS overbleef als iedereen weg moest die gefraudeerd had !.
Jannus
Quote Reactie van @Pluto:
Mark sloeg een week

Mmmm..was denk ik een andere Mark 😁🤣
cs-agrar
@Pluto niet best als al je kennissen frauderen...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
om corrupte ambtenaren geen andere functie met behoud van salaris aan te bieden . Hij meende dat daarmee de ambtenaren vogelvrij werden en er zodoende geen KENNIS overbleef als iedereen weg moest die gefraudeerd had !.

Als je zoiets eens goed op je in laat werken......
KOC1981
Ik stel mezelf wel vaak de vraag: Wat zou er gebeuren in heel de agrarische markt als ze morgen alle basisbetalingen zouden schrappen? Zou de prijs voor onze producten hierdoor stijgen, zou de grondprijs/fosfaatrechten,... dalen of kost dit ons onmiddellijk inkomen? en zo ja, hoeveel jaar gaan hier overheen?

Kan iemand daar een zinnig antwoord op geven?
Jaap40
@KOC1981 je gaat zien dat prijzen veel fluctueren. Met bij harde daling zonder interventie echt bodemprijzen. Bij stijging, na faillissement van collega's, enorme stijging.
Gaat dus nooit gebeuren.

Interventie niveau zou wel lager moeten zodat de markt bij overschot snel weer schoon is. Overheid is altijd spekkoper bij extreem lage prijzen....
+1
mlkvhoudr
@Jaap40 de zelfkastijdingswens is dat
Jaap40
@mlkvhoudr hoezo?
mlkvhoudr
@mlkvhoudr de lagere interventieprijzen,in principe zou je gelijk kunnen hebben hoor maar ik heb liever dat we er zelf voor zorgen dat we een heel eind uit de buurt blijven van interventieprijzen. Mijn ervaring in het verleden is dat je ongeveer 8 cent per kg melk op jaarbasis moet kunnen opvangen voordat de markt weer in evenwicht is. Zonder interventie of met maakt weinig uit vermoed ik maar laten we er maar voor zorgen dat we er niet meer mee te maken krijgen
+1
mlkvhoudr
@KOC1981 ik denk gezien de terugloop van zuivelinname van de consument nu al dat je er niet van uit moet gaan dat de tsr ingeprijst word in de verkoopprijs
casev
@KOC1981 ik denk dat het antwoord hierop buiten nederland ligt. Wat blijft er over van de productie in frankrijk, en oost europa..... ik denk persoonlijk een enorme daling in aantal bedrijven, wat vrij snel word geabsorbeerd door de groten, met een nog grilliger speelveld in de markt (en ik vermoed niet in ons voordeel)
+2
j h p
@KOC1981 In discussies hierover met 'linkse mensen' zeg ik altijd wat het bij ons per liter melk is, dat is het eerste ding waar je ze een stuk stiller mee krijgt. Vervolgens geef ik mijn mening over de toeslagen en subsidies in het algemeen dat deze vooral de boel verstoren en dat ze er beter af kunnen, het zal zeker pijn doen maar het nivelleerd wel weer, kijken ze ook heel raar van op, een vraag die je dan verwachten kunt is wat er voor terug wil, mijn antwoord is dan wat meer VRIJHEID, dan valt de mond open. Vervolgens zeg ik dan dat gewoon alle maar dan ook alle subsidies voor iedereen geschrapt moeten worden, dan schieten linkse mensen helemaal in de verdedeging.
Als je je niet te kwaad maakt op zo'n moment is het best amusant. 😂
Maar dat is enkel mijn eigen mening, zeg ik er ook altijd bij, kan niet voor anderen spreken.
+3
danielle-hekman
Het is gewoon een kat in het nauw maakt rare sprongen, en wat ik al zei, de bedragen kloppen niet, slecht stukje journalistiek...
En ook niet goed onderzocht, als ik hem spreek dan zal ik m dat even inpeperen. Hij zit er ver naast!! Beetje dom.....
m uut m
@danielle-hekman
Klinkt niet geloofwaardig dat het net bij FDF leden niet klopt en bij de rest wel.
Je kunt gewoon zeggen dat het klopt is helemaal niet erg.
cs-agrar
@m uut m het kan heel goed wel en niet kloppen op hetzelfde moment. niet ieder uitbetaald bedrag is werkelijk geheel ter beschikking van het bij rvo geregistreerde ontvangende bedrijf
buorman
Quote Reactie van @cs-agrar:
het kan heel goed wel en niet kloppen op hetzelfde moment

