’Poldermodel is uitweg voor de stikstofcrisis’

De CDA-Kamerleden Geurts en Von Martels maken zich zorgen over de manier waarop politiek, boeren en burger tegenover elkaar staan in de stikstofcrisis. Ze doen een oproep om uit de ’schuttersputjes’ van het eigen gelijk te klauteren. ,,Het poldermodel is harder nodig dan ooit.”

Iedere sector, ook de industrie en de luchtvaart, moet voor de stikstofoplossing z’n steentje bijdragen. En we moeten kijken naar de realiteit. Ook door onszelf eerlijk af te vragen: zijn de doelen die we in het verleden gesteld hebben voor Natura 2000-gebieden wel haalbaar? Herindeling van gebieden en het tegengaan van versnippering zou de natuur in ons land juist kunnen versterken. Maar ook voor wonen en werken een oplossing bieden. Er lopen nog onderzoeken naar het stikstofmodel, die binnenkort verschijnen.

We moeten af van het geschreeuw en juist de kracht van het poldermodel gebruiken als uitweg voor de stikstofcrisis. Zo is Nederland groot geworden. Als iedereen alleen vanaf de zijlijn voor zijn eigen belang blijft roepen, verliezen we allemaal. Door gezond boerenverstand te gebruiken kan het namelijk ook allebei: perspectief bieden aan zowel de boeren als de natuur.”

Deel dit topic

Reacties

+3
Frederika
Ja boerenverstand is er zat maar niet in de politiek
+4
labella
Polderen helpt niet meer.
+4
grupstalboer
Dacht het niet, er is GEEN stikstofprobleem ! Wat mij betreft de beuk erin , of om met Sieta's woorden te spreken , civil war, anders maken ze ons allemaal af.Onderschat het niet, ze zijn tot alles in staat ,de vuile ratten. Ze willen een NL zonder boeren , maar hoeveel woede ,verdriet en frustratie is er niet onder de boeren, zelfmoord is geen uitzondering in de sector, wordt er zo verdrietig van. 1 bevolkingsgroep 1 doel zet 'm op, en laat ons niet verdelen. One for all .
Kwarkje2.0
@grupstalboer Sieta voert wel op een lieve manier oorlog
+2
cs-agrar
Aan Geurts heb je uiteindelijk ook niets, praat wel mooi, maar uiteindelijk stemt ie tegen het agrarische
BertK
Kreeg zojuist een mail van het CDA-buro met dezelfde inhoud, laatste alinea:
"We moeten af van het geschreeuw en juist de kracht van het poldermodel gebruiken als uitweg voor de stikstofcrisis. Zo is Nederland groot geworden. Als iedereen vanaf de zijlijn voor zijn eigen belang blijft roepen, verliezen we allemaal. Door gezond boerenverstand te gebruiken kan het namelijk ook allebei: perspectief bieden aan zowel de boeren als de natuur."
Met de groeten van Jaco Geurts en Maurits von Martels.

Helemaal waar. Wij polderen met het LC. Enig probleem is dat de overkant van de tafel domweg zijn eigen gang gaat. Schouten laat zich sturen door haar ambtenaren en Rutte heeft zijn eigen verborgen agenda. Kijk naar de agenda van de Tweede Kamer, het fatsoen niet om naar de feiten te luisteren zoals die ruim tevoren zijn aangekondigd door het Mesdagfonds.

Kom ook polderen op 19 februari, dan maken we er een drek-race van!
Kwarkje2.0
@BertK het gaat nog even duren voor de dag des oordeels komt
Ben blij dat ik daar niet bang voor hoef te zijn
Twentsch Land
Je weet het oordeel nog niet 😉

@Kwarkje2.0
+1
Kwarkje2.0
@Twentsch Land ik wordt net voor die tijd moslim
+1
Twentsch Land
Geurts en von martels kunnen dit wel zeggen maar ook dit is wel een sprong in het duister !

Beginnen bij het begin is wijsheid.

Eerst eerlijke metingen voor alle sectoren !
Vervolgens kijken wat het percentage aandeel is van de veehouderij !
Vervolgens voor alle sectoren een bijdrage indien nodig.

Doorgaan met duistere berekeningen de schuld bij de veehouderij neer leggen moet nooit aan worden toegegeven.

@BertK
+2
spotmelker
@Twentsch Land je vergeet de belangrijkste: komt de slechte toestand van de N2K gebieden door stikstof, slecht onderhoud, onmogelijke habitat-idealen of een bewuste landjepik strategie?
+1
Jan S
😀
grupstalboer
@Jan S Zo is het precies,maar inderdaad de meesten geloven er nog in ,zo jammer .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN