GRONDig pleit voor registratiebank stikstofruimte in plaats van opkoopregeling

De stoppersregeling van 350 miljoen euro is volgens het Netwerk GRONDig weggegooid belastinggeld. Beter is het te kiezen voor een registratiebank voor stikstofruimte. Dit voorkomt dat deze ruimte bij extern salderen uit de landbouw wegvloeit.

Deel dit topic

Reacties

+2
KOC1981
Oei, en die mogen wel hun mening geven buiten het landbouw collectief om? Lto zou onmiddellijk afgeslacht worden.
buorman
@KOC1981
''Op dit moment wordt het door Netwerk Grondig gelanceerde stikstofregistratie-systeem verder uitgewerkt binnen het Landbouw Collectief waar GRONDig deel vanuit maakt''
+4
KOC1981
@buorman ja, maar zeg nu zelf moest Calon deze stelling geponeerd hebben was het hok te klein, en nu moeten we dit normaal vinden? Ook binnen het collectief iedereen gelijk voor de wet zou ik zeggen.
buorman
@KOC1981
Calon zit ook niet in het collectief he, lto [Trienke E] kan binnen het collectief ook gewoon hun bijdrage leveren.
En Calon heeft zichzelf ''geroyeerd''.
+3
verbi
Laat me raden die ruimte zal dan wel geclaimd worden door jawel GRONDIG. Kunnen ze voor de 2de keer de intensieven naaien. Wat een club ik vertrouw ze voor geen meter.
+3
verbi
Laat me raden die ruimte zal dan wel geclaimd worden door jawel GRONDIG. Kunnen ze voor de 2de keer de intensieven naaien. Wat een club ik vertrouw ze voor geen meter.
+2
mlkvhoudr
@verbi als ik er heel pragmatisch naar kijk moet het voortbestaan van een sector geen doel op zich worden, ik denk zelf dat als er niet extern gesaldeerd word buiten de sector, hoe krom ook om nh3 in te ruilen voor nox dat er binnen 5 tot 10 jaar meer nh3 rechten zullen zijn dan vraag.

Ben zelf geen stopper maar als stopper zou ik gewoon aan hoogste bieder willen verkopen of tenminste de helft......
buorman
@verbi
jij mag maar 1 keer raden 😃
+1
jg
Blijvers hebben alleen belang bij goede opbrengstprijzen. Geen regulering van ruimte, immers een volgende beperking kwa ruimte is gauw gevonden. CO2. Domme kortzichtige insteek om vrije marktwerking kwa ruimte te beperken.
Melkboer16
Grondig is een club van grootgrondbezit en rijkeluiszoontjes!! Die willen eerst gratis fosfaat en nu willen ze .....
Kwarkje2.0
@Melkboer16 In ruil voor geen korting zijn de grondgebonden boeren best bereid de anderen weer een oor aan te naaien
Den Haag smulde van die club bij de invoering van de fosfaatrechten
Ze maken nu dankbaar gebruik van hun opgedane ervaring
Jammer dat de rest van het collectief dat niet ziet
De enige politiek nog gewenste landbouw is kringlooplandbouw door grondgebonden boeren
Zet ze voor de tweede keer in die positie 💩💩💩
Jannus
Quote Reactie van @Melkboer16:
Grondig is een club van grootgrondbezit en rijkeluiszoontjes!!

Dacht dat het ook veelal landgoederen zijn die in N2000 of daartegenaan liggen vertegenwoordigen,die claimen nu de rechten maar hebben helemaal niets op met het N debacle van dit moment,het is ze puur om de centen te doen aan ruimte om die te verzilveren net als met de fosfaat rechten,wel vangen maar geen werk verzetten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0