19 FEBRUARI: ALLE REMMEN LOS!

Persbericht FDF

Keihard is er gewerkt. Door jullie, strijders. Honderden kilometers hebben jullie gereden voor de landelijke demonstraties. Vele uren hebben jullie besteed aan de regionale acties, aan de flashmobs, aan het oplossen van stormschade bij burgers én aan een prachtig eresaluut met 60 trekkers voor de konijnenhouder en zijn gezin die zwaar getroffen werden door een dierenextremist. Wat een pracht gebaar. Jullie zijn het hart van de natie. De oorsprong van FDF: wij zijn er voor elkaar!

Keihard is er ook door ons gewerkt om invulling te geven aan de wensen van de politiek. We moesten toch met één stem komen als landbouw? Dus hebben we het Landbouw Collectief opgericht. We kwamen als collectief - nog geen vier weken later – met een oplossing voor Nederland. We werkten drie opties uit: over veevoer, beweiden, en bemesten. Zonder krimp de vaart vooruit.

Keihard is er door ons ingezet op oplossingen om de stikstofimpasse op te lossen voor Nederland. In samenwerking met het Kabinet. Dachten we. En wat kregen we daar voor terug? Onze uitgestoken hand werd door Rutte III keihard geweigerd. En beantwoord met spoedwetjes, met overleg in achterkamertjes, met een Kamerbrief die geen vertrouwen wekt! Met daarin een zak met geld om iedere boer de mond te snoeren en de burgers zand in de ogen te strooien. NIET om samen met het Landbouw Collectief de drie opties uit te voeren en financieren.

Nee, dit Kabinet grijpt terug op hun eerste voornemen: om de helft van de boeren en hun vee op te ruimen. Voert de invloed van D’66 in dit Kabinet weer de boventoon? Worden er weer dure en berekenende politieke spelletjes gespeeld? Ten koste van de boeren? Ten koste van de burgers?
“Het plan van het collectief trekt in jaar één al drie keer meer stikstof op de kant dan het Kabinet, en in jaar twee wel zes keer meer. En dat zonder dure krimp!” Aldus een tweet van Aalt Dijkhuizen.

Maar Rutte III wil geen oplossing voor het stikstofprobleem: zij wil boeren opruimen. Dat de maatregelen die dit Kabinet voorstelt nauwelijks een positief effect zullen hebben op het verminderen van de stikstofdepositie op N2000 gebieden, blijft onderbelicht. Maar dát is de realiteit: veel gemeenschapsgeld verspillen en veel boerenbedrijven wegvegen, om ruimte voor de zware industrie te creëren en het volbouwen van het open landschap te bereiken. Want dáár gaat het gros van de ingenomen stikstofrechten heen. Schiphol, Tata, de Amercentrale (– die al een mooi dealtje deed: met Groen Links-Grashoff nota bene!!!) enz. staan al likkebaardend te wachten.

MAAR DAT LATEN WIJ NIET GEBEUREN!!!
Onze families, onze bedrijven, onze grond en ons vee laten wij niet opruimen met dubieuze cijfers en rapporten. En daar baseert dit Kabinet zich wél op: op de luchtkastelen van het RIVM. En het stopt niet met deze grote opruiming: al dat geld vliegt de sector uit. De boeren, die al jaren sluitpost zijn bij het verdelen van de marges in de keten, krijgen met nog hogere kosten en prijzen te maken. Evenals de burgers.

En vrijwillig? Zodra jou land in de opruimzone ligt, trekt de bank zich terug en zit je klem! Dit Kabinet en deze Kamer moeten wachten, tot duidelijk is wie de grootste vervuilers zijn voor de N2000 gebieden. Tot al die industriële bedrijven zonder vergunning qua stikstofproductie in beeld zijn. Tot het Mesdagfonds met z’n cijfers naar buiten komt. Ondertussen slinkt het landbouwaandeel met betrekking tot de stikstofuitstoot per week: De excretie van koeien is minder: koeien gaan 10% efficiënter met eiwit om dan gedacht: WINST.

- De emissie bij het mest uitrijden blijkt 10% geringer: WINST.
- Er zijn veel minder koeien én jongvee als waar de Commissie Remkes van uitging: WINST.

19 februari praat de Kamer over mestbeleid. 20 februari komt het Mesdagfonds met de cijfers én praat de Kamer tegelijkertijd over stikstof! Alsof ze het niet wíllen weten… FDF accepteert niet dat de Kamer op verkeerde en onvolledige gronden wil gaan praten over onze toekomst. Zonder de juiste stand van zaken. Door gemeenschapsgeld te verspillen en de grote NOx vervuilers ongemoeid te laten.

En daarom, Strijders, voeren wij 19 februari actie. Want het kan niet zo zijn dat wij van ons eigen platteland geveegd worden omdat Rutte III achter onze stikstofrechten aan zit en achter ons land. 1 oktober voerden we actie tegen halvering van de veestapel. Schouten zegde daar op het Malieveld toe dat dit niet ging gebeuren! En daar houden we haar aan. Vier maanden later probeert Rutte III alsnog dit plan uit te voeren. Maar afspraak is afspraak.

Dus dat gebeurt niet!!!
FDF gaat optoeren. FDF gaat actie voeren. FDF komt naar Den Haag.
Zodat heel Nederland ziet wat ons wordt aangedaan. Strijders: sluit aan. Actie 19 februari: 100% gegarandeerd. 100% Alle remmen los!

Voor onze toekomst en voor de toekomst van Nederland. Be there!

Bestuur FDF

13 februari 2020

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Ja, we blijven elkaar oppeppen terwijl alles gewoon doorgedrukt wordt. We gaan maar weer een actie voeren maar wie luistert er? Toch wil je je nog een keer laten zien. Voordat we ten onder gaan. De boer van Nederland zal eindigen in de geschiedenis boekjes van onze kleinkinderen. Ben benieuwd welke tekst er dan bij staat...
+7
Maaslander
@Bartlehiemboer Heb je een beter voorstel om dit te voorkomen?
De beste stuurlui staan aan wal
+12
Noordoost
@Maaslander Klopt, als we ten onder gaan dan wel strijdend
+5
Bartlehiemboer
@Maaslander How how als er 1 strijdbaar is dan zijn wij het wel.Postersopgehangen, verhalen in de courant, op het bedrijf het verhaal verteld aan de burger, naar Den Haag naar Leeuwarden, naar Waterschap. Mesdag fonds gesteund, stickers besteld bij Agra Borden bij de weg. Als het moet sta ik uitgekleed in Den Haag. Maar het heeft allemaal geen zin ze gaan hun eigen weg. Ik wou dat ik het fout had
+4
BertK
@Bartlehiemboer Volhouden, de strijd is nog niet gestreden, begint pas. Met het werk van het Mesdagfonds kunnen wij en de molieu-organisaties pas echt aan de bak. Niet de landbouw, NH3 Maar chemische en verbrandings processen, NOx, CO2 zijn het probleem. Vaak ook niet eens vergund!
+4
Bietenbrug
Ik ben er klaar voor🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
+1
willemkopalt
Hier doen we ook weer mee
+2
Kwarkje2.0
Het softe actie voeren van fdf gaat niets opleveren.
Europa heeft de noodtoestand afgekondigd en wij rijden op en neer naar Den Haag.
familie pelle
@Kwarkje2.0 wat is jouw voorstel?
+2
Kwarkje2.0
@familie pelle dat heb ik in november ingediend
Kort samengevat: vol gas in de aanval
familie pelle
@Kwarkje2.0
Quote:
. Kort samengevat: vol gas in de aanval

Kun je dat wat specificeren?
Kwarkje2.0
@familie pelle tuurlijk
Doe ik niet hier
Nooit je kaarten op tafel gooien terwijl de tegenstander meekijkt
Maar je snapt wel wat er nodig is
Een spandoek is niet voldoende
mlkvhoudr
@Kwarkje2.0 dat is best knap van je dat je dat in november al gezegd hebt als je eerste reactie hier op 6 februari was😆😉
hans1980
@Kwarkje2.0 Noodtoestand voor CO2 niet voor N daar zegt de EU nix over geen twee dingen door elkaar halen
Kwarkje2.0
@hans1980 beide overlappen elkaar
+1
hans1980
Optoeren 🚜🚜🚜🚜🚜
tukker12
Als ik de weinige en lauwe reacties zo bekijk dan blijft het aardig rustig in den Haag op 19 februari! Weing enthousiasme voor deze wide actie!
+2
j h p
@tukker12 Mijn vrouw en ik hebben strootje getrokken wie heen mag, ik heb verloren. 😩
Enthousiasme genoeg hier. 👍
+10
George
Quote Reactie van @j h p:
Mijn vrouw en ik hebben strootje getrokken

