Landbouw Collectief: twijfels bij nut opkoop

Het Landbouw Collectief betwijfelt of opkoop en verplaatsing van bedrijven zoden aan de dijk zet.

Deel dit topic

Reacties

+2
Is ook de grootste onzin die er bestaat , ambtenaren opruimen helpt beter.
+1
Kwarkje2.0
Plan van lc is ook emissie beperking
Albert Altena
@Kwarkje2.0
Ja. En dan voor betaald worden om de andere sectoren los te trekken.
Kwarkje2.0
@Albert Altena ze willen een stikstofbank
Kwarkje2.0
@Kwarkje2.0 voor de sector alle stikstof behouden is toch het plan?
verbi
@Kwarkje2.0 Gewoon kunnen verkopen aan de industrie wat is daar mis mee. Iedereen tevreden. Er gaan er zoveel stoppen dat ik denk dat er een overschot aan stikstof in de sector komt. Verkopen aan de hoogste bieder buiten de sector is gewoon een goede optie. De overheid wil toch een hoop stikstof weg roven nou doe het dan op deze manier . Goed voor de stopper industrie en voor het zgn mileu.Laat ik voorop stellen dat ik het hele stikstof verhaal flauwekul vindt maar dat krijg je niet meer verkocht in deze samenleving.
puntertje
@verbi Let wel, dan ga je impliciet akkoord met alle modelletjes en aannames die over ons zijn uitgestrooid. Met het even laten rinkelen van een zak met geld weten ze dat heel veel boeren overstag gaan. Maar geloof mij maar, het wordt als een wortel aan een touwtje. Aan de grachtengordel zal de discussie al snel zijn: ' het kan toch niet zo zijn dat milieuvervuilers van het eerste uur riant vergoed worden en de kansloze allochtone medemens in kansenwijken moeten stelen om in hun behoefte te voorzien?'
Kwarkje2.0
@puntertje Dan verkoop ik niet
Kwarkje2.0
@verbi 100% mee eens
Het lc denkt dat ze mijn vergunning in kunnen nemen
Komt zeker door de zgn blijvers
Die zijn doodsbang dat ontwikkelen geld gaat kosten
Geen idee hebben ze hoever ruimte er wel niet vrij gaat komen de eerste jaren
Een dodelijke combinatie voor de sector
Ze willen onze N
Wettelijk kunnen ze dat gewoon afromen in het kader van een groter algemeen belang
Wanneer je in het collectief zit en die wettekst gemist heb stel je niet de juiste prioriteiten
Voor het klimaat kunnen ze net zo lang roven als ze willen
Groeiers en stoppers hebben dan beide niets
Klasse💩💩
Pluto
Het opkopen of weg saneren bij natura 2000 gebieden bied geen soelaas . Nu de landbouw bij lange na niet verantwoordelijk blijkt voor de stikstof depositie is de oplossing voor bouwend Nederland verder weg dan ooit tevoren !. De stikstof spoedwet is nu niet de oplossing maar een enorm blok aan het been van Schouten . Alle onderhandelingen en kamerbrieven die ze heeft geproduceerd zijn waardeloos !. Er mag pas weer gebouwd worden als de natuur IS hersteld en de natuur organisatie gaan er voor zorgen dat zoiets niet gaat gebeuren al was het alleen al om de geldstroom in takt te houden .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN