Australische melkveesector in zwaar weer

De Australische melkveesector heeft het zwaar te verduren. De bosbranden raken, mede door hevige regenval, langzaam op de achtergrond. Maar veel melkveebedrijven zitten in zwaar weer, doordat de melk te weinig opbrengt. Voor een terugloop in melkveebedrijven en dus ook de melkproductie wordt gevreesd.

Deel dit topic Australische melkveesector in zwaar weer (boerenbusiness.nl)

De Australische melkveesector heeft het zwaar te verduren. De bosbranden raken, mede door hevige regenval, langzaam op de achtergrond. Maar veel melkveebedrijven zitten in zwaar weer, doordat de melk te weinig opbrengt. Voor een terugloop in melkveebedrijven en dus ook de melkproductie wordt gevreesd.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+15
George
Tis overal hetzelfde gezeik , boeren krijgen nergens niks of veel te weinig in ieder geval. En ze laten het allemaal gebeuren. Die hele kleine bevolkingsgroep die de wereld moet voeden dreigt van armoede ten onder te gaan. Wat een gekke wereld waar verre vliegreizen maken , boot cruises , deftige auto's , riante huizen met grote hypotheken , klimaatnonsens , milieu etc. belangrijker zijn dan eerste levensbehoeften.
+4
Greetje
Eerste levensbehoeften worden zeker wel belangrijk gevonden door de heersende macht, mogen alleen niks kosten. Vandaar dat alle regimes in de wereld een subsidie systeem hebben dat er voor zorgt dat er altijd precies te veel is van alles en wij zijn net gek genoeg om door te gaan. Een zeer succesvol systeem (vanuit de machthebbers gezien)
grupstalboer
Kan snel ook weer veranderen, bekijk de geschiedenis, alles gaat met pieken en dalen. Al heel lang is voedsel vanzelfsprekend, dat het ook anders kan gaan, mensen staan er niet bij stil .
Maar het is niet vreemd als om te beginnen voedsel ontzettend duur wordt (hier zal de boer weinig van profiteren) en er vervolgens op een sluipende manier schaarste komt.
Farma_boerke
@grupstalboer het probleem is alleen: de geschiedenis word geschreven door de overwinnaar. Meestal nieuwe bazen/machthebbers en dan gaat het weer even goed.
(Konink)rijken komen en gaan over de jaren eeuwen heen we maken het echten max 1 maal mee en vergeten het dan
oubi
Samen zorgen voor schaarste. De inkopers moeten bedelen bij de boer om te mogen inkopen. Tegen hoge prijzen. Maar ja, we zijn elkaars concurrenten....
van Ittersum
Laten we het niet te hypocriet maken maar puur zakelijk gezien moet we denken als een akkerbouwer: grootste ramp voor de Nederlandse akkerbouwer is als er nergens ergens een natuurramp is.

Voor de rest: niet best daar!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , melkproductie , melkveebedrijven en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!