Goh normaal trekt je vrouw altijd aan het kortste eind. 😂 😂
+1
j h p
+4
Jannus
@j h p De gereraal doet weer een beroep en zal zijn reden hebben.

🔱🔱🔱

(klik om te vergroten)

m uut m
@Jannus
Lobbyen is wat anders dan het land lam leggen.
+2
Jannus
Quote Reactie van @m uut m:
Lobbyen is wat anders dan het land lam leggen.

FDF is een actie groep net als de dierenactivisten en die zitten niet stil maar staan op wanneer dat nodig,er is nog niets bereikt en we staan in de hoek waar men de klappen wil gaan geven en dan is het goed je te verweren,hoe wast ook al weer??

One for all,
all for one.

🔱🔱🔱
+2
BertK
@m uut m Je kunt beter blijven praten totdat je ineens knock out in de hoek ligt en je snapt niet waarom.
+2
demelkboer
@m uut m soldaten komen voor diplomaten
+1
demelkboer
@demelkboer de teksten in deze br iief zijn echter weer tenenkrommend. Ik
+7
HansBa
@Jannus Veel te veel actie punten, leid alleen maar af. Ik zou puur en alleen voor het stikstof gaan met een duidelijke statement; als op 20 febr. blijkt dat de uitstoot veel lager is dan de 46% dan hebben we al genoeg gedaan als sector en doen we als landbouw niet meer mee met die onzin. Tegen stikstof maatregelen is (nu) de enige reden om te gaan actievoeren.
+3
spotmelker
@HansBa dat is idd de belangrijkste reden en bovendien is hier coalitie vorming mogelijk met andere sectoren die er ook totaal onnodig last van hebben.
+1
Albert Altena
@spotmelker
Al wordt de uitstoot teruggebracht tot 10 % Dan noemt men het nog een groot probleem.
Wat er in de natuur terecht komt is het punt war de aandacht naar uit moet gaan.
BertK
@Albert Altena Eens. Begin met de ganzen die je al jaren kwijt wilt.
+2
HansBa
@Albert Altena Dat doet het mesdagfonds ook. Als de cijfers echt anders zijn op de 20 ste is het beter om de 21 ste te demonstreren en de gehele dag deze cijfers in de aandacht te brengen!
+4
duitser
@HansBa het gaat helemaal niet meer om stikstof. Daar begon het mee. Nu is het doel landjepik. Ruimte voor natuur en woningbouw.

Wat de overheid ook uitdenkt, we weten toch dat de stikstofnorm nooit gehaald kan worden. Dus waarom dat ellendig lang vergaderen en smijten met geld? Wat je ook doet, je red het niet.
Dus gaat het puur om minderen van boeren en vrij komen van grond
+3
Jan-T
Je kan toch ook met de bus en of de trein en of auto daar naar toe toeren.
Het gaat er maar om dat we ons laten zien.

En dan is je gezicht ook voldoende als het massaal is.
Twentsch Land
Nee dat kan niet .... trekkers met aardappelrooiers en maiswagens en opraapwagen en alles wat nog meer groot is 🥴

@Jan-T
Kwarkje2.0
@Twentsch Land Wat zal Carola bang worden
+10
Grasbaal
Reactie Jan Cees Vogelaar

Wat gaat de politiek in beweging brengen om tot een andere afweging te komen in het stikstofbeleid?
Die vraag wordt mij momenteel vaak gesteld. De één roept om acties de andere wil totaal niets met acties te maken hebben en weer anderen zeggen het moet met lobby achter de schermen of Den Haag overdonderen met feiten dat het anders zit dan ze nu zeggen.