Kun je dat even verduidelijken?
Hier klopt het gewoon, en er is niks geheimzinnig of onrechtvaardigs aan.
Het zijn gelden waar je [als je aan de voorwaarden voldoet] recht op hebt, en je zou wel gek zijn als je ze liet liggen.
Het bedrijf van de vice voorzitter van de FDF zal wel gewoon een hoop ha's in gebruik hebben voor zijn bedrijf/bedrijven [basisbedrag delen door ongev €260]
somerled-delremos
@buorman het kan inderdaad best zo zijn dat hij veel landbouwgrond pacht en aanvullend investeringen heeft gedaan waarvan een deel in de vorm van subsidie wordt vergoed.
buorman
Quote Reactie van @somerled-delremos:
en aanvullend investeringen heeft gedaan waarvan een deel in de vorm van subsidie wordt vergoed.


Dat is geen basisbetaling, gewoon veel ha's en betalingsrechten
Coen
@buorman , bij RVO staan daar over een bepaalde 12-maands periode ook de investeringssubsidies en de bedrijfsovernameuitkering, alles mooi gespecificeerd.
buorman
@Coen
Ja oke, maar daar ging het hier niet over, puur basisbedrag plus vergroening
Coen
@buorman , alles is openbaar dus bij Natuurkoe is het hz basisbedrag + vergroening.

maar vanuit GLB zijn er nog tig andere uitkeringen/subsidies mogelijk, in de totaaltellingen worden die ook meegenomen.
buorman
@sorry
Ja die regeling bestaat ook, maar het is geen en en maar het een of het ander
buorman
Quote Reactie van @Coen:
vanuit GLB zijn er nog tig andere uitkeringen/subsidies mogelijk

Zoals?
Mogelijk loop ik dus al jaren een pot met geld mis door mijn onkunde.
O btw, voor de jonge boerenregeling kom ik niet in aanmerking, maar mocht dat wel het geval zijn dan word die ook apart vermeld
anonymous_238
@buorman Google ff dan vindt het wel. Ik denk dat hij ook nog veel uit de natuurruif van de EU pakt. Men denkt dat de totale landbouwsubsidies naar de landbouw gaan als inkomenssteun. Een 40 % gaat naar natuurgerelateerde projecten waarvan ik vermoed dat daar een flink deel daarvan aan de strijkstok van dure groene adviesbureaus blijft hangen.
buorman
@anonymous_238

mijn.rvo.nl/europese-subsidies-2018/
Even glb aanklikken en de naam invullen
Piet1960
@m uut mEens, en waarom ben je verongelijkt omdat 't niet klopt, is het juist meer of minder?
+1
labella
@m uut m bij mij klopt het ook niet.
sorry
@m uut m het zou zomaar van 2 jaar tegelijk kunnen zijn.....beetje gedoe en en de uitbetaling schuift zomaar een paar maanden op ....in een ander jaar....

u
+2
Willie2
@danielle-hekman En mocht het wel kloppen is het niet zo relevant, mileuclubs leven bijna uitsluitend van subsidie en loterij gelden en leveren de staat in principe niks op, dus verder niet te druk om maken, het is totaal niet relevant wat ze nu aan het doen zijn...
sorry
@Willie2 tbo's eisen een deel van de premie op via pacht
+3
Henry1
Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom de bestuursleden zo geheimzinnig erover doen. Nagenoeg elke boer met grond krijgt het toch? en gezien de bedragen lijkt het niet raar bij de meesten.

