Piet de Vries van Farmers Defence Force gaat de strijd aan: 'Politie-auto’s zijn niet bestand tegen trekkers'

Leden van Farmers Defence Force (FDF) zijn vastbesloten om aanstaande woensdag actie te voeren.

Dat zegt Piet de Vries van de stuurgroep Niezijl. Ze willen met hun trekkers via snelwegen naar Den Haag rijden. Over de route kan hij nog niks zeggen.

De Vries klinkt erg strijdvaardig. ,,De overheid speelt een goor politiek spelletje. Wat de media schrijven is koren op de molen van de overheid. Dat de boeren de meeste stikstof uitstoten is gebaseerd op aannames. Uit onze berekeningen komt een veel lager percentage naar voren.’’

De Vries (54) zegt dat hij niet eens meer voor zijn eigen bedrijf vecht. ,,Zelf zing ik de tijd nog wel uit. Ik strijd tegen onrecht. Samen met gelijkgestemden probeer ik onder de vlag van FDF de waanzin in Nederland te bestrijden. Ik ben bereid ver te gaan met mijn strijd.’

Lees meer »

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+34
ambu954
Domme uitspraak over de politie auto laat de hulpverleners met rust , de dames en heren worden ook alleen maar aangestuurd door den haag en velen zijn het met de boeren eens .
Als je met ze in gesprek gaat zal er per ongeluk wel een gaatje ontstaan om langs te rijden .
+2
1066
@ambu954 - dat kan wel zo wezen maar ze kunnen ook een woensdag thuis blijven ook de politie heeft recht op een vrije dag
Bietenbrug
@ambu954 Hoppa, vierwielaandrijving aan en gaan met die banaan.🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜💪💪💪💪💪💪💪💪💪
+4
grondlozeboer
Top om nu al zo statement de media in te gooien.......
Todi
Tja Trekkers zijn niet bestand tegen shovels.
1066
@Todi lang geen trekkers meer gezien zeker
kramer
Quote Reactie van @1066:
lang geen trekkers meer gezien zeker

Lang geen shovel gezien zeker.
pewinieuws.nl/nieuws-categorie/bedr/…
+1
weurding
@kramer na opbouw blijft die ook voor het eerste beste viaduct staan
+5
producent
De Vries (54) zegt dat hij niet eens meer voor zijn eigen bedrijf vecht. ,,Zelf zing ik de tijd nog wel uit. Ik strijd tegen onrecht. Samen met gelijkgestemden probeer ik onder de vlag van FDF de waanzin in Nederland te bestrijden. Ik ben bereid ver te gaan met mijn strijd.’

Ik hoop alleen dat hij niet geïnfecteerd is door het wraakvirus van Sieta van Keimpema .
+4
Jannus
Quote Reactie van @producent:
Ik hoop alleen dat hij niet geïnfecteerd is door het wraakvirus van Sieta van Keimpema .

Daar maak ik me ook een beetje zorgen over,dan gebeuren er doldrieste zaken waar alleen maar verliezers zijn en die slachtoffers vallen niet op straat maar achter de voordeur.....

