FDF-bestuurder Van Maanen: ‘Samen vuist maken tegen linkse VVD en CDA belangrijker dan ooit’

Het door de Farmers Defence Force geïnitieerde Landbouw Collectief noemt hij "een tegenhanger van de Groene 11, een samenwerkingsverband van natuur- en milieuorganisaties." Voorts zegt hij: "Het is belangrijker dan ooit dat we samen een vuist maken tegen de overheid."

Jeroen van Maanen is de woordvoerder en slimme strateeg binnen de FDF. In gesprek met Nieuwe Oogst, het blad voor de leden van de oude Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO), doet hij uit de doeken waar zijn organisatie voor strijdt. Een citaat uit het gesprek: "'Het nuchtere boerenverstand moet terug in de politiek. Welke politieke partij dat brengt, maakt mij niet uit. VVD en CDA zijn te veel links georiënteerd. Maar ik geloof niet dat democratie werkt voor de boeren. We zijn naar verhouding met zo weinig boeren dat we ook weinig invloed hebben in de politiek. Dat is een groot verschil met pakweg vijftig jaar geleden. Belangrijkste politieke items zijn de vluchtelingen en het klimaat. Hoe dan ook, er moet meer ruimte komen voor meer boerenverstand. Het is spannend wat er in het Brabantse politieke bestuur gaat gebeuren. Daar wordt gewerkt aan een coalitie met VVD, CDA en Forum voor Democratie. Vaak loopt Brabant voor op de rest van Nederland."

Deel dit topic FDF-bestuurder Van Maanen: ‘Samen vuist maken tegen linkse VVD en CDA belangrijker dan ooit’ (foodlog.nl)

Het door de Farmers Defence Force geïnitieerde Landbouw Collectief noemt hij "een tegenhanger van de Groene 11, een samenwerkingsverband van natuur- en milieuorganisaties." Voorts zegt hij: "Het is belangrijker dan ooit dat we samen een vuist maken tegen de overheid."

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
Melkboer16
Daar heeft hij een punt! VVD is met Rutte te links geworden en wordt rechts ingehaald door FvD! Dat vinden ook veel VVDers.
CDA probeert van twee walletjes te vreten maar zou wel eens de grote verrassing kunnen worden van de volgende verkiezingen.
Als die Brabanders nou eens goed zaken doen met FvD en Baudet niet teveel domme uitspraken doet dan zie ik een rechtse coalitie wel zitten.
+3
Kwarkje2.0
@Melkboer16 Baudet en van den Oever zijn types waarbij 1 verkeerd woord door de media zo uitvergroot wordt dat media hopen dat mensen het verhaal wat ze vertellen niet meer horen
Jannus
Quote Reactie van @Melkboer16:
CDA probeert van twee walletjes te vreten maar zou wel eens de grote verrassing kunnen worden van de volgende verkiezingen.

Ben bang dat het CDA uit elkaar valt,teveel verschillen binnen de partij die teveel in het midden wil blijven opereren maar zowel links als rechts gebeten wordt door hyena's ,zal me benieuwen
+1
Jaap40
@Jannus exact over CDA
Maar bij VVD speelt zicht precies hetzelfde af
Van deze beide partijen gaan veel op FVD stemmen. Kunnen ook protest stemmers bij zijn. Zijn veel mensen bij die eerder net niet op PVV hebben durven stemmen en nu in FVD een alternatief hebben gevonden.
BBB is natuurlijk ook een optie.
+3
kanniewaarzijn
@Jaap40 BBB kan zich beter bij FvD aansluiten.
Jaap40
@kanniewaarzijn oneens, standpunten kunnen misschien voor groot deel overeenkomen maar mocht BBB een geweldige leider weten te vinden dan kan BBB zomaar groot worden maar ook FVD stemmers overhalen
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jaap40:
kan BBB zomaar groot worden

