FDF-voorman Mark van den Oever: 'Ik kan de boerensector niet laten zitten'

Duizenden trekkers rijden volgens Farmers Defence Force (FDF) woensdag weer naar Den Haag voor een nieuw boerenprotest. Maar de druk op FDF-voorzitter Mark van den Oever (40) en zijn actiegroep neemt toe. "We hebben leden nodig die contributie betalen, als dat niet lukt moeten we stoppen."

Deel dit topic FDF-voorman Mark van den Oever: 'Ik kan de boerensector niet laten zitten' (nu.nl)

Duizenden trekkers rijden volgens Farmers Defence Force (FDF) woensdag weer naar Den Haag voor een nieuw boerenprotest. Maar de druk op FDF-voorzitter Mark van den Oever (40) en zijn actiegroep neemt toe. "We hebben leden nodig die contributie betalen, als dat niet lukt moeten we stoppen."

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Laatste  |  

Reacties

+11
grupstalboer
Mark, je bent een kanjer.
+5
Melkboer16
Ik zou kiezen voor een slapend bestaan?! We zitten niet te wachten op weer een contributie vretende club! Elk decennia heeft zn eigen actiegroep met weer jonge mensen! Wie herinnert zich “wij zijn het zat” nog met Jos Roemaat en het boycotten van de mestboekhouding! De echte diehards hielden vol maar moesten op het eind toch opgeven!
DDB heb ik nooit in geloofd en dat heeft ook niks ogeleverd!
De actievoerders van toen die zijn allemaal goed terecht gekomen.
Mark en Jeroen die zullen toch door moeten stromen naar andere bestuurslagen om wat te bereiken!
+8
weurding
@Melkboer16 wat zul jij trots zijn als je 30 jaar LTO contributie hebt betaald🙈
+4
hofmiddelburg
@Melkboer16 Ik heb nooit gesnapt waarom bepaalde boeren negatieve kritiek hebben op mensen die het voor de boeren opnemen.
Melkboer16
@hofmiddelburg @weurding dan lezen jullie mijn visie niet goed! Mark heeft binnenkort ook een gezin en Jeroen had het! Er zal toch een behoorlijke vergoeding to moeten staan want je kan niet voor nop je vader het werk laten doen!
En kijk eens naar de ouwe Wien en die Oplaat waar die het meest bereikt heeft en dat is nadat ze actieleider waren! Dan wordt het minder zichtbaar
En als het echt nodig is staan er wel weer nieuwe mensen op
De beste jachtopziener zijn ook eerst stroper geweest toch
+3
weurding
@Melkboer16 heb tot paar jaar terug altijd voor LTO betaald maar had het beter in de staatsloterij kunnen investeren. Heb over fdf een beter gevoel.
George
Quote Reactie van @weurding:
heb tot paar jaar terug altijd voor LTO betaald

Ik gelukkig maar 2 jaar tijdens de mestboycot omdat ik ook solidair wilde zijn . Snel weer gestopt en mijn vader was er ook nooit lid van. Hier is er niet veel geld naar toe gegaan. Ben wel ooit lid van de NMV geworden. Zag daar wel wat in.
grupstalboer
@Melkboer16 Domme reactie ,heb jij een alternatief, dacht het niet !
+3
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Mark en Jeroen die zullen toch door moeten stromen naar andere bestuurslagen om wat te bereiken!

Reageer @Melk

Je bedoeld dat het ook gladjakkers moeten worden die er voor hun eigen baantje en hachje zitten.
+1
Melkboer16
@George Wien een gladjakker,!? Nee diep respect voor de man die wist hoe ie moest actievoeren en wanneer er met de vuist op tafel geslagen moest worden. Maar aan de onderhandelingstafel vlijmscherp.
Je kan niet blijven heen en weer rijden met de trekker naar Den Haag want op een gegeven moment willen je leden het niet meer e is de bevolking het zat!
Alle lof voor FDF met betrekking tot de acties en ik sta ook achter de uitspraken van Mark over de vervolging in het provinciehuis en neem dat ze niet kwalijk maar een keer moeten ze toch volwassen worden.
+9
Quote Reactie van @Melkboer16:
We zitten niet te wachten op weer een contributie vretende club!

Laten we eens kijken wat er dan met al die contributiegelden wordt bereikt. Bij welke club krijg je de meeste belangenbehartiging per euro?