wees wijs mensen,strijd voor de eer ,niet voor de pijn....
+16
Bartlehiemboer
Persoonlijk schrijf ik voor de demonstratie nog een ingezonden stuk naar de Courant. Ook omdat er vandaag in de courant staat dat de militaire vliegveld hier te Leeuwarden helemaal geen milieuvergunning heeft. Wel de grootste rode stip op de stikstofkaart. Met het ingezonden stuk probeer ik de burger bewust te maken dat we hierom boos zijn. Dat de boeren hierom gaan demonstreren niet alleen voor hun zelf maar ook voor de burger. De koeien uit het land om weer een vliegtuig aan te kopen. Hier is de burger wel gevoelig voor denk ik. Misschien kunnen meer boeren iets schrijven naar de courant ? Om begrip op te wekken?
+1
Fendt926Driver
@Bartlehiemboer de linkse courant plaats ook ingezonden stukken selectief.
Of net een dag te laat als het stuk niet meer actueel is
Als je dan echt in de krant wilt komen moet je het stuk als advertentie betalen en plaatsen..
Hoe links ook. Voor geld doen ze alles
+1
Weidezicht
@Fendt926Driver dan moet het zo. Massaal reageren op nu.nl helpt ook iets. Tegenargumenten krijg je steeds minder onderbouwd, wel feller. De media heeft de macht en hoe klein ook probeer dat mede te gebruiken.
+2
Bartlehiemboer
@Fendt926Driver Ja, maar onze Leeuwarder Courant is niet links. Natuurlijk ontkomen die ook niet aan alle uitspraken maar ik respecteer de redacteur. Met de boerenprotesten stonden ze ook bij hem aan de deur boer en trekker. Puur omdat de boeren die dag niet wisten wat ze nu precies moesten doen. Ik heb verhalen gehoord over "onbeschoft gedrag"van de boeren die daar waren. Plassen tegen het gebouw, koffie eisen, een grote mond. Niets hiervan heb ik terug gelezen in de Courant omdat de redacteur ons boeren begrijpt.Ik heb daar respect voor Wat had het makkelijk geweest om ons even als respectloze boeren neer te zetten in de Courant.
+3
Farma_boerke
@Bartlehiemboer Defensie is vaak vrijgesteld ivm landsverdediging en hoeft niet openbaar te maken ivm spionage
Bartlehiemboer
@Farma_boerke Ze hoeven het niet openbaar te maken maar ze hebben geen vergunning. Daar gaat het om. Met geen vergunning is er ook niets bekend voor de boeken maar het wordt wel gemeten dus de boeren hebben het gedaan.
+16
grupstalboer
Ben het in grote lijnen wel met Piet eens,wat jammer dat het merendeel van de reacties zo negatief is. Piet heeft in de gaten dat er monsterlijk veel onrecht over ons uit gestort wordt,en neem maar aan dat er nog veel meer komt, ze gaan ons in niets ontzien. Volgens mij hebben de meeste boeren niet door wat er aan de hand is, Slaap lekker door . de waarheid zal zich openbaren ,en dat zal niet zo lang meer duren, want ze hebben haast. De boeren zullen weg, en daar zetten ze alles voor in,rechtmatig of onrechtmatig ,dat interesseert ze in Den Haag helemaal niets, ze gaan over lijken !
+1
massey8690
Het ergste is dat de cirkel straks bij lange na niet meer rond is.
De mensen die voor het echte inkomen van nederland zorgen (de land/bouw arbeiders) moeten allemaal maar bureaucratische baantjes gaan zoeken zoals privacy wetgeving controleren enz. En waar moeten die weer van betaald worden; van de belasting betaler.
Overal moet geld voor komen vanuit de belasting, maar er komt veel te weinig binnen, de problemen stapelen zich alleen maar op in het dicht bevolkte maar o zo vruchtbare nederland.

Het zal wel off topic zijn, maar moest het eff kwijt, omdat ik de opstapelende problemen/ mentaliteit van de tegenwoordige nederlander nergens op deze manier beschreven heb zien staan.
Weidezicht
@massey8690 juist, zet deze reactie ook maar onder stuk over fdf op nu.nl. ik reageer daar als AJW en het zal wel weinig helpen maar toch. Ze kunnen zien dat er tegengeluid is.
Albert Peters
Poliete auto s en trekker wat een ongelofelijk DOMME opmerking
+3
Pluto
@Albert Peters Tja dat er reactie zou komen op zijn opmerking was wel zeker . Van de andere kant was het een politie agent die in Gronings provinciehuis door het lint ging en was die zelfde agent later bij het bouwprotest de zaak aan het provoceren!!. Dat er dus weerstand is tegen dit soort van hulpverleners is niet verrassend te noemen. Daarbij deed Rutte er van de week nog een flinke schep bovenop door corrupte ambtenaren uit te zonderen van vervolging omdat deze dan vogelvrij zouden zijn .
+1
roscho
@Pluto Ik denk dat het beter is dat je zaken gescheiden houdt. DIT gaat over het boerenprotest. Er zijn nog veel meer misstanden (zoals schenden van afspraken met Zeeland, aardbevingsproblematiek in Groningen, frauderende politici, enz.), maar hier moeten we to-the-point blijven.
Natuurlijk, er zal een enkele politieagent door het lint zijn gegaan, maar over het algemeen was de politie niet vervelend. In enkele gevallen heeft de politie de boeren geholpen en ook andersom. Maar dat de politiek het een probleem vindt dat de boeren over de snelwegen reden, terwijl ze daar door de politie naartoe zijn geleid, is ronduit schandelijk. Men probeert daarmee de boeren het recht om te protesteren te ontzeggen.
+9
roscho
We moeten oppassen dat er geen strijd ontstaat van "wie is de sterkste". Tot nu toe is de politie aardig tolerant geweest, de colonnes van trekkers werden zelfs begeleid op de snelweg. Met dit soort opmerkingen, die natuurlijk gretig worden opgepakt door de media, kom je er niet. Blijf zakelijk, om in forumtermen te spreken "on-topic" en bestrijd elkaar met argumenten en niet met geweld.
+1
langeslagdiesel
Dames en Heren. Zet eens op het voorblad van het meest linkse ochtendblad, ( dat zijn ze allemaal ) wat een gezonde hectare gewas ( gras, aardappelen, bieten. What Ever, maar gras is het hele jaar groen ) doet met stikstof ten opzichte van een in mijn ogen hectare verwaarloosde grond,(van 9 tot 5 beheerde natuur ) ruigte. Daarmee laat je zien wat er daadwerkelijk gebeurt met jullie gronden, gewassen, bodem, en eind producten. Het zijn jullie klanten die dat lezen! Die mensen kunnen daar veel meer mee, en jullie dan veel beter begrijpen dan dat ze weer achter een kudde grote trekkers in de file staan. Ieder gezond gewas neemt veel stikstof op en scheid zuurstof af. Dooie ruigte doet niks. Ja verzuren van de grond waar het staat. Bomen zijn leuk. ( over 15 jaar als ze groter zijn. ) waar je ook niks over lees is de teelt van vlinder bloemige gewassen. Ook die stok moet je gebruiken om mee op tafel te slaan.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
. Zet eens op het voorblad van het meest linkse ochtendblad, ( dat zijn ze allemaal )