Mijn antwoord is dat er niet één bepaalde aanpak is die de politiek doet bijdraaien.
Alles is de komende tijd nodig om politici op andere gedachten te brengen.
Dus de lobby achter de schermen is belangrijk en laat die mensen dan ook hun werk doen zonder ze te veroordelen

Acties zijn nodig niet alleen op 19 februari in Den Haag maar ook juist lokaal waar de Kamerleden op allerlei bijeenkomsten komen “praten” met de burgers. Niet alleen de dossier woordvoerders maar alle Kamerleden moeten de komende maanden keer op keer waar ze ook komen in het land de discussie niet kunnen ontlopen. En ja mijn verzoek aan FDF is geweest als jullie actievoeren doe dat dan alsjeblieft niet de 20 ste want dan donderen jullie ons onderzoekswerk van de laatste paar jaar onder de trekkerbanden.
Vaak wordt de afgelopen dagen gezegd zorg dat voor het debat in de Tweede Kamer het onderzoek of een deel van de gegevens al bij Kamerleden zijn.

Om te beginnen lukt dat fysiek niet. Het wordt al een hele kluif om de zaken op tijd klaar te hebben voor de twintigste . Niet ikzelf maar een onderzoeksteam doet het onderzoek op verzoek van het Mesdagfonds twee mensen in de lead en een aantal er omheen die mee de onderzoeksvragen formeren en die de uitkomsten analyseren en regelmatig weer met een aanvullende vraag komen. Diverse media denken dat ik, met mijn Mas B diploma ,melkdiploma, lasdiploma en trekker rijbewijs mezelf gekwalificeerd acht om dit onderzoek wel eventjes zelf te doen en dat daarom het een flut onderzoek moet zijn wat natuurlijk nooit de kwaliteit van het Rivm kan evenaren. Dat is dus niet het geval.

Daarvoor is het analyseren en doorgronden van de miljoenen data en het “RIVM” rekenmodel iets te complex en de uitkomsten kun je niet zo maar zonder toelichting over de heg kan sodemieteren en dan denken dat begrijpt iedereen wel. Zeker hijgerige journalisten zullen moeite hebben met het begrijpen want die hebben immers de kop van hun stuk al klaar voor komende donderdag.

Was het maar zo simpel.
En voor de Tweede Kamer, de “pap” in de coalitie is vorig jaar gestort de twintigste worden geen besluiten genomen. Overigens die hijgerige Haagsche bubbel en grachtengordel media kunnen als ze zelf zo slim denken te zijn ook zelf de analyses maken.

Alles staat nu eindelijk online op de RIVM site.
Ik zou zeggen in plaats van zogenaamd “rake” commentaren en columns daag ik de redacties en redacteuren uit van NRC, Trouw, Het FD, Algemeen Dagblad en de Volkskrant en van de Wereld Draait Door en Jinek RTL en al die andere media om zelf met jullie ICT specialisten de data en het RIVM model te analyseren. Simpele opdracht reproduceer de tabellen van het rapport Remkes jullie hebben een
Tot donderdag we zijn benieuwd naar jullie resultaten

De twintigste dan moet het kunnen gaan over, en de aandacht volledig zijn op de inhoud die is al complex genoeg. Vandaar mijn verzoek aan FDF liever niet de twintigste met trekkers in Den Haag of op wegen.
Alles is nodig, acties, lobby en feiten maar het meest belangrijk is dat iedereen zich er van bewust is dat rottigheid alles en iedereen schade brengt ook de inhoud.

Na de negentiende en na de twintigste zal de politiek echt niet meteen van plan veranderen.
Er ligt een akkoord in de coalitie en de partijbelangen van CDA en VVD wegen vooralsnog zwaarder dan de belangen van burgers (geen verkwisting van geld) bouwbedrijven (hebben beperkingen die nergens op zijn gebaseerd) en boeren die de “Zwarte Piet” krijgen toegespeeld. Misschien een ideetje voor KOZP (Kick Out Zwarte Piet) om daar ook iets aan te doen.??