Denk het niet, het zal een "gerommel in de margepartijtje" worden. Dat heb je altijd met partijen die vanwege één issue worden opgericht. Ze zullen nooit verder komen dan 2 zetels, hoe goed de bedoelingen ook zijn. FvD echter, ontbeert juist kennis op landbouwgebied. 1+1=2 zou ik zeggen.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Jaap40:
maar mocht BBB een geweldige leider weten te vinden dan kan BBB zomaar groot worden maar ook FVD stemmers overhalen

dus ga je er in totaliteit niets op vooruit, alleen maar meer versplintering. BBB gaat tekort kiezers trekken om wat toe te kunnen voegen, Samen met FVD is idd wijzer.
mlkvhoudr
@cs-agrar ik stem volgende keer net zo vrolijk weer op het cda en anders op de bbb. Niet dat t wat uit maakt waar die paar boeren op stemmen..........
+1
nitevd
VVD en CDA zijn m.i. niet links georiënteerd maar hebben voor de gelegenheid een pact gesloten met linkse partijen. Dat is wel ff iets anders maar zo werkt politiek helaas, er zit altijd een onderliggend en/of gezamenlijk belang achter. In dit geval is het de vergunde stikstof en grond wat beide (links en rechts) afhandig gemaakt moet worden van boeren. Links hoeft nergens omheen te draaien want hun doel is simpelweg meer natuur. Het grootkapitaal (industrie, luchtvaart en bouw) bedelt tegelijk bij het kabinet ook om (vergunde)stikstofrechten en grond. Dat Rutte III het grootkapitaal graag bedient is onlangs ook pijnlijk blootgelegd in het dividendbelasting echec. Afschaffing daarvan stond in geen enkel verkiezingsprogramma maar was plotsklaps een van de hoofdthema's bij de formatie. Rutte III heeft uiteindelijk niet kunnen leveren wat betreft de dividendbelasting. Nog zo'n zeperd kan Mark zich niet veroorloven, want dan kan wellicht meerdere lucratieve commissariaten (na dit premierschap; zijn houdbaarheidsdatum is nagenoeg verstreken) op zijn buik schrijven. Hopelijk dringt dit ook door bij o.a. Jeroen van FDF.
Kwarkje2.0
@nitevd Exact
Maar ze zien het niet of nog niet of hebben het te laat door
De externe communicatie van het lc is veel te soft
Boeren denken echt nog het verschil te kunnen maken met een toertocht naar Den Haag
+1
Kwarkje2.0
@Kwarkje2.0 Direct had men er met gestrekt been in gemoeten
Jaap40
@Kwarkje2.0 inderdaad, dat doet de politiek zelf namelijk ook (zie Tjeert de Groot)
Melkboer16
@Jaap40 ik zie Tjeerd z’n hersencapaciteit met de dag verschrompelen nu ie vegetariër is geworden!
Heeft het al over kweekvlees op z’n twitter blijkbaar en waarschijnlijk wil ie in aanmerking komen voor plaatsing van een nieuwe harde schijf! Zijn hoofd is er al rijp voor
Weidezicht
@Kwarkje2.0 wat had er dan moeten gebeuren? Hoe vindt je voldoende boeren die dagen achtereen het prins clausplein blokkeren. Paar weken melk thuis houden lukt ook niet. Vaker naar de rechter stappen zou ook wel eens kunnen helpen, maar tot nu toe zijn rechters niet erg gezind. Wat is het idee, en Nitevd, u stelt hopelijk ziet jeroen dat ook. Als hij het ziet, wat moet hij dan doen? Ik ben oprecht nieuwsgierig omdat ik bang ben dat rit naar den haag uiteindelijk ook het verschil niet maakt, maar iets beters verzinnen kan ik niet. Alleen alle boeren en tuinders 4 wekken alles thuis houden, dan komt het belang in beeld. Maar dat kan ik makkelijk zeggen, aangezien mijn brood uit de Gww komt.
Kwarkje2.0
@Weidezicht hardere acties
Maar dat vinden we niet gepast
Het resultaat is dat ze ons uitroeien
Weidezicht
@Kwarkje2.0 bij ons hier in het westen sowieso inderdaad, paar parkbeheerders en een verdwaalde gangbaar. Rest wordt volgebouwd, vol bomen gezet of onder water gezet.
+2
Kwarkje2.0
@Weidezicht Het is niet voor niets dat de Rabo een herverkaveling van Nederland bepleit
Kunnen ze mooi de portefeuille opschonen
+1
demelkboer
@Kwarkje2.0 rabo heeft nog wel een paar bedrijven in de aanbieding. War is er mooier dan daar met overheids geld een ander op zetten.
+1
nitevd
Quote Reactie van @Weidezicht:
Als hij het ziet, wat moet hij dan doen?