Jammer dan....wordt niet geplaatst.
+2
roscho
@langeslagdiesel Ik ben het roerend met je eens. Waar het aan ontbreekt is de wetenschappelijk beschrijving. Dat cultuurgewassen stikstof en CO2 opnemen, is duidelijk. Maar hoeveel en wat is dat in vergelijking met woeste grond. En hoeveel stikstof wordt uit de lucht gehaald door die vlinderbloemigen.
Wie is hier zo deskundig dat hij/zij daar een net wetenschappelijk rapport van kan maken? Want dat is iets waar je in een discussie mee kunt komen!
+1
BertK
@roscho vlinderbloemigen binden N2, draagt niks bij aan oplossen stikstofproblematiek. Sterker nog, waar klaver staat, staat geen gras wat wel NH3 of NOx bindt. Voordeel is wel minder kunstmest nodig, dus minder verbranding gas door industrie (NOx, CO2).
+1
roscho
@BertK @torrarica Jullie komen een heel eind met je opsomming. Maar zet dat nou eens in een wetenschappelijk geschrift en geef eens aan wat dit voor het land betekent. Als je daarmee bij de media aankomt, kun je misschien iets bereiken.
+1
torrarica
@roscho 1 ha grasland neemt 20000 kg co2 per jaar op. dat is meer dan een gemiddeld bos. 1 zonnepaneel bespaard 110 kg co2 . dus 1 ha grasland staat gelijk aan 182 zonnepanelen,wat betreft co2 besparing.
dendeze
Zolang er geen ECHTE nieuwsmedia bestaat is er geen schijn van kans dat deze regerende pipo's gaan inbinden.
Willen wij dan een rechtse Media? Neen wij willen een echte media waar de waarheid gezegd wordt en niet alles links verdraaid zodat het de media goed uitkomt.
Schande dat er in de media enkel linkse idealen aan bod mogen komen.
langeslagdiesel
@dendeze of je de waarheid nou van links of van rechts tegen het licht houd, de waarheid blijft de waarheid. En onderbouwing met cijfers doet het altijd goed in de media. Ik zie het probleem niet. Gaat er om dat je goodwill onder je afnemers van je producten creeer.
+11
danielle0
Voor elke actie word er geroepen dat het helemaal uit de hand gaat lopen, er gaan gewonden vallen, de burger word boos op ons...etc etc...we houden allemaal ons hart vast ...
Volgens mij zijn er duizenden boeren op de been geweest, met groot materieel zijn we eropuit getrokken!! Duizenden tractoren, vrachtwagens etc
Al 3 keer!!! En wat voor een problemen zijn er nu geweest?? Nou????
Als je dan ook nog eens bedenkt wat de reden is van onze actie....we worden GESANEERD!! !!
En dit realiserend gedragen we ons super netjes!!
Dus alsjeblieft.....dat geneuzel over dat het allemaal gaat escaleren.....
Ik vertrouw op mijn collega,s !!t
Dit zijn allemaal ondernemers, die het liefst gewoon op hun bedrijf aan het werk zijn!! Maar de noodzaak zien om naar Den Haag te moeten komen.
Zullen we ze dan alsjeblieft niet neerzetten als Hooligans!!!
Ik heb wel vertrouwen in mijn collega.s!!
+4
hofmiddelburg
@danielle0 Goed gesproken, ga zo door. Tot nu toe hebben jullie alleen maar goeds gedaan. En dat door een klein groepje harde werkers zonder dubbele agenda. Hier is veel durf en boerenverstand voor nodig. Diep respect.
+3
Noordoost
@hofmiddelburg idd , FDF is precies waar we als landbouw al 30 jaar op gewacht hebben
marcsterreborn
@Noordoost Als je het zo ziet, getuigt het niet van ondernemerschap dat je daar 30 jaar op gewacht hebt...
Jannus
Quote Reactie van @danielle0:
Zullen we ze dan alsjeblieft niet neerzetten als Hooligans!!!Ik heb wel vertrouwen in mijn collega.s!!