En dat je gewoon volgens de wet toeslag krijgt, dat betekend toch niet dat je niet mag strijden voor een eerlijker beleid?

Dus wat dat betreft top reactie van Jan Cees.
+1
Jowi
@Henry1 Ik vind het ook een geweldige reactie van @JanCees en een juiste, alleen jammer dat deze niet van @danielle-hekman was dan hadden we nu geweten waar ze haar lingerie haalt
en welke cup en maten ze heeft, dan hadden we nog eens nieuws gehad 😊
buorman
@Jowi
Die Jan Cees mag wel wat extra geld vanuit Brussel, moet veel meer stof betalen dan mij
Heel Nederland is een subsidie land t,is niet alleen de landbouw!!Voor de gekste dingen kun je subsidie krijgen ,dat mis ik in het verhaal van FORUM.,als je het over subsidie heeft benoem dan alles!!! Als je dit wil publiceren heb je waarschijnlijk een boekwerk nodig ,zoveel subsidie mogelijkheden.
+1
John Spithoven
We kunnen hier een heel lang verhaal van maken, maar het heeft niets met de betreffende mensen te maken. De journalisten proberen zo op onderbuikgevoelens van de burgers in te spelen.

In de EU is er voor een markt en prijsbeleid gekozen. Goedkoop en voldoende voedsel voor het volk en een fatsoenlijke levensstandaard voor de producent.

De subsidie is een substantieel deel van het inkomen van de producent en gekoppeld aan de grond.

Als de politiek het ander wil, prima.

Maar het gevolg is dat er of schaarste of duurder voedsel komt, of allebei.

En wat daar de gevolgen van zijn hebben we tijdens de Arabische lente gezien een paar jaar geleden. Ik vraag mij af of politiek dat in Europa wil. En het landbouw budget van jaarlijks 56 miljard in heel Europa kost in mijn ogen aanzienlijk minder dan een Europese Lente...
+1
m uut m
@John Spithoven
Leg het dan uit waarom je het krijgt.
Door te ontkennen wordt het juist beladen.
John Spithoven
@m uut m Mij prima, maar ik sta de pers nier te woord . Maar volgens mij is dit het enige juiste repliek op de vragen.
sorry
@m uut m ze weten het zelf ook best....dat het ooit uitgevonden is door een pvda-er past past dan weer niet in hun verhaal
buorman
@John Spithoven
Allemaal waar, maar als er onjuistheden over je worden verspreid om je in een kwaad daglicht te stellen kun je 2 dingen doen;
1- de wellis/nietis discussie beginnen waarbij je wel roept dat het niet klopt of;
2- je zegt dat het niet klopt en onderbouwt dat met feiten/argumenten
Welke weg bewandelde het Mesdagfonds?
+1
Piet1960
@buorman Punt 3: gewoon negeren, boven gaan staan, is beter voor je geestelijke gezondheid.
sorry
Ze kunnen beter over je fiets lullen dan over je lul fietsen...
buorman
Quote Reactie van @Piet1960:
gewoon negeren