De twintigste presenteren we de uitkomsten van analyse van de data en het RIVM rekenmodel.
Dat is een virtuele schijnwereld waarmee modellenbouwers de overheid proberen te adviseren.
Dat model is verre van een benadering van de werkelijkheid in het veld in het bos of op de hei.
Ook dat weten we ook en de modellenbouwers hebben de overheid regelmatig om budget gevraagd om het model beter te maken met meer en een veel evenwichtiger input.
Het model kent grote onzekerheden lokaal rond de 100%. Nationaal lager onzekerheden maar nog steeds groot (20% en meer)

Het onderzoek van het Mesdagfonds wat wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam (UvA-IBED) en waar gelukkig nu ook een paar provincies in overwegen deel te nemen, dat onderzoek zal over drie jaar een veel nauwkeuriger beeld gaan geven hoeveel emissie van stikstof er vanuit de veehouderij er als depositie in de natuur terecht komt en hoeveel stikstof uit andere bronnen afkomstig is.
Het is bizar dat dit niet eerder door de overheid is gedaan en de overheid nog steeds dit onderzoek niet doet.

De zogenaamde commissie Meten is weten die de minister heeft ingesteld kijkt alleen naar de virtuele wereld. Ik heb dat al eerder een schaamlapcommissie genoemd.
Of er een rechtvaardiger stikstofbeleid gaat komen zal net als in Noord Brabant afhangen van een paar volksvertegenwoordigers.

Of ze kiezen voor coalitie partijbelang en een eigen toekomst ergens op het pluche of ze kiezen voor wat eerlijk oprecht en rechtvaardig is. En mocht zich de komende tijd ergens het tij wat tot iets positiefs gaan keren dan is het ook niet één club of iemand die het heeft bereikt maar allemaal iedereen met elkaar.

Alle hens aan dek, alles is nodig , behalve rotzooi dat schaadt iedereen ook ons werk en dat van onze onderzoekers
+6
Bartlehiemboer
Ja, heb net een stukje naar Leeuwarder Courant geschreven. Wie doet er nog meer mee.? In Leeuwarder Courant mag het niet meer dan 200 woorden zijn. Is moeilijk om daarbinnen iets te schrijven e willen zoveel uitleggen... Onze bijdrage:

Vliegveld versus boerenbedrijf

Als we naar de stikstofkaart kijken van Friesland, zien we 1 hele grote rode stip op de vliegbasis Leeuwarden. De rest van Friesland waar de boeren zitten is het beeld allemaal redelijk groen. De boeren houden zich allemaal netjes aan de regels en hebben dure milieuvergunningen aangeschaft. In de Leeuwarder Courant lezen we dat de vliegbasis Leeuwarden net als vele andere grote bedrijven die milieuvergunning niet heeft. Maar de stikstof uitstoot is er wel… Voor het gemak heeft Den Haag deze stikstofuitstoot op de boerenbedrijven gezet. Het moet toch ergens naar toe... Zoals bekend zijn de boeren boos. Er worden boerenbedrijven opgeruimd om een vliegtuig te kunnen laten vliegen. Bovenstaande is een voorbeeld om inzicht te krijgen waar de boer mee te maken heeft… Als we verder kijken en de boerensector onder elkaar horen, beseffen we steeds beter dat Den Haag met allerhande wetten probeert de boer uit Nederland weg te krijgen. Waarschijnlijk om de landerijen in te nemen voor woningbouw, zonnepanelen, windmolenpark of wat ook maar. Wij hopen op wat begrip van de burger, Kijk ons nog even aan, laat ons nog wat razen Binnenkort zijn die vreselijke boeren verdwenen uit Nederland.
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Binnenkort zijn die vreselijke boeren verdwenen uit Nederland.

Mooi niet! Knokken!
Bartlehiemboer
@kanniewaarzijn Ik weet het, ik ben er wat depressief onder. Krijg zelfs al prive berichten met de vraag of het wel goed gaat? Ik ben het momenteel kwijt na veel gelezen en gehoord te hebben hoe er in het kabinet gedacht en gehandeld wordt. En de grote bubbel daar achter. Bank, Shell etc. Ik weet even niet meer wat je daar als klein boertje tegen beginnen moet. Het gaat alleen maar om geld en eigen belang
+1
Kwarkje2.0
@Bartlehiemboer Terug slaan
We zijn te netjes
+6
Koeien boertje
@Bartlehiemboer ga woensdag maar mee.
Krijg je een super gevoel, hier ook als we inhaken bij de lichtmis en de hele a28 is vol met lampen.
Allemaal boeren die strijden en doorgaan.
Ik hou alles ook wel bij en de stijd is nog steeds bezig.
Kop niet laten hangen, je kunt er toch ook anders tegenaan kijken.
Ik zit naast n2000 en ga ervan uit dat ik niet meer kan uitbreiden qua dieren , maar dat wil nog niet zeggen dat het gebeurd is en ga vol goede moed naar de toekomst.
Alleen zal het via andere wegen gaan dan vroeger maar dat geeft ook kansen.
Succes
pieta
@Bartlehiemboer Mooi stukje!
grupstalboer
@Bartlehiemboer de spijker op z'n kop. De boeren moeten vechten tegen multinationals die met geld alles naar hun hand kunnen zetten. Recht is geen recht meer en dat is moeilijk vechten.
tinus-1234

+1
Groen1
[url]Https://twitter.com/3Groter/status/1228730215968526337[/url]
Groen1
Farmers Defence Festival deelt blokkenschema
geenstijl.nl/5151967/hup-boeren/
+1
pa
Het is mooi geweest. Ga niet meer meedoen met acties op deze manier
Lambert1
@pa geef je het op ! ?
Niet geschoten is altijd mis
Groen1
Boeren mogen niet met trekkers op Malieveld staan tijdens boerenprotest
nu.nl/binnenland/6031478/…
hans1980
Overheid is aan de winnende hand
Twentsch Land
Dat waren ze al vanaf het begin !

@hans1980
Bartlehiemboer
Ik hoor zoveel verdeeldheid over de actie. Las vandaag in de Courant dat het nog maar de vraag is of er bussen worden ingezet (Tenminste uit het Noorden) daar er nog niet zoveel animo is om naar Den Haag te gaan. Hoeveel procent zal er naar toe gaan?
+1
Twentsch Land
Het grote animo is er af.....geen Malieveld geen snelweg.......

Eenheid in het collectief ( en dus niet ieder voor zich..... soms dus water bij de wijn ) zien te behouden en via die weg het max er uithalen.

Wel blijft het van belang om eerlijke gegevens te verkrijgen en die naar buiten te brengen !

@Bartlehiemboer
+2
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Het grote animo is er af.....geen Malieveld geen snelweg.......

Als we gaan gaan we met zijn allen,die motormuis kan ons toch niet allemaal anpakken...

+3
Farma_boerke
@Jannus Gewoon netjes over de B-wegen (maw bv door hartje Amsterdam).
Bij het eerste protest was dit ook de bedoeling, maar heeft de politie besloten in het kader van de verkeersveiligheid om de tractoren over de snelweg te laten gaan.
+2
Twentsch Land
Blijft prachtig deze ☺️

@Jannus
+2
Bartlehiemboer
@Twentsch Land Ja, ik weet niet hoe vaak ik hem al heb gezien. Deze vergeten we nooit meer. Ik weet nog dat ik hem door stuurde die dag, naar mijn dochter op school. De leraren keken allemaal mee. Ze vonden het prachtig. Stiekem wil iedereen dit toch...
de jonge
@Bartlehiemboer wat zei ouwehand na de tijd ook alweer? die boertjes was ze niet zo bang voor maar als de bouwers gingen staken,, die kwamen met echt groot materieel,dan was het toch andere koek..........zegt genoeg wat ze daarmee bedoelde toch,komt er op neer :: de boeren kunnen er wel uit,de bouwers moeten de ruimte
+1
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Blijft prachtig deze

Prachtig moment voor deze mannen die na een lange reis hun bestemming hebben bereikt,ze stonden er al,al was het slechts de vraag hoe en wanneer
diekman
@Jannus kippevelmomentje
j h p
@Bartlehiemboer Er gaan meer met de trein, veel bussen waren vorige keer te laat door de file. 😁
Bartlehiemboer
@j h p Wij werden door de oortjes tegen gehouden toen.
boer aad
Wat een lol
+2
Groen1
hans1980
Linkse groene activisten hebben met steun van de postcodeloterij gewonnen, weg met gangbare veehouderij of geheel veehouderij uit NL
Zonneweides windmolenparken en stukjes natura2000 gebieden
CDA VVD CU hebben ruk naar links genomen nu moeten we op de blaren zitten
+2
Jannus
Quote Reactie van @hans1980:
Linkse groene activisten hebben met steun van de postcodeloterij gewonnen,