Stikstofclaim: 150 euro per aanmelding, waarschijnlijk 6000 aanmeldingen, totaal circa 1 miljoen euro. Resultaat tot nog toe: het RIVM is middels een kort geding gedwongen de brondata van de stiksofberekeningen openbaar te maken. Wordt vervolgd.
FDF: contributie van 150 euro per jaar, laten we er voor het gemak vanuit gaan dat de helft van de melkveehouders lid wordt: 150 x 9000 = 1,35 miljoen euro. Resultaat tot nog toe: Noord Brabant krijgt waarschijnlijk een college van gedeputeerde staten dat een heel stuk boervriendelijker is.
Mesdagfonds: zoekt 75000 euro via donaties voor presentatie van onderzoeksgegevens met betrekking tot de stikstofproblematiek. Resultaat: onderzoeksrapport waarbij de brongegevens van het RIVM opnieuw zijn geanalyseerd.
LTO zegt dat ze 38.000 leden hebben. Als die gemiddeld 1000 euro betalen, dan beschikken ze dus jaarlijks over een pot met 38 miljoen(!) euro. Resultaat in de stikstofcrisis tot nog toe: voortdurend achter de meute aanlopen, pas in actie komen als Agractie of FDF dat al hebben gedaan. Geen kortgeding aangespannen om de stikstofcijfers van het RIVM boven water te krijgen, hier ook geen rapport over schrijven (wat Henk Mouw op vrijwillige basis wel heeft gedaan). Continue voor hun beurt praten, als er in december een vonnis wordt uitgesproken dat het niet toegestaan is om distributiecentra te blokkeren, nog dezelfde avond rondtetteren dat er een akkoord zou zijn met het kabinet over de stikstofcrisis. Ja, wat doet de LTO toch eigenlijk met al dat geld? Resultaten in het verleden: de belangen behartigen van slechts een deel van de leden, namelijk degenen die op een bepaalde datum de stal vol hadden staan. De rest lieten ze gewoon als een baksteen vallen. Het sluiten van geheime contracten waarin de LTO zich bindt tot het geven van positieve adviezen. Hier is bewijs voor gevonden met betrekking tot een contract met Tennet, maar het is goed mogelijk dat er ook een dergelijk contract bestaat tussen het ministerie van LNV en de LTO voor het positief promoten van het fosfaatrechtenstelsel, waarom anders was Wybren van Straalen een paar jaar geleden hier zo actief op het Prikkebord?
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkboer16:
DDB heb ik nooit in geloofd

hebben wel alles bij het jusite eind gehad
+1
Kwarkje2.0
@cs-agrar en helemaal niets bereikt
Ook al kun je goede intentie hebben, resultaat is ook belangrijk
+7
Bartlehiemboer
Ook al weet ik dat we niks bereiken, als we later terug kijken hebben we het met zijn allen wel geprobeerd. We hebben ons laten zien. Ze kunnen ons nooit verwijten of met het vingertje wijzen: was dan in actie gegaan. Knap dat Mark in het gat is gesprongen om iets te organiseren. Hij heeft veel bagger over zich heen gekregen. Als het woensdag nogmaals tot actie gaat komen zou ik als ik hem was de trekkeracties daarna sluiten. We moeten nu meer op juridische en burger gebied door gaan, waar vast wel inleg voor komt.
+2
de haasen
Komt goed mark ons bedrijf doet wel mee open je bankrekening en dan kom het geld bedrag wel
Ard Eshuis
Zeker, we hebben een vereniging nodig die voor ons werkt en niet tegen... Wij doen mee!
+1
van Ittersum
Klinkt als een Kamerlid die nergens zijn ei kwijt kan of (voor zijn gevoel)gehoord wordt en verder gaat onder zijn eigen naam, onder het mom van: de kiezers verwachten dit van mij, ik kan ze niet laten stikken.
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
en verder gaat onder zijn eigen naam,

Altijd beter dan opstappen uit principe, en er iemand komt te zitten waarvoor jij juist bent weggelopen zoals een PS lid uit Overijssel, die notabene met voorkeursstemmen gekozen is, laat je je kiezers wel in de steek.
van Ittersum
@Noorderling of wist die statenlid niet waar zijn eigen partij voor stond?
van Ittersum
@Noorderling of wist die statenlid niet waar zijn eigen partij voor stond?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!