Wie zwijgt stemt toe?
Piet1960
@buorman Doodzwijgen
Peter23
@John Spithoven Klopt landbouwsubsidie is een consumentensubsidie omdat het voedsel hierdoor goedkoper in de winkel ligt.
buorman
@Peter23
Dat goedkope voedsel willen ze elders ook wel produceren, maar het is ook een middel om leegloop van het platteland tegen te gaan
Peter23
@buorman Dat kunnen we in Nederland ook wel mits we van de regels van Brussel af zijn
+1
achterhoeker2
@Peter23 Ja heel goedkoop, want we kunnen niet meer exporteren.
buorman
@achterhoeker2
En daarbij; alsof de huidige 2e kamer ons dan met rust laat....
We gaan het zien hoe het de Britten bevalt om ''bevrijd'' te zijn van Brussel
Peter23
@achterhoeker2 Waarom niet?
achterhoeker2
@Peter23 Omdat we dan geen lid meer zijn van de EU .
Nederland zal dan met de EU een handelsakkoord moeten sluiten , Nederland met 17 miljoen inwoners en de EU met 450 miljoen inwoners maw de EU bepaald de voorwaarden.
Peter23
@achterhoeker2 Ik heb het over het stoppen over het gehele landbouwbeleid van de EU.
Pluto
@John Spithoven Het basis bedrag is dacht ik overal het zelfde . Als ik na de maisoogst na zaai op kleigrond heet het vergroening en staan er punten voor . Net als een bloemen rand . Zo zijn er elk jaar weer veranderingen en het is ook elk jaar weer een verrassing welk bedrag er uit rolt . Soms zitten er regels tussen waar je bewust NIET aan mee doet omdat de schade TE groot wordt aan natuur en of milieu . En soms MOET je de schade accepteren omdat er anders hoge boetes worden berekend . Het landgoed waar ik een aantal ha in gebruik heb heeft vorig jaar 72 eiken weg laten halen omdat RVO te veel oppervlakte wegstreepte vanwege de boomkruinen . Daar tegenover is er midden in het perceel weer een nieuwe aangeplant van wege de natuurschoon wet en om als landgoed in een gunstiger belasting schijf te komen . Dit soort van tegenstrijdigheden is moeilijk uit te leggen naar de consument laat staan een correspondent .
John Spithoven
@Pluto Nee, ook basis bedrag is per lidstaat verschillend. Ik heb wat contacten in Roemenië. Basis 150 euro per ha, eiwitgewassen dubbele. Per stamboek melkkoe rond de 400 euro per jaar. Verder ontwikkelingssubsidie bij start bedrijf.

Dus de invloed van individuele lidstaat is groot.
buorman
@John Spithoven
Het zou ook van de zotte zijn dat ze in bv Roemenië of Polen hetzelfde bedrag per ha zouden vangen als wij hier in het kleine maar o zo productieve en 'dure' Nederland toch?
Pluto
@John Spithoven Ik bedoelde in Nederland !. Sorry ,,andere landen weet ik niets van .
buorman
@Pluto
Hoezo boetes, je weet toch van te voren wat de voorwaarden zijn?
Kun of wil je daar niet aan voldoen dan heb je recht op minder, maar in principe kun je dus van te voren al berekenen waar je recht op hebt
Pluto
@buorman Recht op hebben is wat anders dan gaan voor het hoogste bedrag . Er is elk jaar wel discussie hoe je een nieuwe regel uit kunt leggen .Het zijn de details die je kunnen laten besluiten om iets niet te doen terwijl het aanvankelijk heel interessant leek !.
buorman
@Pluto
Ik ga ieder jaar voor het hoogste bedrag waar ik recht op heb volgens de geldende voorwaarden.
En dat zijn in mijn geval gewoon de ha's die aan de voorwaarden voldoen plus de vergroening, dus ong 1,4 keer het basisbedrag/ha keer het aantal ha's
Todi
Doe je best.
de Tank
Gewoon openheid geven hoe het dan wel zit.
+1
spotmelker
@de Tank en laat het overgrote deel van de subsidies nu net de SDE's zijn voor de door 'links' o zó gepropageerde zonnepanelen en windmolens 😁
sorry
Duitsland betaald de gewone burger ruim 30cent kwh
Koeien boertje
Ze zaten weer om tafel in Brussel, maar Nederland is de enige die minder geld naar de landbouw wil.
Hij wil straks naast Timmermans komen te staan en wil met ons geld zn baantje veiliger stellen
+2
Pluto
@Koeien boertje Nederland gaat straks gewoon het extra bedrag betalen . Dit is alleen dwars liggen omdat er verkiezingen aankomen . Straks gaat Rutte akkoord en heeft hij toch zijn best gedaan . iedereen blij en de ogen vol zand !!.
Porky
Ach, met wie je ook zaken doet, zowel links of rechts,of wie dan ook,het is net als vrijen met een condoom, het geeft je een veilig en warm gevoel, maar je weet dat je genaaid word
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!