Dat is het ook met socialisten,ze denken dat de kapitaalmarkt een loterij is waar wekelijks centen uitrollen maar zo werkt dat niet,er vallen ergens zweetdruppels en dat beseffen ze niet totdat ze zelf aan het werk moeten omdat er geen aardappelen meer in het schap liggen
BoerBart
@Jannus Wauw, super filosofisch! Zelf verzonnen? Of goed gejat?
+1
Jannus
Quote Reactie van @BoerBart:
Of goed gejat?

Gejat !!

Bartlehiemboer
@Jannus Waar haal je het toch allemaal vandaan 😄 Ik vertel mijn kinderen ook altijd al wat gaande is was er in de jaren 80, was er in de jaren 60 was er veel eerder ook aan de gang. Daar mogen ze het mee doen. U hebt dit in het hoofd en dan zoekt u dat op? Of heeft u een Usb stick waar die zitten op staan? Puur interesse/nieuwsgierigheid
+1
@hans1980 Het kabinet moet opstappen . !!!
Koeien boertje
Ik heb het gevoel dat boeren het opgeven.
Er is veel bereikt en we mogen nu niet over ons heen laten lopen.
Als het morgen niet massaal is drukken ze ons in de hoek waar ze ons willen hebben.
Ik lees ook wel hoeveel er mee gaan en als dat gebeurt hebben we niks meer te vertellen.
Straks niet meer klagen want dit drukmiddel is nodig om de ogen van schouten en Rutte lossss te houden.
Kwarkje2.0
@Koeien boertje Er zijn ook boeren die daar anders over denken
De bestuurders moeten het werk doen
Ik heb direct gezegd dat ik niet vaker dan twee keer naar Den Haag ga
De strategie wordt niet door mij gemaakt maar ik had het anders aangepakt. Verwacht dan niet van mij dat ik klakkeloos achter een strategie ga staan wat niet de mijne is
Heel Nederland is binnen het uur plat te leggen
Hoeft de eerste keer helemaal niet zo lang
De volgende keren natuurlijk elke keer iets langer
Net zo lang tot ze het spuugzat zijn
En een paar industriëlen aanpakken zonder vergunning doet ook wonderen
Maar, dat is wel heftig hè
We laten ons liever opruimen na de zoveelste toertocht: als we gaan gaan we met zijn allen is de nieuwste bedreiging voor Den Haag
Ze zijn bang jonge, niet te geloven😳😳
grupstalboer
@Kwarkje2.0 Daar sluit ik me helemaal bij aan ,maar of ze bang zijn,,,,,, Dat vraag ik me af.
Groen1
Morgen drukte en vertragingen verwacht vanwege protest boeren én vissers
rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/…
Bartlehiemboer
@Groen1 Leraren hebben vakantie, zorgpersoneel kan nog wel mee. Welke boer heeft nog ruimte op de trekker? Neem ze mee, laat ons horen.
+3
Farma_boerke
BB-tv: Jeroen van Maanen