Hij moet beginnen met telkens zijn vingers natellen als hij Rutte de hand heeft geschud. Verder met hand en tand vechten tegen uitruil van (voor onze gezondheid tamelijk onschuldig) NH3 tegen (wel erg schadelijk) NOx, wat om (volks)gezondheidsredenen ook onverantwoord/stompzinnig zou zijn. Daarmee heb je gelijk de achilleshiel voor het kabinet/grootkapitaal. Dus eerst transparantie eisen wat betreft emissie en depositie en de verdeling wat betreft NOx en NH3 (Mesdag fonds uitkomsten erkennen of onderbouwd weerleggen). Deze beide gassen moeten ook afzonderlijk genoemd worden in alle documentatie en niet op één hoop geveegd onder de noemer stikstof, want stikstof in gasvorm is N2 en totaal onschuldig. Dit is juist de slinkse politiek erachter, NOx en NH3 worden op één hoop gegooid en het leeuwendeel van de schuld wordt in de schoenen geschoven van NH3 (lees boeren).
+3
Weidezicht
@nitevd juist, dat verschil tussen NOx en NH3 haal ik wel eens aan als ik weer meest nutteloze tijd besteedt aan reageren op nu.nl
mlkvhoudr
@Weidezicht wanneer geven wij de strijd op : helemaal nooit 😀👍
Bartlehiemboer
Even terzijde. Zeeland is ook pist off op het kabinet. (Kazerne Mariniers) Ze zijn ook tot op het laatste moment aan het lijntje gehouden met mooie woorden etc. Misschien kunnen we nog steun uit deze hoek verwachten?
jan.1
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Even terzijde. Zeeland is ook pist off op het kabinet. (Kazerne Mariniers) Ze zijn ook tot op het laatste moment aan het lijntje gehouden met mooie woorden etc. Misschien kunnen we nog steun uit deze hoek verwachten?

Tot nu toe wordt het hele collectief op de zelfde manier voor de gek gehouden, Rutte heeft gezegd dat het hele stikstofverhaal uitgevoerd wordt zoals het kabinet heeft afgesproken...
Ook gaat daar een andere stikstof depositie uit de landbouw nix aan veranderen,volgens Rutte...
Waarschijnlijk is het beter om niet de 19 de de weg op te gaan want als er nix met de uitkomsten van het mesdagfonds wordt gedaan,dan zal er zeker nog het nodige,, bijgestuurd,, moeten worden.
Peter23
@Bartlehiemboer is de mariniers niks gevraagd toen het besluit op Zeeland viel? Zij waren eerst de slachtoffers, niet Zeeland nu
+1
arie.j
Quote Reactie van @Peter23:
er is de mariniers niks gevraagd toen het besluit op Zeeland viel? Zij waren eerst de slachtoffers, niet Zeeland n

Helemaal mee eens, er werd geschoven met ze alsof het geen mensen maar levenloze dingen waren.
En zo doen ze in Zeeland nog steeds.
Compensatie is best, maar de verontwaardiging is zeer onterecht.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
er werd geschoven met ze alsof het geen mensen maar levenloze dingen waren.

Geldt dat niet voor ons allemaal? We zijn in de ogen van de Haagse idioten niet meer dan pionnetjes waar je mee kunt doen en laten wat je maar wilt. Hier en daar worden er een paar vertrapt en verpulverd, maar dat interesseert ze geen barst.
Jean-PierreK
Voor de korte termijn kan gokken op een partij tot succes leiden. Voor de langere termijn is het van belang zoveel mogelijk partijen bij te sturen in een goede richting. Kijk maar eens terug naar het verleden: Wat is er overgebleven van beleid van staatsecretaris Bleker? Het is de bedoeling dat onze boerderij nog veel kabinetten overleeft. Na morgen komt weer een dag...
+1
Jaap40
@Jean-PierreK wat heeft bleker gedaan dan allemaal.... hij heeft mede het PAS systeem in elkaar gezet
+1
Jean-PierreK
@Jaap40, een paar thema's waar hij zich met het kabinet van VVD en CDA gedoogd door PVV voor ingezet heeft: alternatief voor ontpoldering Hedwige polder, rupsje nooit genoeg (bezuinigingen op natuur), impasse rond vergunningverlening N2000 (PAS), kaders stellen waarbinnen melk quota afgeschaft konden worden zonder meteen invoeren dierrechten. Zoals we gezien hebben was dit van korte duur.
+2
Jaap40
@Jean-PierreK ...... Bleeker zich voor ingezet heeft..... klinkt als CDA en VVD hebben al jaren samen met LTO de agrarische sector weggegeven aan linkse waan ideeën.....
Groen1
.
Weidezicht
@Groen1 u zet er wel vaker een punt achter valt mij op. Wat is het statement?
+1
Groen1

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!