Kijk uit voor de 'oortjes'...🦻🏼

te herkennen aan het bleke neusje 👃🏼
+1
Noordoost
Wij rijden dinsdagavond/nacht richting binnenhof, de route die we gaan rijden?
De snelste !!!

ALL4ONE
+2
weurding
Neem een tiental chinezen mee en schmink ze, gegarandeerd vrij baan 😉
groenisgeenlinks
@weurding lekkere opmerking terwijl iedereen meeleest.
Nog niet veel geleerd van foute vergelijkingen?
weurding
@groenisgeenlinks jonge, kijk eens naar halloween, zielig als je niet een beetje humor in je hebt, emoticons zijn er niet voor niks
+1
Kwarkje2.0
@weurding beetje hoesten en Corona bestellen in café werkt ook super
Bartlehiemboer
@groenisgeenlinks Toch heb ik er wel om moeten lachen, je moet hem denk ik eerder andersom lezen.
+1
Bartlehiemboer
Er zijn hier mensen die zeggen, ga nu maar niet te demonstreren woensdag...Wacht even of ga niet met een trekker etc. We weten dat we er niet meer met dezelfde instelling als 1 oktober 2019 heen gaan. Ben bang dat het wel eens helemaal uit de hand zal kunnen gaan lopen....Ik vraag me nu al af hoe we donderdag al of niet thuis komen. Van te voren heb je altijd nog hoop. Mijn hoop is dat het kabinet wordt afgezet maar de dag na voelt vaak leeg.
Leo,s vriend
@Bartlehiemboer Als zelfs JC Vogelaar oproept om niet te gaan...............
+4
arie1
@Leo,s vriend waar haal je die wijsheid vandaan? Hij heeft alleen aangegeven dat er niet de 20e moest worden gedemonstreerd.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @arie1:
Hij heeft alleen aangegeven dat er niet de 20e moest worden gedemonstreerd.

Dat schrijf ik toch?
marcsterreborn
@Leo,s vriend als JC het zegt, druipen we wel af.
Groen1
Politiechef Noord-Nederland adviseert: burgemeesters wees strenger tegen protesterende boeren
dvhn.nl/groningen/…
grupstalboer
@Groen1 Nou en .
Koeien boertje
@Groen1 in Groningen wordt het spel harder gespeelt.
Hebben ze ook harder terug gekregen toch.
Ze kunnen een demonstratie goed laten verlopen of niet.
+1
Noorderling
@Koeien boertje @Groen1
nu.nl/groningen/6019007/…

Hebben ze ook een aanleiding voor, diegene die in de ambu lag had een ongeluk in de gecreëerde file gehad. Daar scoor je geen punten mee, bij niemand.
Wat er in de stad is gebeurt staat hier totaal los van, dat is op 2 incidenten na goed verlopen, daar was volledige medewerking van politie naar tevredenheid van beide partijen.
+2
Grasbaal
Vanuit NoordHolland mogen de trekkers niet over de snelwegen door de tunnels:
+1
diezel
Zag deze net voorbij komen...…

(klik om te vergroten)

Pluto
Hoorde van middag dat de oproep om via de provinciale wegen te gaan rijden puur is ingegeven om meer chaos te creëren en zo de publieke opinie negatief te krijgen ten opzichte van de boeren . De politie heeft de opdracht meegekregen om de sector zo negatief als maar enigszins mogelijk is te manipuleren . Ga er maar vanuit dat een flink gedeelte Den Haag niet haalt. Het zij door wegversperringen of ander extra oponthoud .
Jannus
@Pluto Het gaat altijd anders dan je verwacht,boerenslimheid en creativiteit
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!