+1
tinus-1234
nieuweoogst.nl/nieuws/2020/… Haagse supermarkt heeft er zin in 😉
Bartlehiemboer
@tinus-1234Wordt er toch nog vlees verkocht....
Deutz1455xl
Wordt een dikke flop alleen maar negatief beeld van boeren en de sector schetsen... zelfs ik begin me af te vragen of ik de enige boer is die niet zo’n opgefokte dwaas is die denkt dat we in tijden van oorlog leven. Gelukkig zijn er nog genoeg die wel helder nadenken en zal de opkomst een fractie zijn van de eerste 2 protesten (want laten we eerlijk wezen die 3e was al een dikke flop met die 16 jarige raddraaiers op het malieveld)
Lambert1
@Deutz1455xl derde op het malieveld ? 16 jarigen ??
Dat was toch een verboden demonstratie bij de supers ?
Bartlehiemboer
@Deutz1455xl Ja, ik twijfel ook nog steeds. Ik zou nu wel meteen de trekker willen pakken en gaan maar ik heb het idee dat alles niets uit haalt. Al hebben we 200 procent gelijk. Er is vorig jaar al iets beklonken bij het kabinet onder elkaar over de boeren en daar wijken ze niet van af. Tjeerd en Jesse hebben daarop hun mond voorbij gepraat en de rest komt er niet ronduit voor uit. Ze lachen wat doen "goede gesprekken" maar er veranderd niets aan hun plan. Andere kant stel mijn gedachte is totaal niet wat er aan de hand is en er wordt toch nog iets toegezegd naar de boer toe vergeef ik het me zelf nooit dat ik daar niet stond voor de sector, voor Nederland
+1
Lambert1
@Bartlehiemboer gewoon heen gaan
Het zal misch niet helpen maar als we de eerste 2 keer niet geweest waren dan hadden we al lang met zware stikstof regels gezeten dus volgens mij is dit het laatste wat we kunnen doen ! En dan erbij dan heb je in ieder geval je best gedaan en dat vergeet je nooit meer !
de jonge
@Bartlehiemboer we hebben nu nog de kans om tenminste te zorgen dat de burgers wakker worden en de politiek inbindt met deze complete waanzin. nertsenhouderijsector kapot,visserij sector kapot,varkenssector kapot,nu de melkveehouderij wat ze proberen kapot te maken en straks de akkerbouw?? we laten ons toch niet als makke schapen naar de slachtbank leiden zeker? en dan ook nog eens voor een niet bestaand probleem.... ik dacht altijd dat boeren bekend stonden als dwarskoppen,er lijkt onderhand een categorie te zijn die het wel best vind dat hun bestaansrecht word afgepakt.
+6
nicolien
@Deutz1455xl blijf jij alstublieft thuis, wij gaan ervoor. Succes met je toco.
matt
@Deutz1455xl

Wordt geen dikke flop alleen maar negatief beeld van fdf en de boeren schetsen... zelfs ik begin me af te vragen of deutz 1455xl de enige boer is die zo’n opgefokte dwaas is dat hij denkt dat we in tijden van oorlog leven. Gelukkig zijn er nog genoeg die wel helder nadenken en zal de opkomst een fractie groter zijn van de eerste 2 protesten (want laten we eerlijk zijndie 3e was al geen dikke flop met die 16 jarige strijders op het malieveld)

Beetje aangepast deutzie 😀))
j h p
@matt of casie?
Groen1
FDF: 'Politie treedt strenger op tijdens protest'
nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
+2
Groen1

Groen1
[url]Https://twitter.com/MarcelvMeerbeek/status/1229904043549614080[/url]
hans1980
De smeerlappen, ramen inslaan pepperspray ,what the hell...
[url]https://twitter.com/F8U8B8A8R/status/1230032521230012416?s=19[/url]
+1
weurding
@hans1980 zielig.....met zijn allen tegen 1
Bietenbrug
@hans1980 😲😲😲what the hell is this , stelletje ............ linkse wouten😤😤😤
m uut m
@hans1980
Zal wel niet zonder reden geweest zijn.
pieta
@m uut m Daar kun je op voorhand wel alvast van uitgaan ja. Zielig.
+2
tinus-1234
Is ook niet handig om in je eentje met de trekker de snelweg op te gaan. (Maar misschien missen we eens stukje van het verhaal) Reactie van de politie is ook niet normaal
marcsterreborn
@tinus-1234 als gewoon de aanwijzingen van de politie opgevolgd waren, was er niets gebeurd. Dus nu niet huilie huilie doen
Bietenbrug
@marcsterreborn u was er bij?
Bietenbrug
We zijn er bijna..🚜🚜🚜. Staan nu vast op de trambaan op weg naar de Koekamp.💪💪💪
Groen1
George
@Groen1
Jammer niemand kan (goed) uitleggen waarom ze er zijn. Gisteren hoorde ik een boer in de Coen en Sander show en die deed een duidelijk verhaal!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
100
DEELNEMERS
42
WEERGAVES
0